Juldagskaos

Just det.. min juldag. I vanliga fall årets återträffdag i Sollefteå. Vi samlas alla, ställer samma frågor hundra gånger, dricker oss smått fulla och får en tillräcklig dos av Sollefteåfolk för att klara resten av året. Det brukar äga rum på Hallsta, hotellet på berget med vacker utsikt över hela staden. I år var det inte öppet utan det var till Impuls man skulle gå, ett fint gammalt hotell ombyggt till krog. Innan mötte jag upp med Lisa, Maria, Ella, Anna, Mia och några fler hemma hos Ella så vi hann uppdatera det senaste året. Flyttar, pojkvänner, jobb och allt annat viktigt och oviktigt.

När vi drog oss in mot stan så visade det sig att det sålt betydligt fler biljetter än de tänkt släppa in. I kön utanför trängdes folk så mycket att jag till slut inte klarade av att stå kvar. Så vi smet förbi och lirkade in oss längst fram. Storebror körde en riktig klassiker och klättrade in bakvägen. Väl där inne så trängdes man ännu mer och hittade inte några man ville prata med och när alla skulle ut blev det kaos vid jackuthämtningen. Missade dock the big thing i år. Markolio. Han är tydligen polare med Sollefteå "coolaste" kille, Sollefteås egen Mr DJ.. mm.. riktigt riktigt cool. Iaf så drog han omkring inne på Impuls och försökte dra nytta av sin kändisstatus bland lantortsbrudarna. Min kusin fick ett, "kyss mig på kinden" raggningsförsök. Sedan slutade det tydligen med en benbrott inne på bowlinghallen. Så kan det gå om man går ut i Sollefteå.

kort julresumé

Jul, ja vad ska man säga. Min absoluta favorittid på året, hela familjen är hemma. Det är snö och kallt med massor av mat och filmer och fika och sånt. Allt blev som vanligt ungefär förutom snön då. Det är mysigt att vi har små barn också. Självklart smittas man av förväntningarna och spänningen.

Jag har lite julledigt från bloggen tror jag. Inte för att jag inte sitter framför datorn, för det gör jag utan för att jag är helt slut. Det blir alltid såhär när jag kommer hem, det är som att jag bygger upp en massa stress och trötthet som jag bara kan bli av med hemma i mina föräldrars hus. Jag kommer hit och jag sover och läser och sover och tittar på TV och  sover och äter. Fast nu har mina två äldsta syskonbarn stannat när min syrra åkte hem för att jobba så nu hänger jag med dem på dagarna och det är tröttsamt om nåt. Men väldigt väldigt mysigt.

Några kort från jul.
tomte
syskon
julbord
lusse

Ljudböcker verkar vara grejen i år. Pappa går omkring med sin Mp3-spelare runt halsen hela tiden, helt fast i sin egen värld så jag ska bränna en massa av hans böcker. Perfekt på resa, eller när man är för trött för att läsa!

God Jul!

Julkänslan infinner sig inte riktigt här på Aspvägen. Kanske för att termometern visar 8 grader ute och 28 inne. Det är en bastu här. Eller kanske beror det på att klockan är elva och skinkan är klar. Vad har hänt med våra stressdagar inför jul? Jaja tur att vi har våra tre små troll här som gör det till en riktig jul iaf. I år har vi nog slagit nåt slags julklappsrekord också, mängder med påsar och vi har slagit in flera timmar.

julkapp

God jul!


högda

Alla julklappar  är köpta. De flesta köptes hos Gretas i Junsele och där var det ingen julrusch vill jag lova. Inte i Sollefteå heller även om alla som bor här verkar tycka att det var fasligt mycket folk på stan. Var inne på bokhandeln och ville köpa hur mycket böcker som helst. Man borde ha dispens på flyget för böcker, de borde inte räknas in i vikten. Det gäller att ta allt i handbagaget eftersom de aldrig väger det. Och jag har testat och jag får plats med minst två böcker i varje ficka på min jacka, i kameraväskan får jag plats med en och i dataväskan borde jag få ner fyra till sex böcker så jag ska nog lyckas ta med mig de flesta böcker jag vill läsa.

