Jag har en brevvän.

Vi skriver till varandra och berättar små historier ur våra liv. Det är lite som att leva i en Jane Austin-roman, förutom att brevet bara behöver vänta på ett klick istället för 4 dagars ridtur för att nå mottagaren.

En liten lägesrapport..

..och en trött sådan. Har skola på morgonen den här veckan men har inte kunnat somna innan halv tre en enda dag. Nu ska jag ta en powernap och sedan åka ner till kontoret och prata med min chef, jag ringde nämligen och sa upp mig i måndags. Känns lite jobbigt, tycker inte om att säga upp mig. När jag sa upp mig från Åhléns började jag nästan gråta för jag tyckte synd om min chef som skulle behöva hitta en ny person att ersätta mig med. hahaha.. som om jag var oersättlig, på Åhléns! Ta mig ner till denna jord tack.

Fortfarande ingen som vill berätta något? Jag vet ju att ni läser. Skriv hur ni mår, vad ni gör, roa mig! Eller skicka ett mail om ni hellre vill det. Saknar er.

m.

hade jag skrivit på spanska så hade uppgifterna varit gjorda..

Känner bara för att blogga.. Och vet ni varför? Jo, för att jag egentligen har tusen andra viktigare saker som jag måste göra. Innan jag lägger mig ikväll borde jag ha skrivit ner mina lingvistiska mål för resten av kursen, skrivit en text om killar i Barcelona och en annan om jag känner mig i Barcelona. Flummiga ämnen och det borde inte vara så svårt men det tar en sådan tid att komma igång.

I helgen blev det inte mycket gjort heller. Gick ut även på lördagen, till Jamboree av alla ställen. Dulce jobbar ju där nuförtiden och det var en riktig höjdarkväll som slutade med sushi hemma hos Katja klockan sju på morgonen. Marja säger att hon har en rolig video på mig när jag rullar min gurktonfiskrulle. Ska försöka sno den och lägga upp här. Sedan jobbade jag på söndagkvällen.
 
Just det.. sen ska jag också tvätta och städa lägenheten. Är egentligen inte stökigt men min nya roomie har inte bara bra inflytande på mig när det gäller mat och träning utan hon är dessutom väldigt pedantiskt och nu får jag dåligt samvete om jag lämna saker framme. Hon har mig under sin mentala piska, undrar hur det ska sluta, hon har ju uppenbara kontrollbehov. Men jag måste säga att hon är grym, jag har haft väldigt tur med mina roomies och det känns som om Lauren kommer bli en av de bästa.

Det pågår en liten kamp här nere..

Jag har väl berättat om Tonis erasmusplaner? Han har nu ansökt om ett erasmusutbyte och kommer få veta någon gång nästa månad om de ger honom en plats eller inte. Han har valt följande platser med samma turordning. Uppsala, Amsterdam, Köpenhamn, Groningen, Oslo och Utrech (tror jag). Eller så var Göteborg med som femman. Så om ödet spelar mig ett spratt och det går som jag vill med jobbsökande och andra saker här i Barcelona så sitter jag här i höst ensam med ett jobb medan han är i mitt land och lever det goda livet som utbytesstudent.

Små vansinnesutbrott..

..mitt messenger funkar inte. Fattar inte problemet för det är inte fel på uppkopplingen. Well well.. Vad pysslar ni med förresten? Är det någon som har lust att ge mig en liten uppdatering? Pratade med Rehnen igår och jag tycker att hon borde starta en blogg. Skulle förmodligen bli den roligaste bloggen ever. Rehnen är grym. Ska kanske leta upp en liten bild på Rehnen..
image210
Här har vi henne. Berras stolthet. Mattes ögonsten. Min idol.
=)

dansa med läraren

Orkade bara med tre låtar. Var inte så roligt när allt kom omkring och när uppkopplingen började hacka lite smått så stängde jag av. Sitter här hemma och känner mig lite sådär lagomt seg men väldigt sugen på att ut. Ska ta en dusch och fundera ut en outfit och sedan drar jag nog ner på stan.

