sthlm

Jag och toni köpte precis biljetter till stockholm 18-22 oktober, de drog pengarna men vi fick ingen bekräftelse av resan.. Så typiskt. Blir säkert problem. Hittade apbilliga biljetter men nåt fel ska det ju alltid vara. Vi får se imorgon. Nu ska jag springa iväg och jobba. En bar någonstans med Eva. Berättar mer imorgon. Kanske kommer jag till Stockholm alltså, så nu vet ni det.

tala klarspråk

När jag var på Hotel Arts häromdagen så kom jag på att det kanske inte var ett så dumt ställe att söka jobb på, ett sådant där "tills något bättre dyker upp"-jobb. Jag var där ett par timmar och stod bredvid alla killar som jobbade vid entrén. Väldigt trevliga killar allihopa och jag hade riktigt roligt. Jag sa iaf att jag funderade på att söka jobb där så en av killarna tipsade om ett företag som hyrde ut folk för att jobba där, då tjänar man tydligen mer eller nåt. En annan av killarna sa att han kunde hänga med mig till human resources för det är såklart mycket bättre att känna någon som jobbar där när man söker. Grymt tyckte jag såklart och gav iväg mitt nummer. Senare på kvällen får jag var sitt meddelande från de här två killarna. Praktiskt taget exakt likadana meddelanden.

"Hej det här är jordi/augustin från hotel arts.. bla bla.. vill du träffas och ta en kaffe?..."

Men va faan.. Ville de bara flörta med mig? Toni hävdar det.. Och varför spelar de inte lite smart då och hjälper mig först och sen lägger in en stöt.. Det där funkar ju inte alls.. Nu vill jag ju knappt söka jobb där längre. På väg hem från gymmet nyss så åker en cab förbi, stannar längre fram på gatan och inväntar mig. Då är det en av de killarna som skickade meddelandet. Får lite förföljelsemani! Vad fasen gjorde han där på en liten gata i Gracia, han berättade nämligen vart han bodde och det är långt härifrån. Hahaha.. snacka om att jag är självupptagen. Allt handlar om mig, eller hur!?

lovely sunday

Halv elva var jag uppe idag, en söndag. Härligt härligt. Söndagar är helt klart min  favoritdag. Nu ska jag kila iväg till gymmet. Har hittat ett fotbollslag som spelar elvamanna och tränar nere vid Marbellastranden på konstgräs. Skriver ett mail och skickar iväg. Fasen vad roligt att spela fotboll, men jag blir så nervös att de ska vara för bra. Alternativt för dåliga som förra året. Vi får se..

Det är underbart väder idag.

mycket bloggande idag..

..det är lördag, klockan är halv tolv och jag är inte det minsta trött.  Men jag vägrar att gå ut. Har ikväll sett på Lyxfällan, gjort en budget, läst ut "Kvinnan som var en fyr" av Viveka Lärn, börjat läsa "Jag heter Isbjörg Jag är ett lejon" av Vigdís Grímsdóttír Jag har även letat billiga flygbiljetter till Stockholm för mig och Toni. Vad mer. Inget mer. Har snott IKEA-katalogen från grannen och har sneglat på den hela dagen. Är sugen att kolla men jag är så rastlös. Har ett sådant vansinnigt organisationsbehov just nu, vill ta tag i saker men jag vet inte vad än. Min ekonomiska situation är väl det första som behövs fixas så det var skönt att sätta sig och räkna och planera lite.

Kvinnan som var en fyr var den första bok jag läst av Viveka Lärn och den var verkligen inte bra. Är Saltönserien bättre? Har bara läst ett par sidor av historien om Isbjörg men den verkar lovande. Återkommer.

bilder från förra lördagen.






