Sol vid Medelhavet..

Jag har förmiddagsklass den här veckan så igår åkte vi till Sitges för att käka lunch med Sofia. Det är riktigt härligt vårväder, helt fantastiskt faktiskt.

image197image198

turklöver

Jag har ju faktiskt ett ganska bra extrajobb. Det är en halvtidstjänst vilket alltså innebär att jag egentligen ska göra 20 timmar varje helg. I helgen gör jag sammanlagt kanske fem timmar. Och jag kan själv bestämma när jag ska jobba, inte så dumt med andra ord.

Memory lane..

En liten confession så här på söndagsmorgon. För en sådär 14 år sedan så var jag upp över öronen förälskad i Bon Jovi.



Igår kväll så satt Marja och Hanna och spelade gamla tryckare men då glömde jag bort min gamla förälskelse Bed of Roses..

Jag ska göra praktik på IKEA. Yeay!

Har dock ett litet moraliskt dilemma när det gäller mitt helgjobb. Jag hade nämligen planerat att säga upp mig lagom till att jag börjar praktiken för jag vill inte praktisera hela veckan och jobba på helgen, blir för jobbigt. Men idag så sa min chef att vi ska åka till Frankrike och åka skidor den 29 februari. Så.. Vad gör jag? Praktiken börjar två veckor efter skidresan och jag tror att det är två veckors uppsägningstid. Men det ser ju vansinnigt dåligt ut om jag dagen efter hemkomst säger upp mig.

Puder i France eller goda referenser? Svårt det där.

Trött trött

trött är jag.. jag tog ju i lite i överkurs och började fästa röda prickar på kartor och skriva listor på barer och klubbar. Phuu.. miljoner timmar senare så har jag ändå inte gjort allt jag ska göra. Men nu orkar jag inte mer utan ger upp och lägger mig istället.

Allt kan nästan alltid skjutas på till morgondagen. Mitt livs farliga filosofi.

som handen i handsken, skidan i spåret, mjölken i teet och ehmm..

Imorgon så har vi presentationer om Barcelona i klassen. Några ska berätta om Barcelonas historia, politik, museer, mat, Gaudi osv.. Jag ska berätta om Barcelonas nattliv! hehe..

Vad har jag lärt mig idag?

Jo, att jag suger på spanska. Och att man inte ska spela allan ballan jämt och ständigt. Ena läraren har utsett mig till mobbningsoffer efter att jag försökte vara rolig igår och berättade dumma saker under "lära känna varandra"-timmen igår. Nu pikar han mig i varenda mening och hintade på att han suttit och garvat åt mig med sina flatmates igår. Läxa lärd. Var inte så j*la kaxig jämt.

Idag..

..gråter jag för Heath Ledger. Stackars lilla fina duktiga pojken, och hans familj.

aaaaaa

Jag har under flera år vägrat att se Efterlyst. För mig finns det nämligen inget läskigare, det är som den otäckaste skräckfilmen fast tio gånger värre. Nu började jag precis se ett avsnitt och jag vet att jag inte kommer att kunna sova på flera dagar. Jag hör konstiga ljud och är helt säker på att det står en mördare i min garderob. Allvarligt, fasen va läskigt det är. När jag bodde i Stockholm var det helt omöjligt att se programmet. Då trodde jag att mördare och våldtäktsmän stod i varenda buske. Jag sprang alltid, och då menar jag alltid, det snabbaste jag kunde hem från nattbussen. Och var Peter inte hemma så ställde jag alltid en stol mot sovrumsdörren och så hade jag stålröret från dammsugaren bredvid sängen. Hur sjukt är det egentligen?! Min fantasi har inga begränsningar.

morgonrapport

Jag vaknar innan klockan ringer för mitt huvud dunkar och jag hostar som en galning. Så jag tar upp telefonen för att se vad klockan är. Men det går inte, för mina ögon går nämligen inte att öppna! Det ena är bara lite halvt igenkletat av någon sörja medan det andra, ser jag senare när jag öpnat det halvdåliga, är stort som en pingisboll med en kletig påse på (mitt ögonlock). Nice.. Jag ser ut som ett monster.

Måndag, och jag har börjat skolan!

Det känns verkligen jättebra, spanskalärarna verkar grymma och de svenskar som jobbar på skolan likaså. Dessutom så känns upplägget på intensivkursen väl genomtänkt och bra. Jag har väldigt höga förväntningar men jag antar att det i slutändan ändå bara är upp till mig hur det går. Prata som en infödd efter åtta veckor? Verkar det rimligt? ehmm.. kanske inte men grammatiken ska sitta iaf. Idag var det bara genomgång av kursen och information om skolan och lite andra grejer. Sedan gjorde vi ett litet test för att de ytterligare skulle kunna se i vilken grupp vi skulle placeras. Jag hamnade i den bättre gruppen, phuu.. Hade faktiskt skämts annars, har ju varit här ett tag nu.