Fyndade lite mer när jag var hos mormor också. En jättefin ljusbrun skinnväska, ett par fodrade ljusbruna vida skinnstövlar och ett par högklackade vita sommarsandaletter. Det hittade jag på "botten" (ett förråd) hemma hos mormor. Jag och mormor har samma storlek och trots att hon har 21 barnbarn så verkar det bara vara jag som kan ha hennes gamla skor. Eller så är det bara jag som vill ha dem. Väldigt fina är de iaf.

Det var väldigt skönt att åka till Högda, stjärnorna lyste klarare än jag sett dem på väldigt länge och det låg faktiskt snö på backen.
högda

julgodis och gamla tider

När jag kommer hem vill jag alltid göra en massa saker. Jag har tusen små projekt som startas upp och som i vissa enstaka fall också avslutas. Idag har jag haft två projekt, göra julgodis och scanna gamla bilder på mig själv. Ganska roligt men det tar en sån tid. Nästa projekt blir att gå igenom alla lådor som jag packade ihop för snart 2 år sedan innan jag flyttade till Barcelona. Ska bli kul att se vad jag egentligen äger. Det känns väldigt trist att bo så spartanskt när jag har så fina grejer här. Så fort jag får en egen lägenhet i barca så ska jag börja ta ner grejer på allvar.

Lite bilder från dan.. i väntan på knäck.
julgodis

3 år och skolavslutningsfin. Min favoritklänning, pappa hade köpt den i Stockholm. Finkläder!
bla

Mia, min storasyster, jag och storebror utanför vårt nybyggda hus. -84 skulle jag väl tro.
gatan

Så här roligt hade vi ofta...
tosse

..men lika ofta såg det ut såhär. Med 4 barn blev det trångt i bilen och jag och lillebror fick dela mittsätet Mamma fick ofta flytta bak för att skydda mig. Hela min uppväxt verkade mina syskon, och resten av släkten, tycka att det var väldigt roligt att reta mig. Anledningen, att jag blev så vansinnigt arg. Ett fruktansvärt humör hade (har) jag.
bilen

Nu ska jag snart göra klart "Läckerbitarna" och sen drar jag och mamma iväg till mormor i Högda. Vi ska pynta och fixa och imorgon åker vi till Junsele och handlar. En sväng till "Gretas" som egentligen heter nåt annat. Där hittar mamma alltid fynd. De säljer allt möjligt och märker aldrig om priset vilket gör att man kan köpa glas och annat som de köpte in -85 för samma pris det hade då. Lysande! Norrland rules!

onsdag

Den där vinteryran jag kände igår försvann idag samtidigt som regnet började ösa ner och värmen stiga upp mot 8-9 grader. Snön är borta men vi bestämde idag, jag och mamma, att det är bara att acceptera. Sluta sura och fatta att det inte blir snö på julafton.

Idag lyckades vi bränna lite lussebullar också. Vi fastnade framför klipp från ett Herrans Liv och Filip, Fredrik och Persbrandt var alldeles för roliga för att både jag och mamma helt skulle glömma plåten i ugnen. Men det var det värt. Filip och Fredrik är bäst, och mamma verkar tycka detsamma.

Nu ikväll har vi varit nere på mamma och pappas andra jobb, restaurangen. Fast nu under vintern är det bara uthyrt till fester. En middag för sjukhuspersonal var det ikväll. Så här fint kan man få äta då! Första bilden är från utställningslokalen där man äter.. sen är det två bilder från butiken.
haspbutikbupap

Minus minus..

Sollefteå, och tro det eller ej men när jag kliver ur bilen på garageuppfarten gnekar det lätt under sulan. Marken är täckt av snö, inte mycket men det täcker iaf. Jag älskar vintern. Om jag får välja vill jag spendera varje december i resten av mitt liv i Norrland. Fast nu verkar det ju som att vi om 20 år inte har någon snö alls här på vintern. Så det gäller väl att njuta av varje sekund, av varje andetag jag andas in, och det göra jag. Minusgrader är grymt. Grymt härligt alltså. Åtminstonde idag.

livets dryck

Två dagar utan Coca-Cola. Två dagar med ett huvud som spränger. Men basta, ska inte dricka en droppe mer.