Klicka på bilderna för att se i större format. Eva, Toni och Moli.. eller carlos som han heter.. Här på bilderna har vi fortfarande roligt. Sedan drar Moli, Toni och marcel börjar tjafsa om något och Toni drar utan att säga hej då till mig. Jag blev såklart asförbannad och ledsen. Toni är lite av en struts som Peter fint beskrev det igår. När han blir arg gömmer han sig tills det att han inte är arg längre. Och då gömmer han sig för alla inte bara den han är arg på. Han drog från klubben på lördagnatt och i tisdags hörde han av sig till mig. Helt normalt, som om inget hade hänt. Jag var ju inte arg på dig ju. Ja just det ja. Och hur skulle jag kunna vet det när han inte svarar i telefonen eller på mina meddelanden. Jag har ett väldigt hett temperament och har skrikit och bråkat sedan jag föddes. Han bråkar aldrig med någon. Problemet här är också att det går över väldigt fort när jag blir arg så i tisdags när de här tre dagarna hade gått så var jag ju inte arg längre. Han vinner på sitt strutsbeteende den lilla skitungen.

I torsdags berättade Toni att han varit såhär hela livet. Ett exempel är när han var 10 år och blev arg på sina föräldrar. Han tog helt enkelt nyckeln till lägenheten i Sitges, packade sin lilla väska och åkte dit i tre dagar. Stackars föräldrarna letade överallt. När han inte var arg längre tog han tåget hem igen. Kan han ändras tro? Eller är det här något som helt enkelt följer med paketet toni.. Vet inte om jag klarar av det.

looks

Tänkte ändra utseendet på bloggen för jag har aldrig gillat den blå bakgrunden jag hade innan. Vet inte hur jag vill ha det dock. Det jobbigaste jag vet är en blogg med en massa skit i så det får bli en enkel lösning. Tills vidare ser den ut såhär.

måste nätverka mer..

Jaa, nu ligger fläskkotletterna i magen. Jag tog ju som sagt var ett glas(snarare en flaska) vin med Peter och Marja som gjorde oss sällskap. Det var trevligt men framförallt nyttigt. Peter är min svenska kontakt härnere kan man väl säga. Jag har många svenska vänner men alla har skitjobb på barer och restauranger osv. Peter lärde jag känna när jag kom ner till Barcelona och vi utgjorde den första grupp svenskar som blev anställda på Connecta Callcenter. Vi var 8 pers som anställdes, efter nån månad hade Peter blivit befodrad och jag fått sparken. Idag har de 70 anställda och han är platschef. Igår fick jag tips på vilka svenska företag som finns härnere, det verkar finnas hur många som helst.

Jag ska också gå med i Svenska handelskammaren där de bland annat har mingelkvällar på torsdagar så det är nog ett bra ställe att knyta kontakter på. Jag har även sedan länge funderat på att gå med i SWEA som är en organisation för svenska kvinnor i utlandet. Min aupairmamma i Holland var medlem och de verkade syssla med en hel del interessanta grejer. Mer förslag, någon?

nunca mas

ajajaj.. Gårdagen såg ut såhär. Lunch vid 2, siesta, gym mellan 6-9, sedan en kaffe med Peter innan middagen var det tänkt. Kaffet blev till vin, mojitos och öl. Middagen glömdes bort så självklart gick det ganska illa. Mår dåligt, så dåligt just nu. Ska ställa mig och steka mig ett par fläskkotletter tror jag. Dricka alkohol på tom mage efter man har gymmat ett par timmar kan inte rekomenderas.

lyx lyx lyx

När jobbsökandet inte gått som väntat och pengarna börjat sina så var jag faktiskt tvungen att börja jobba igen så i veckan har jag jobbat på en cancerkongress och nästa vecka blir det bokmässa. Inte så tokigt faktiskt. Variation är roligt. Och storasyster var här för kongressen så då kunde jag träffa henne mer än jag gjort annars. Igår jobbade jag också ett par timmar på Hotel Arts och dirigerade en grupp människor till en restaurang. Jag stod nere i dörren och hjälpte de in i taxis och sa till taxichauffören vart han skulle åka. Jag får de sjukaste jobben. 3 timmar där och 65 euro. Sådana här jobb finns inte i Sverige, eller hur?

Hotel Arts är ett av Barcelonas lyxigaste hotel och det var riktigt flådigt måste jag säga. Jag ville knappt gå ut från toaletten efter mitt besök där. Fick lite kleptomanångest där inne och ville sno alla handdukar och tvålar och grejer men lyckades hålla fingrarna i styr. Tänkte nämligen söka jobb där.