Är lite nervös att de andra i klassen ska tycka att jag är jobbig. Har idag upptäckt att jag pratar väldigt mycket, jag tar nog ganska mycket plats.. Eller, vad säger ni? Det är konstigt det där för jag är alltid väldigt nervös,spänd och stressad när jag ska göra något nytt. Kunde tex inte sova inatt. Men när jag sedan är i en ny grupp så snackar jag på som fasen och verkar förmodligen inte det minsta blyg. De flesta var dessutom yngre, en hel del direkt från gymnasiet, så det kanske blir så då. Mycket frågor hade de iaf till mig. Det var några som verkade riktigt trevliga så jag hoppas att de är i min grupp, får se imorgon.

Yeay!

Nu är tvättmaskinen här, installerad och redo. Väntar bara in att den tvättar klar provtvättningen och sen är det bara att köra.

Kolla in var den står någonstans. På balkongen, där jag även har en fungerande extratoalett. Fotar den en annan dag.

Kläa som vi säger...

När jag ändå sitter här och bara väntar (diska istället kanske? nja..) så tänkte jag leka lite modebloggare och lägga ut bilder på vad jag köpte igår och i förrgår.



Klicka på bilderna i vanlig ordning. Sitter i mina jeans just nu och töjer de en aning. Väldans tajta. Men alla mina byxor är för stora nu så jag var ju tvungen att köpa en storlek mindre än jag brukar ha. Tråkigt att ha sex par jeans i garderoben som sitter taskigt men samtidigt ett ganska trevligt problem att låren inte är så fläskiga längre!

otålig

Sitter och väntar på tvättmaskinen. Den ska leveraras under morgonen, innan klockan två alltså. Men de kommer ju aldrig! Vaknade vid typ åtta för jag var rädd att de skulle komma och jag inte skulle höra ringklockan. Skulle dessutom behöva duscha men då kommer de ju garanterat och jag har ingen lust att släppa in några gubbar här när jag är halvnaken och blöt. Sorterade all smutstvätt igår kväll. Sex stycken blåa IKEA-kassar!

Glömde ju!

..jag har ju inte bara jobbat idag. Jag har även shoppat, en tvättmaskin!!! Yippie!! På fredag kommer den äntligen. Ska tvätta hela helgen. Fasen va skönt. Allt ska tvättas. Har även shoppat lite grejer på rean på HM och en svart skinnjacka på second-hand. Jackan är riktigt fin, har letat länge nu efter en svart i skinn så jag är nöjd.

Jobbat

Cyklade över hela Barcelona idag och inspekterade lägenheter. Var helt slut och när jag skulle göra de två in-checkningarna jag hade så blev det superstressat. Betalmaskinen funkade inte och jag fick springa till kontoret och ta en annan. Sedan så fick jag vänta på att sju brasilenarna skulle betala var för sig, och räkna ut olika pris på alla! Jag sa att jag hade bråttom, Toni väntade inne i stan, men de bara -Lugn lugn, det ordnar sig. Aaaaaaaaaaa.. man blir ju vansinnig. Som att jag har lust att sitta där och vänta klockan halv åtta på kvällen. Och killarna var asstöriga och och ville gå ut och festa med mig osv osv.. Till slut orkade jag inte längre..

-Nej!! jag vill bara att ni betalar så att jag kan gå härifrån nån gång!



?

Är Kräksjukan 2008 räddningen på Beach 2008? Inte helt omöjligt.

shhh..

Sitter och ser på Idrottsgalan, lite efter alla andra men det är som vanligt här i utlandet. Vad rolig galan är i år! Och hittills har jag inte behövt hålla för öronen allt för mycket. Annars brukar jag sitta och trycka av och på muteknappen, för att tysta både programledare och idrottare. Men so far so good...

spyyyyyyyyyyyyyyyyyyr

Jag trodde att jag var frisk idag men nu springer jag ut och in på toan och kräks....buhuuuu..

grammatik.. hjälp!

Nu har skolan satt igång! Första veckan är på distans så nu sitter jag med en hög inlämningsuppgifter. De är i olika svårighetsgrader så att de lättare kan se vilken grupp vi ska placeras i nästa vecka. Det var ganska lätt tyckte jag när jag började med läsförståelse men sedan så öppnade jag en av grammatikövningarna och är helt lost. Jag har ju ingen aning om grammatik över huvud taget! Skriva kan jag göra men jag vet ju inte vad något heter. Senast jag pluggade grammatik var på högstadiet och jag kommer inte ihåg speciellt mycket. Under gymnasiet hade vi bara litteraturhistoria under svenskalektionerna.

Nu sitter jag med övningar som typ, böj verben i pretérito indefinido. Ja, det kan jag väl OM JAG BARA VISSTE VAD DET VAR! Skit. Jag vet ju mer eller mindre hur man säger saker och när man gör det men jag har ingen aning om vad alla olika böjningar heter. Vad jobbigt. Nu måste jag plugga in det under den här veckan så jag inte känner mig totalt puckad nästa vecka. Har tagit fram min bok 501 spanish verbs och nu är det bara att sätta igång och lära sig de 14 olika verbformerna.

För det är ingen vanlig dag..

..nej det är lillebrors födelsedag! HURRA HURRA HURRA!! 25 bast blir lillfjanten Ante. Inte för att det kan stämma, jag är ju fortfarande 25 år, eller?!

image191

Betala priset idag..