Gårdagskvällen var riktigt lyckad, hade så vansinnigt roligt. Middag hemma hos Marja, sedan åkte jag ner ensam till Flamingos för att prata lite med Sofia, Mayka och Mau som alla jobbade. Efter en timme eller så kom delar av min klass och hämtade upp mig och vi gick hem till vår lärare Ricardo på fest! Så himla roligt. Det händer väl inte direkt ofta i Sverige att läraren bjuder hem eleverna på fest, eller hur? Fast jag tror han gjorde sig poppis hos sina kompisar att bjuda sin svenska klass med nästan bara tjejer. Alla blev ganska fulla och vi dansade och dansade.

Träffade en svensk tjej på festen (sorry, kommer inte ihåg vad du heter) och hon visste allt möjligt om mig. Hon brukade nämligen läsa min blogg, innan jag hade det där uppehållet förra året. Så skumt att träffa någon som jag inte känner men som ändå visste så mycket om mig. Hon var väldigt gullig och sa att hon kände igen sig i så mycket av vad jag skrev om och att när jag kom in på festen blev hon så paff och tyckte att det var som att se en kändis. hahahaa... så roligt.. hon måste ha varit ganska full när hon sa det men ändå. =)

jag är med er

Jag är så svensk så svensk just nu! Jag sitter nämligen och ser melodifestivalen tillsammans med resten av er! SVT visar den live på nätet.

ha en trevlig fredag


Igår kväll sattt jag med ett nytt inlägg öppet hela kvällen men jag orkade inte formulera ett enda ord fast jag hade så mycket att säga. Helt slutkörd var jag. Det var väl någon slags psykisk utmattning skulle jag tro, jag var nämligen på IKEA på intervju igår förmiddag innan skolan och det är alltid så stressigt med intervjuer. När du dessutom måste framhäva dig själv på ditt tredje språk så spänns nerverna ännu mer. Det gick väldigt bra. Platsen var ju i stort sett min sedan innan men man vet ju aldrig.

2 timmar efter jag skrev det där ovanför skickar jag nu iväg det här. Fasen vad seg jag är.. Sitter och förbereder mig för dagens lektion. Vi ska ha en debatt och diskutera jämställdhet. Blir nog bra. Problemet är bara att när jag inte kan formulera mig bra, vilket ofta händer när jag pratar spanska, så vill jag bara börja slåss. Ska försöka undvika det under lektionstid i alla fall.

Lyft mig


Fick kommentar på min text som jag skrev förra veckan. Läraren skrev; Det verkar som om att du är journalist. Du använder dig av ett väldigt journalistiskt uttrycksätt. Mycket bra!..

Tror han att jag är född i farstun eller?! Får man en uppgift att skriva ett reportage så gör man väl det. Nej men om jag ska vara ärlig så gläds jag väldigt mycket åt mina fina resencioner. Det stärker mig. Är inte direkt bortskämd med fina ord från min skoltid.

Jag har två kommentarer från lärare som etsat sig fast sedan gymnasietiden. Den första är min engelskalärare som säger efter ettan att jag förmodligen inte kommer att klara av engelska B kursen för jag är för dålig i engelska. Bra peppning, eller hur? Dessutom så var jag inte dålig i engelska, tyckte bara att det var hemskt att prata när jag inte pratade perfekt.

Den andra kommentaren hänger fortfarande över mig och knackar på min axel som en ond ande. Det var i ettan eller tvåan och jag hade haft prov i naturvetenskap vilket inte var mitt starkaste ämne. Mest för att jag aldrig öppnade böckerna. Pappa, som jobbade på samma gymnasium frågade min lärare Inga-Britt efter provet hur hon trodde det gått för mig. Hon svarar; "Hmm, jaa, jag vet inte MEN hon är ju i alla fall söt att titta på." Det var ju givetvis inte sagt till mig personligen så hon kan väl inte riktigt få skulden till att det plågat mig sedan dess men faktum är att det gjort det. Detta är mitt livs stora komplex och min och min systers favoritämne att diskutera. Söt men inte direkt smart. Usch, det gör ont att skriva trots att jag vet att det inte ens är i närheten av sanningen.