Mina armar är blöta

Luftfuktigheten är verkligen vansinnig här. Har precis kommit hem efter en joggingrunda och går förbi en spegel. Jag ser ut som en dansare i en musikvideo. Ni vet de där tjejerna som någon stått och sprejat med vatten så hela kroppen glänser av svett (vatten i deras fall) och svettpärlorna rinner sexigt nerför urringningen samtidigt som de ålar sig i ett par tighta shorts och en topp. Så ser jag ut. Minus sexig ben och tighta shorts plus knallröd fejja.

Källström

Ska snart iväg och jobba på Camp Nou. Någon grej för Vodafone. Hoppas bara att vi får se matchen, Barca-Lyon i champions.

Måndag igen

Blev lite mycket i måndags. Hade en idé om att testa att bara dricka en sak för att se huruvida det stämmer att man blir mindre bakfull då. Det funkar säkert. Men det funkar inte om man väljer att dricka typ sju gin och tonic. Ojoj.. tung dag igår. Kurerade mig med Stina. Vi shoppade fast vi inte har pengar. Dumt men finfina stövlar hittade jag på second hand. Sedan såg vi "Ensam mamma söker" Vilken sorglig serie. Stackars barn.

Måndag var rolig i vilket fall. Jag började med en sväng på Mix där Dulce jobbar. Sedan till Stina på Coppelia. Träffade sedan Marja och hennes finska kompisar på Manolo och vi drog vidare till Fellini där vi mötte upp med Toni, Marcel, Mayka, Mau, Mette osv osv osv.. Mycket folk.

Lite bilder från kvällen, eller snarare morgonen innan vi drar hem.
Jag och Marcelito
image125
Jag och toniiiii
image126
Fulla?
image127
Eva
image128


..

Nä men nu kan jag ju se tv3 på webben även från utlandet! Grymt! Nu hammarstrand..

Allt för byn.

Snälla kan nån berätta om hur första programmet var? Var Berra Rehn med Maria? Härligt att Hammarstrand sätts på kartan! hahahahaha..

Världens bästa frukt är här.

Ja, nu har äntligen clementinerna kommit. Det är det bästa med att det börjar bli höst. Har precis kommit innanför dörren och har redan hunnit äta upp en hel påse. Dock utan att behöva slåss för dem som när jag var liten. Kolla in den här bilden. Den är ganska talande. Jag flög över påsen när mamma hade handlat. Sedan brukade jag äta så mycket att jag kräktes på kvällen. En liten släng av barnbulimi hade jag nog allt.

clementiner83
Märk att jag sitter längst in mot fönstret med utsikt över alla som kan tänkas sno mina clementiner.

fett

Har hittat en ny våg på gymmet. Den är fantastisk! Man ställer sig på den och så väger den och mäter både längd och kroppsfett. Alla siffror får man ut på ett kvitto och kalaset kostar 2 kronor. Grymt.

Vikt: 59.5 kg
Längd: 164 cm
Fettmängd: 16%, 9.5 kg
Normal.

Sedan står det också värden för tjejer och killar och vad som är normalt. Roligt. Nästa måndag lägger jag ut alla värden igen. Ska bli intressant att se om jag går ner något i vikt, om jag förvandlar fettet till muskler och tappar i cm.


Planer

Toni hävdar att jag snackar mycket men aldrig kommer till skott. Det provocerar mig vansinnigt mycket. Så fort jag har en plan eller idé om något nytt jag vill göra så säger han ja just det ja, det tror jag när jag ser det.. Det värsta är ju att han har rätt. Jag fungerar så. Jag har tusen idéer och planer på vad jag vill göra. Det är inte många som blir satta till verket dock. Men nu är det så att så fort jag säger något till Toni så måste jag sedan göra det. För jag klarar inte av att han har rätt. Jag måste visa honom. Senast var det gymmet,
-När jag kommer hem från Sverige startat jag på gy
mmet på en gång.
-mm.. inte första gången du säger det. 
Efter en vecka på gymmet.
-Vad var det jag sa! Jag skulle ju börja och nu går jag.
-Vi får väl se hur länge det håller.