Lite bilder från igår på Betty Ford i Raval. Marja jag och Hanna.. Sista bilden är från ikväll, jag och Magdalena har hängt i soffan och sett tusen Vänneravsnitt. Kolla vilken puma jag var igår om man jämför med bilden från idag, febrig och jävlig.

Jag mâr skiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit.

Vaknade upp med feber och baksmälla och lâg inne pâ toan tills jag var tvungen att jobba vid elva. Men nu är jag snart klar, sitter pâ kontoret och vilar upp mig lite innan jag mâste cykla hem.

Blir dock pâ lite bättre humör av att läsa att Jodie Foster är gay. Hade jag varit lesbisk skulle hon ligga överst pâ min lista.. Eller, hon är ju ganska gammal nu men fortfarande snygg som f*an..

Poker

Har ni kollat in Peter på femman? Går i och för sig ganska sent på måndagkväll men ni kan ju kolla på webb-tvn som jag gör.. Kolla här!

Och då är det inte Peter "nallen" jag menar såklart. Brunbränd som fasiken, pete..

60

Jag har äntligen bestämt mig för att köpa en tvättmaskin för jag är vansinnigt trött på att bära, sitta och vänta och bära den nu ännu tyngre tvätten tillbaka. Det som är bra är att det alltid ingår hemkörning och installation när man köper sådana här grejer i Spanien, är det så i Sverige? Jag har iaf väldigt svårt att bestämma mig för vad jag ska köpa. När jag köpte kylskåpet så köpte jag det begagnat för jag tänkte att jag säkert flyttar härifrån snart. Men nu är jag sugen på att köpa en superbra tvättmaskin. Är kanske beviset på att jag blir kvar... vi får se..

onsdag, barca-sevilla.. toni sjuk, smittade mig..

image185

Trams

59.6. Upp ett hekto sedan september, det var väl inte så illa. Fast jag hade ju någon slags plan att gå ner 3 kilo innan jul. Det är väl inte försent att börja om igen antar jag.

Simma!

Det ska jag gå och göra nu. Bra idé.. Återkommer med en viktrapport. Nytt år, nytt fett som ska brännas. Vi får se hur mycket det ligger på.

yada yda

Det känns som om jag bara väntar och väntar på att det här året ska sätta igång. Jag tror att det börjar när skolan börjar. Nu har jag bara ledigt och det är faktiskt ganska tråkigt. Det är som att jag inte hinner göra något, tiden bara rinner iväg utan att jag gör något. Har hängt med Stina lite de senaste dagarna men nu är hon tillbaka i Sthlm.

Här kommer lite mer bilder från de senaste dagarna. Har varit lite slö på att skriva så nu lägger jag ut bilder istället. Kommer nog igång med skrivandet snart igen. Är lite seeeg att komma igång med saker bara. Marja kallar mig Alfons.


1. Fredag. Jag och stina på Improfighters med Toni och Marcel. 2. Lördag. Alfapet hemma hos mig med Marja och Stina. 3,4. Måndag. Fika i Born. 5. I Marjas butik. 6. Måndag kväll. Stina och Dulce på Oviso.
 

Men den var helt ok ändå..

Sprang iväg på bio efter att ha suttit inne och slöat hela långa dagen. Innan jag går in så skickar jag iväg ett meddelande till Toni som sitter hemma och pluggar och säger att jag saknar honom och att jag vill att han ska vara där osv osv.. Han svarar med att skriva att båda dör i slutet av filmen jag just ska se. TACK FÖR DEN! För det är precis vad de gör, och jag sitter bara och väntar på det hela filmen. Sedan visade det sig att han bara hittat på och tyckte att det var vansinnigt roligt att det stämde in. Nu tänker jag inte säga vilken film jag såg för då förstör jag ju för er, och jag är lite snällare än Toni..


Nyår

Det gick ju lysande... fortsätter med lite bilder från nyår.. Om ni är uppmärksamma ser ni att jag har samma kläder på mig som både julafton och juldagen..


går inge vidare

Jag försöker lägga upp lite filmer men det går inte. JAG BLIR TOKIG.



Eller nu verkar det funka.. provar med toni och marcel sjungandes..

lite bilder från jul


det regnar ute..

..jag tänker bära in fåtöljen i köket, sätta på ugnen för lite värme och titta på webb-tv.. Vad gör ni?

tillbaka

Sitter pa jobbet och har antligen uppkoppling. jag kom tillbaka ner till Barcelona den 29 och borta som vinden var min uppkoppling. jag hittade den igen i koket men dar ar det sa jobbigt att surfa sa det har inte blivit av. Jag har en massa bilder och videos att lagga in som jag tagit med min nya julklapp, Nikon coolpix s510. Forsoker mig pa det nar jag kommer hem. Har dessutom blivit lite skraj att skriva har eftersom tydligen alla hemma laser. Vilket i och for sig var meningen fran borjan men nu kanns lite konstigt. Men men.. det ar roligt.

Kopplar upp mig senare och lagger upp bilder. Bland annat fran Nyar med tonis familj sjungande karaoke.. jo visst ser du..