Jag är smart, och söt.. Behövde bara säga det. Så ni vet liksom.

politik på katalanska

Det där tog mig typ en sådär 20 min att lägga ut, jag är jättetrött och klockan är snart 2. Tror ni att jag kan släpa mig till sängen då? Nä.. istället sitter jag och spelar Harpan på datorn. Tidslöseri utan dess like.

Ikväll har jag sett de två första avsnitten av Klass 9A på SVT. Vilken bra dokumentärserie. Och så skrämmande. Vidare har jag sett en politiskt debatt på tvn, tyvärr på katalanska så det lite svårt att hänga med. Det är ju val här om knappt tre veckor, den 9 mars, och det är väldigt intressant att se hur valrörelsen är härnere. Även om jag inte är så insatt som jag borde.

hej hå

Äntligen kom jag in på bloggen. Ville kommentera Josefins kommentar förut men det gick inte så här kommer det istället.

"Vad trevligt! Kul att få höra från någon som läser här. Har funderat lite på vilka ni är. Jag pluggade i Sundsvall och min syster bor på Alnö, där Marja också är ifrån (liksom Jerry, min trognaste kommentator). Det är något med Alnö."

Vilken nörd jag är.

God morgon!

Tror att jag var lite trött igår när jag skrev bokinlägget för jag ser nu att jag skrev att jag ville läsa Coelhos böcker på spanska istället för svenska vilket inte make any sense.. Om tanken var att jag ville läsa böckerna på originalspråk. Han är ju nämligen från Brasilien, vilket jag visste men inte tänkte på. Men men.. bra är iaf Once minutos. Säkerligen på svenska också.

Tänkte lite på översättare nu på morgonen efter att jag sett min miss. Vilket fantastiskt språk de måste ha och vilket ouppskattat arbete de gör. Tror ni att de alla egentligen drömmer om att bli författare men inte riktigt vågar?

baka en kaka

Jag har ikväll bakat en kladdkaka enbart för att få slicka skålen. Nu sitter kakan i kylen orörd och jag kommer att ta med den när jag ska på middag till Marja imorgon. Som att jag bakat den för det ändåmålet när allt jag egentligen ville var att slicka skålen.

motiverad

Jag har två projekt för att hjälpa min spanska på traven.

Det första är att jag äntligen börjat läsa på allvar på spanska. Har snart läst ut min första vuxna bok (har tidigare bara läst Harry Potter) på spanska och jag fattar inte varför jag inte börjat tidigare. Det är ju så dumt att jag inte utnyttjat alla dessa timmar jag lagt  på att läsa de senaste åren här nere på att samtidigt lära mig en massa spanska. Och det är många timmar kan jag lova. Problemet tidigare när min spanska inte var så bra var att jag inte kunde njuta av boken och dess innehåll utan bara såg språket. Nu däremot så har jag snart läst ut Paulo Coelhos "Once minutos" utan att ens tänka att den var på spanska. Jag känner mig stolt och lite ledsen över att jag läst han andra böcker på svenska. Tror att de är bättre på spanska. Nästa bok, som jag köpte på FNAC igår, blir Khaled Hosseinis "Cometas en el cielo", "The kike runner" eller "Flyga drake" som den heter på svenska. "Tusen strålande solar" var en av min julklappsböcker och jag tyckte väldigt mycket om den så jag blir nog inte besviken på hans första bok heller. En annan bok jag önskat att jag läst på spanska och inte svenska är Carlos Ruiz Zafóns "Vindens skugga", "La sombra del viento". En av mina favoritböcker genom tiderna och en måstebok om man bor i/är intresserad av Barcelona.