Så nu kommer jag ju naturligvis aldrig sluta på gymmet. Han kan inte få rätt.

Nyss pratades vi på msn. Han börjar skolan igen på onsdag och satt och letade upp scheman och böcker han måste köpa och fixade och donade. Jag blev såklart väldigt avundsjuk för det är den bästa tiden på året. Ny skolstart, nya grejer, nya förhoppningar, nya ämnen att sätta sig in i. Så jag sa naturligtvis det. Att jag också ville starta skolan.
-Ja men ta tag i det då! Hitta några kurser du vill gå.
-Ja det ska jag faktiskt göra.
-Hahhahahaha..
Vi pratade om annat och när vi avslutade samtalet så frågade han om mina planer för dagen. Frukost, gym, möte på agentur, LETA UPP KURSER jag vill gå. Japp.. så nu är det så.. Sagt är sagt och det är inte mycket jag kan göra åt det. Men vad roligt. Jag ska börja läsa spanska igen har jag tänkt. Sedan ska jag leta upp en webprogrameringskurs jag hittade förra året. hmm.. Vi får se vad jag hittar.

Tur att jag inte var med Toni när jag skulle köpa det där huset på Alnö för några år sedan.. Bra idé i tanken men..

Forum

Jag ska jobba ikväll. Dessutom får jag börja vid elva så det är bra, mer pengar. Eller jag börjar vid halv tolv, när Eva ringde så sa hon först elva men sedan kom hon på vem hon pratade med så; "alltså, kom tidigast halv tolv. Vi är ju alltid sena så jag vill inte att du ska behöva vänta." Jag är alltid först på plats.

Nu måste jag hinna med en siesta innan jag gör mig iordning. Blir en lång natt, 8 timmar.

gym igen

Har känt mig lite sjuk de senaste dagarna så det har varit lite deppigt här hemma. Har liksom inte tagit mig ut ur lägenheten och då känner man sig ju ännu hängigare. Ond cirkel. Dessutom så går det ganska tugnt med jobbsökandet. Varför fattar ingen att jag är grym och att de kan skatta sig lyckliga om jag börjar jobba på deras företag. Eller hur?!

Nu är Toni hemma från Madrid så vi träffades igår kväll. Skönt att han är tillbaka. Jag tror att allt ordnar sig till slut. Hoppas gör jag iaf och allt känns så rätt och bra nu.

Drar nog iväg till gymmet en sväng nu, jag skiter i att skriva mått den här veckan för de var exakt som förra veckan så nu måste jag ta tag i det här. Det verkar lättast att tappa de första 3 kilona, nu står jag bara still. 3 till ska jag tappa. ett halvt i veckan borde väl vara lagom?

...

Min nya telefon snoozar bara i fem minuter, inte tio som den gamla, och efter tredje snoozen så kan man inte snooza längre. Perfekt! Jag blir väckt snabbare och måste upp efter en kvart, inte efter en timme som är normalt för mig.

Igår kväll var jag på middag hos en kompis. Vi pratade bara om en massa hemligheter, mycket spännande. Det händer saker här.

ny mobbe

Sitter och pillar med min nya telefon. Den är lite mer avancerad än den gamla så jag är lite förvirrad måste jag säga. Har inte lyckats föra över mina kontakter än heller så när det ringer måste jag svara Si med allvarlig röst fast det kanske är en kompis. Den gamla telefonen och simkortet går fortfarande att öppna, det enda jag inte kan göra är att ringa från den så jag har fortfarande kvar mina 1700 meddelanden. Men jag måste skaffa något sätt att föra över de till datorn, det går säkert att fixa i Sverige. Här hävdar de att det inte går att kopiera något från ett simkort över till datorn. Mycket konstigt tycker jag.

Böckernas förtrollande värld

Efter att ha hört så mycket om den så har jag äntligen börjat läsa James Freys "Tusen små bitar". Har väl kommit en femtedel in i den och den är helt klart fantastisk. Rå och trovärdig. Den handlar om en ung kille som förstört sitt liv med droger och alkohol. Han läggs in på en rehabklinik och man får följa honom där. Igår fick jag nästan upp lunchen när Frey beskrev hur James Frey, bokens huvudperson, rotfyllde två tänder utan bedövning eller smärtstillande. Det är skrämmande hur bra han skriver. Hur skriver man så att det känns som att läsaren är där, som att det är läsaren som rotfyller tänderna eller kräks upp galla? Imponerande.

Nu väntar ett par timmar i min säng med James. Godnatt på er.

smör

Min diet har befunnit sig i en svacka idag. Svackan tar sig form av croissants och donuts. Det är ett helsicke att bo i Spanien, i vart enda hörn finns ett bageri. Jag har kommit fram till att jag inte kan gå ut på gatan hungrig, för är jag hungrig har jag ingen diciplin över huvud taget. Croissanter är ju onyttiga som de är men nu har jag upptäckt den värsta typ croissant. Smörcroissant.. mmmmmmm.. den är helt gul, tänk så mycket smör det måste vara i den.. mmmm.. En ny dag imorgon.

Idag har jag kommit fram till att om jag behöver skriva något så är jag mest effektiv om jag går iväg till ett café med block och penna, sätter mig och tar en te och skriver. Sedan bara renskriva framför datorn. Kan helt omöjligt koncentrera mig. Har skickat iväg en ansökan om ett layoutjobb idag. Jag måste få det, annars är de dumma i huvudet. Nu ska jag skicka iväg mitt cv till en kille jag lärt känna i baren där jag jobbar. Han jobbar för en hotellkedja och sa att han skulle höra sig för bara jag skickar mitt cv. Måste gripa efter varje halmstrå här. Berättar för varje människa jag träffar att jag letar jobb, det är ofta så det brukar lösa sig.

the american way

Träffade en av Carles nya kompisar häromdan. Vi hade följande ordväxling.
So Drew, where are you from?
Originally?
Yeah..
Ohio, you know it?
ööh.. yeah, I never been there but of course I know about it..
Yeah! Really!!? How come?
Well, you know, In Sweden we have somehing that's called school with geography and we actually learn about other contries as well..

En fråga som jag också får lite för ofta från amerikaner här nere är, Do you have like your own language in sweden? I mean, except english, do you speak another language, like swedish or something like that?

trött i kroppen

Har precis varit och gymmat. Ändrade ordningen lite idag. Förut så körde jag uppvärmning 12 min på cykel, 15 min på steppmaskinen eller vad det heter. Springa skiten ur mig på löpbandet i 20 min som följts av styrketräning hela kroppen. Så läste jag i tidningen igår att den bästa förbränningen sker om man kör konditionspass efter styrketräning så idag sprang jag sist av allt. 25 min idag. Jag tycker inte om att springa länge, har alltid föredragit att springa superfort en kort stund än länge och sakta. Intervallträning är den bästa springträningen för mig. Det slutade iaf med att jag tog ut mig så totalt så att när bandet stannat och jag sjönk ner på det flåsandes med huvudet i handduken så såg jag tydligen helt död ut. Vit som ett lakan. En av stammisarna kom fram med oro i blicken och frågade om jag var ok, för jag var heeelt vit i fejjan. Jag är svensk, sa jag, jag är naturligt vit.

Nu är klockan nästan tolv och jag står och steker fläskkotletter, min dygnsrytm är vansinnig. Vid två jobbar jag igen. en lång dag.

en mojito tack

Razz var fantastiskt igår. Alla höga förväntningar jag hade innan infriades och mer därtill, årets kanske bästa fest. Vi dansade som galningar.

Det var tänkt att det skulle bli en lång utläggning här om hela kalaset men så fick jag för mig att gå på bio och när jag kollat upp biotider så var det bara att springa iväg för sista bion gick halvelva och jag hade på tio min på mig att promenera till Verdi, köpa snacks och slå mig ner. Jag älskar Gracia, du behöver inte planera nåt, allt finns runt hörnet. Såg "2 dar i Paris", antar att den heter så på svenska. Den var helt ok. Det bästa var nog att biosalongen nästintill var tom. Jag älskar att gå på bio ensam. Och sen promenera omkring och fundera över filmen. Man hinner aldrig det när man går med andra människor. Så fort man stiger ut ur biosalongen så lämnar man filmen, utan att reflektera speciellt mycket. Iaf jag.