Mitt andra projekt i jakten på en bättre spanska är att jag idag kommer skriva mitt första blogginlägg på spanska. Det måste väl ändå bli otroligt nyttigt för mitt skriftspråk? Den bloggen blir dock anonym eftersom jag tror att det annars kommer att hämma mig när jag skriver. Om det är någon som trots allt skulle vara intresserad av att läsa så kan ni ju maila mig och jag funderar över om jag mailar er adressen eller inte =)

jaaa

Vad säger ni? Ska jag ta och städa hela lägenheten och diska all disk?

bye bye godis

Igår morse åkte Magdalena hem till Norge igen. Väldigt tråkigt och tyst är det nu här hemma. På måndag flyttar Lauren in, har jag berättat om Lauren? Tror inte det.. Hon är en kompis till Magdalena, från Skottland och personlig tränare på ett gym. Visst ser du. Hon har lovat att sätta ihop ett program till mig och hänga med till mitt gym och visa. Rutor på magen till sommaren har hon lovat (fast är inte så sugen på det om jag ska vara ärlig). Dessutom så är det slut på chokladdonutsen i soffan. Jag har skaffat mig en ny flatmate/hälsopolis. Det här blir min sista helg i svullandets tecken.

karriär snart?

I helgen checkade jag in diverse grupper med svenskar i våra olika lägenheter vilket oftast är roligt för de är alltid väldigt artiga och trevliga. En av de jag träffade igår såg ut som en typisk affärskvinna. Allt från kläderna hon reste i till handväskan, dataväskan, resväskan (vi tjejer statusvärderar helt efter väskor och skor) tydde på att det här var en tjej med bra jobb, pengar, utbildning osv. Vi kallpratade lite och hon berättade om sitt jobb på exportrådet och lite om än det ena än det andra. Sedan bad jag om att få se på hennes pass eftersom jag måste anteckna passnumret på alla våra klienter. Så får jag syn på hennes födelsedatum, 1981-12-23. Din lilla apa! När hände allt det här? Har alla i min ålder bra jobb nu eller? Och varför har inte jag kommit någonvart än? Det värsta är nog att jag skäms för vad jag själv gör, dvs ingenting, och känner alltid att jag måste ursäkta mig för det jobb jag har/har haft. Jo, jag gör det här just nu men...

Från och med nu är det vad jag eftersträvar. Jobb som jag kan berätta om med stolthet.

Så.. därför struntar jag nog i att berätta om det jobb jag tagit på mig ikväll =) Not my finest.

maravillosa

Hej där schlagerfolks.. Vem är den där Amy Diamond egentligen? Man missar mycket när man bor i utlandää (sagt på norrländska please). Den där Boten Anna undrar jag också över.. tog mig flera månader att fatta att det var en låt.. Befriande på ett sätt. Man är i ingenmansland. Borttappad svensk.

Igår kväll skrev jag en text till skolan, "Min första vecka i Barcelona" , min första vecka var för snart tre år sedan men trots att mitt minne oftast sviker mig så minns jag just denna vecka med otrolig skärpa. Fast det är klart, det var första gången alldeles ensam i ett nytt land där jag inte förstod ett ord så det etsar väl sig fast. Igår kom jag i alla fall på mig själv med att sitta och skratta åt mina egna fyndigheter och fina formuleringar. Och nu ska ni komma ihåg att jag skrev den här texten på spanska! Det är som om att jag, i takt med att jag lär mig mer, tappar förmågan att uttrycka mig verbalt medan mitt skriftspråk utvecklas.

Fast det kan också vara att jag efter att ha fått tillbaka min förra text blivit liiiiite för självgod. Fick väldigt fin respons från lärarna där de skrev att jag hade ett väldigt bra ordförråd som jag kommunicerade de "maravilla".

Maravilla = "under(verk), fantastiskt, storartat, strålande.." inte illa pinkat va?!

pâ kontoret..

Kommer ni ihâg att jag förra veckan skrev om att jag har "världens bästa extrajobb" . Varför ska jag kaxa mig sâ jämt? Det kommer ju alltid tillbaka till en, i detta fall en vansinnig helg. Fullbokat och jag har suttit pâ cykeln sedan klockan elva och är fortfarande inte klar. Imorgon blir det dessutom ännu stressigare. Att man ska behöva jobba för pengarna.. Did I sign up for that.? =)

Hann dock med 40 minuters grammatikplugg pâ balkongen till en av lägenheterna som vi hyr ut. Väldigt fin lägenhet med utsikt över hamnen. Brände mitt vita ansikte lite i solen. Det var säkert en sâdär 25 grader i solen sâ jag antar att ni tycker att jag ska sluta gnälla och skatta mig lyckligt osv osv.. Och jag njuter verkligen. Att cykla omkring ute och jobba när solen värmer upp mot 20 grader i februari, det är inte sâ dumt mâste jag säga.