Efter bion fick jag sedan för mig att cykla ner till Mix där Dulce nu jobbar och möta upp med Stina och hennes arbetskamrater för en drink. En mojito och en jordgubbsdaquiri fick jag i mig innan jag cyklade hem igen. Det är 80-talsfest på Fellini ikväll men jag orkar inte mer. Imorgon måste jag upp tidigt och skriva jobbansökningar, fika med Mayka, gå på gymmet, städa lägenheten och sen jobba. Måste upp om en sådär 5 timmar vilket betyder God Natt gott folk.


Lite bilder innan jag lägger mig och sover hela långa söndagen

Jag träffade någon ikväll och berättade att jag börjat skriva min blogg igen. Hon/han blev glad. Jag kommer inte ihåg vem det var. Här är lite bilder innan jag ångrar mig. försökte fota när vi dansade men jag behöver en riktig kamera, inte min mobil. Lillebror, kan du hjälpa. until we meet again, sleep tight.

118092-122118092-121st
118092-120118092-119
118092-123
jag

Razza som faaaan..

Jag och Stina ska på Razz.. Har nu sovit två timmar som jag planerade och örjar sakta vakna till liv. Har fått uppdrag att se mycket rock ut. Ska bli skönt efter en väldigt flickig sommar med bara klänningar och inte en dag med svart ögonskugga. Som det ska dansas. De första månaderna av vår vänskap dansade vi som galningar på Razzmatazz högtalare, Stina och jag. Man kan säga att de är grunden för vår vänskap helt enkelt. Och inatt ska de skakas.

Fjantobert

På min nya profilild ser jag precis ut som Antefjant, min lillebror. Vi är uppenbarligen bara lika varandra när jag ser helt galen ut.

By the way

4 gånger har jag varit på gymmet den här veckan. Dessutom går jag på en diet. Jag har blivit fanatisk i sann Katrin Schulman-anda. Det har gått så långt att jag igår gick och köpte ett måttband enbart i syftet mäta min kropp. Tänkte att det skulle vara mer inspirerande att mäta hur många centimeter jag tappar än tappade kilon.

Här är mina mått i cm den 8/9. Mätt på det tjockaste stället.
Byst 90
Midja 67
Bilring 77
Höft 96
Lår 57
Arm 26
Vikt 59.5kilo

Vi får se hur det är nästa fredag.

jobb

KLockan är två och jag har precis klivit upp. Är helt död. Har redan börjat planera när jag ska göra dagens siesta, två timmar ska jag sova. Jag har de senaste helgerna jobbat extra i en bar vid Forum. De har öppet från 23-07 och jag jobbar från två till sju, det värsta timmarna på dygnet att jobba. Forum ligger precis i utkanten av Barcelona och den här baren är provisorisk utställd på en asfalterad yta mellan fabriker och havet. Det är en väldig surrealistisk känsla över hela stället. Jag ska fota imorgon om jag jobbar. Människorna som kommer dit är i mitt tycke lite för mycket hippie, det blir lätt så när det är utomhus, gratis, nära stranden, inga poliser, bra DJ's. För mycket droger men det är det och andra sidan överallt i Barcelona. Det betalar bra och vi får väldigt mycket dricks så det är precis det sorts arbete jag behöver nu men jag hatar att, när jag är på väg hem, möta folk som är ute på morgonpromenad eller som köper sitt frukostbröd medan jag vet att jag måste sova bort halva dagen.

Det är tydligen nån slags festivo på tisdag så baren är öppen på måndag så det blir en lång helg. Ikväll hade jag dessutom planerat att dansa skiten ur mig på Razzmatazz med Stina. Vi får se hur det blir med det.

..

Jag har lite svårt att ta tag i saker. Och att slutföra saker jag börjar med dessutom. Hmm.. inte bra egenskaper när jag tänker efter. Men kanske inte de dåliga sidor man ska nämna i en arbetsintervju. Anyways så har jag nu dragit hela veckan på att skicka in en ansökan till ett jobb jag verkligen verkligen vill ha. Det första jobb som jag hittat utannonserat som skulle vara perfekt. Ansökan ska dessutom skrivas på engelska så det blir enklare än i vanliga fall. Nu går det inte att skjuta på längre iaf så jag drar iväg till ett café där det inte finns internet så jag kan koncentrera mig.

Och just det, någon som vet hur jag flyttar över all information från mitt simkort innan det byts? Blir tokig på att jag inte fattar. Jag kan nämligen bara flytta över det som är sparat på mobilen. Har 1700 meddelanden i min inkorg som jag vill ha över till datorn innan operatören stänger kortet. Har sparat alla meddelanden som jag fått sedan jag flyttade till spanien. Tänkte ge ut en bok. Det är väldigt roligt faktiskt. Speciellt med tanke på att jag varit singel nästan hela tiden under de här 2 1/2 åren. Bueno, hjälp iaf, någon..

det var magda

Jag hyr ut det andra rummet i lägenheten till Magdalena från Norge. Jag har aldrig kännt någon Magdalena förut och det blir lite förvirring ibland. Speciellt för att hon pratar om sig själv i tredje person. Jag stör mig sådant i vanliga fall men nu blir det bara förvirring, pratar hon om mig eller sig själv när hon pratar om Magda. Mycket konstigt. Toni tror dessutom att hon bara är påhittad för hon är aldrig hemma när han kommer och hälsar på. Han hävdar att det är jag som fått personlighetsstörningar. Ganska smidigt egentligen. Nä men det var Magdalena som gjorde det där. Jag behöver inte ens ljuga.

mi tontito

Toni har förälskat sig i Carolina Klüft. Hon är så fantastisk och snygg osv. Jag försöker förklara hur hon är men det går liksom inte att översätta. Och snygg? Hon är ju ganska söt ibland men.. Han vill motbevisa och avslöjar oroväckande kunskap över klipp på youtube och bilder på google. Han ska starta en fanclub i Spanien hävdar han.

Alltså

Varför måste alla turister ha pastellfärgade kläder på sig när de besöker Medelhavsländer. Jag kan inte förstå det. Varför tar man inte sina vanliga kläder med sig på semestern?

Ny phone

Sushilunch idag med Mau och Mayka. Buffé för 8E och jag är fortfarande mätt, sex timmar senare. Sedan spenderade vi ungefär 2 1/2 timme på Fnac i ett försök att byta mobilleverantör. Vi gjorde ett försök för några månader sedan men då skulle de ringa oss när vår nuvarande leverantör godkännt bytet, vi väntar fortfarande. Så espanish. Nu är det ju självklart mitt fel också eftersom jag inte gått och klagat och tjatat men ändå så typiskt. Igår gick det dock inte att förtränga längre, mobilabonemanget måste bytas snarast. Räkning för förra månaden, 193E. Jag snittar alltid runt 150E i månaden. Och då ringer jag ändå nästan aldrig. Spanien måste vara det dyraste landet i Europa att ringa i. Men nu har jag skaffat ett grymt nytt abonnemang, om allt går som det ska. Och en ny telefon Nokia N70 som jag fick gratis. Jag ville egentligen ha Nokia 7373 som är den nya varianten av den jag nu har. Den är så rosa och fin men för dyr för mig just nu.

I morse när jag var och hämtade ut min lön på agenturen så berättade ekonomisnubben att hans mormor hette Magdalena. Det är konstigt det där, sa jag. Vadå? sa han. Att alla spanska killars mormor heter Magdalena. Varpå hans kinder sakta intar en lätt rodnad. Asså, det var inte menat så.. jag lovar. Haha.. Jag har varit på ett väldigt rethumör hela dan.

Godmorgon

Deatheaters och dementorer har jagat mig under natten så morgonen är lite seg. Min plan nu är att dra iväg och få betalt av en agentur jag jobbade på i juni. Sedan ett café ett par timmar med min bok.

Det är sol och skönt, inte för varmt.

mmm

Jag vill också se Idol. Det är bara Svt som har bra webbtv. Webbtv som inte diskriminerar utlandssvenskar. Jag är villig att betala för det, låter mig bara se lite svensk tv. Snälla.