Det enda som egentligen är dâligt med det här jobbet är att jag fâr ännu mindre tid att träffa Toni.


måste springa iväg igen

Måste transformera mig från totalt sovtillstånd till åtminstonde lite respektabel. Har middag hos mayka om en halvtimme.. Här kommer två bilder från igår. Tog inte med kameran ut på stan så det är bilder från tonis lägenhet i Sitges.. Berättar lite mer om kvällen imorgon.

image207image208

Piraten är dödligt trött..

..och vill bara gå på plankan..

carnaval

Det blir pirater imorgon. Inte så orginellt men det kvittar väl. Har kollat lite Johnny Depp bilder för inspiration och imorgon hälsar jag på min piratkompis Sofia och lånar lite kläder..

bored.. yep

Var precis på väg att skriva en liten story om gårdagskvällen då jag och Toni gick och käkade middag på Panchitos, Márquez favoritmexare. Den gick väl ut på att vi käkade och in kommer en känd spansk skådespelare och så flirtar han lite disktret med mig.. Men så kommer jag varken ihåg vad han heter eller vilka filmer han varit med i så där sket sig den historien. Plus att det faktiskt är ganska ointressant när jag tänker efter. Och att jag nog inbillade mig det hela.

Bueno.. Nu ska jag snart dra iväg till skolan.

kärlek

Jag har under helgen funderat lite på varför man aldrig pratar om manlig intuition? Den är ju uppenbarligen lika stark som den kvinnliga, bara lite annorlunda. Killar verkar ha någon slags radar som talar om exakt hur långt ifrån sig de kan släppa sin tjej. Sedan när de är precis på gränsen till att gå så drar de in henne igen. Med söta ord och fina gester virar de in en. Eller hur? Fattar ni vad jag menar? Det är som att kärlek inte är värd något förrän den är på väg att förloras.

Visst är kärlek ett vansinnigt vackert ord förresten. Finare är love och amor helt klart.

Snygg?

Det är segt idag. Har fått min årliga dos av utgång den här helgen och jag har haft så roligt. Plus att jag klämde på mig en klockren outfit igår om jag får säga det själv. Och det får jag ju för det är ju min blogg, min min min mig mig mig. Jag har sällan känt mig så snygg. (Och när jag skriver det här ganska uppblåst, fåfäng och självupptagen.)

marjas, betty, fellini, metro, marjas, sängen...

image201image200image202image199image203image204image205

fem i fem

Jag är.."la mas guapa, lista, buena, simpatica, romantica rubia de Suecia, Sitges, Roma.."  osv.. mmm.. det är skönt att vara det i Tonis ögon iaf.

Han är i Sitges med Marcos och jag har hängt med Sofia och Mayka på Flamingos. Imorgon har jag en check-in och på söndag tre.. lugnt med andra ord. Det är karneval i Sitges och vi ska dit på tisdag. Jag, Toni, sofia, Marcos, Oscar och några fler. Vad ska jag klä ut mig till? Snälla kom med förslag. Snygg och rolig vill jag vara, såklart..

Godnatt på er!

Skenet bedrar eller?

Vad söta vi var här under då. Oftast vill jag bara krama sönder honom, så söt tycker jag att han är. Men ganska ofta så känner jag för att slita itu honom och kasta delarna till hundarna (lite överdrivet kanske). Idag är en bra dag, en kramdag. Om vi bara kunde träffas någon gång. Det är slitit att kliva upp så tidigt på morgonen och jag har varit helt slut hela veckan, därav lite bloggning också. Nu ska jag sova lite siesta så jag orkar med kvällen. Har väl inga direkta planer men det är fredag och jag har lärt mig subjuntivo så det måste väl firas på något sätt.