En fråga. När man ler åt någon på gymmet, kan det misstolkas som en invit av något slag? Har inte riktigt koll på det där med gymflörtning och tror att jag kanske kan ha kollat lite väl mycket på de söta pojkarna ikväll. Förut gick jag på ett dyrare gym, allt var väldigt fräscht och flott på alla sätt och tränarna var grymma. Jag bestämde mig iaf för att byta till ett billigare gym som ligger närmare där jag bor och som även Marja går på så att vi kan gå tillsammans. Nu har jag gått på nya gymmet 2 veckor och kan dra följande slutsats. Dyrare gym = snyggare tjejer, billigare gym = snyggare killar.

Jag klagar inte.

Vad tycker ni om det här?

Jag har kanske ett jobb på gång.. Finally. Tror jag ni att jag passar att jobba här? Om jag bara kan få in en fot någonstans. Bara en början. Snart måste det väl vara min tur.

Men för att vara ärlig så har jag väl inte jobbat ihjäl mig för att få ett jobb heller. De senaste två månaderna har varit minst sagt lata och nu väntar jag på att höra från det här företaget. Så medans jag väntar, när jag borde skicka ansökningar för andra jobb, så ägnar jag mina dagar åt att läsa Harry Potter, gå på gymmet, läsa bloggar och se tv-serier.

Jaja, nu drar jag iväg till gymmet igen. Det är roligast att gå dit den här tiden för då är det mest folk. För mig som extrem tävlingsmänniska är det iaf det bästa. När du springer där på löpbandet så kan du ju inte springa saktare än personen bredvid, och du kan ju inte ge upp innan denne heller. En ständig tävlan. Oftast vinner jag. Fast segern är inte lika härlig som om förloraren faktiskt vetat om att den förlorat. Fast vid maskinerna är det omöjligt för mig att vinna. Vinna där gör man bara om man måste lägga på mer vikt än personen innan. På mitt gym är det nog 80% killar som tränar så jag jag har inte så mycket att komma med där.

Well, off I go.

Toni toni toni..

..så kan nog den senaste tiden i mitt liv sammanfattas lite kort. På gott och ont. Jag är vansinnigt kär och har varit det sen jag träffade honom. Ganska exakt tio månader sedan nu. Men vi har ett problem. Det är såklart mer komplext än jag vill eller kan beskriva här men det för att kortfatta det hela. Han är en BARNUNGE, på allvar. Han pluggar och bor fortfarande hemma. Jag har bott ensam i åtta år. Han vill ut och resa ensam efter han pluggat och plugga utomlands också. Jag vill stanna här. Alternativt följa med honom men det vill inte han. Han vill känna sig oberoende och fri från allt tills han gjort det han känner att han måste göra innan han blir vuxen. Jag vill inte annat än att dela mitt liv med honom, nu. Så.. summan av det hela. Jag är losern. Men än är inte sista ordet sagt. För han är kär och jag är kär och han kan inte släppa mig.

Och jag är dessutom jävligt envis.

Vad har hänt med din blogg Magda?

..undrar Liza. Ja, vad hände egentligen. Många verkar undra och jag saknar den också. Jag saknar att skriva. Trodde aldrig att jag skulle säga det, än mindre känna det. Som jag har kämpat och gråtit och slitit mitt hår över allt som har med skrivadet att göra. Som jag tvingade mig genom reportagelinjen på Tollare med konstant ångest över mina texter. Jag trodde först att det jag saknade var att ett helt forum bara ägnades åt mig. Där jag och bara jag stod i fokus. Det är om jag ska vara helt ärlig faktiskt ganska roligt. Men nu när jag har reflekterat över det lite så handlar det egentligen om att jag saknar att skriva. Det utvecklar mig, håller mig kreativ när resten av mitt liv egentligen bara består av lättsamma nöjen.

Så, varför slutade jag skriva då? Jo, blev helt enkelt nerbruten av att få sparken från mitt första "riktiga" jobb. Trots att jag vet att jag är värd bättre behandlig än så så var det svårt för mig att hantera.

Nu gör jag ett till försök. Så Liza, och ni andra som undrat, jag måste nog börja med en lång uppdatering.