Tur att julmust inte är Coca-Cola.

...

Buff.. en sekund vid datorn. Satte mig här förut men Reuben vägrade låta mig skriva en enda liten grej. Men vad skönt det är att vara hemma, min syster kom från USA idag och mamma är här nu också.. Imorgon åker vi till Sollefteå, där det idag faktiskt snöade!! Yes! Kanske blir det en vit jul trots allt.

Och jag hör att Gracia inte är samma barrio utan mig. Jovisst, så är det. Barcelona är trist utan mig. Eller det är nog bara en som tycker det. Men den enda jag vill höra det från.

Ok.. nu ska jag läsa för saga..

Alnö

Har precis kommit hem från kyrkan på Alnö, barngudstjänst med en mass småtomtar och lucior som sjöng. Och en liten fyraåring med jeans och linne, Reuben, min systerson som vägrade var pepparkaksgubbe.

Resan hem var lååååååång. I fredags var jag och Toni ute och käkade på "Tantarantatatatat.." nåt sån heter den. En restaurang i Borne iaf där en kompis jobbar. Vi fick in en massa extrarätter så vi rumlade därifrån ganska sent helt fullproppade och lite lulliga. Kanske var det ett dumt beslut eftersom jag var tvungen att kliva upp klockan sex dan efter. Kvart över sex gick jag hemifrån, klockan halv tolv på kvällen var hemma i min systers hus på Alnö. Phuuu,.. maratondag. Men det gick ganska bra, sov hela flygresan och på bussen upp till Sundsvall sov jag, såg film och sen såg jag ett nytt Gilmore-avsnitt så jag var nöjd. Saga, min systerdotter hade försökt hålla sig vaken tills jag kom men låg och sov framför kaminen. Så mysigt.

En julklapp till mig

Ja, mamma nu vet jag iaf en sak jag önskar mig.. En webbkamera till min dator.. Säg till pappa, eller om du läser pappa, ring mig.. Det finns många jättebilliga..  Tack Ina för den idéen.. jag kommer ju själv aldrig på vad jag vill ha.

Innan jag åker hem ska jag avlägga ett löfte, jag ska sluta dricka cola-light. Så om ni ser mig i Sverige med en cola i handen, ryck den! Jag måste, mina tänder är förstörda.. på allvar. Vad dumt. Innan jag åkte hem till jul när jag bodde i Holland var jag tvungen att varna alla hur tjock jag blivit (jag hade gått upp 10kilo på 3 mån). Nu har jag inte blivit tjock men däremot förstört mina tänder. Så varning mamma.

Nu tusen saker att göra, nån som behöver nåt från Spanien? Vin o sprit? Godis? En latino?



klockan är myyycket

Aaaaaahhhhhhhhh har suttit framför datorn i 12 timmar. Jag håller på att bli GALEN!!! Tur att jag har Bea här i iaf, ensam hade jag nog börjat gråta för länge sedan. Det är vansinnigt att det alltif blir tusen saker att göra sista minuten. Nu har jag kommit till stadiet där jag godtar allt, "det blir bra det här"- bara jag får gå hem nån gång!


Men imorgon, hela dan ledig. Jag har fortfarande inte köpt en enda present så vi får se om jag hinner springa runt lite..

2 dar kvar

weeeeeeeeeeii....

Bloggen har inte funkat så bra de senaste dagarna.. Irriterande.. Igår kom jag alldeles försent till Les Encants, marknaden. Kom dit vid fyra och de höll på att stänga men jag köpte iaf ett par vantar så nu behöver jag inte frysa på lördag. Jag ska göra ett nytt försök imorgon med Marja och Elin och förhoppningsvis Mayka om hon inte går i skolan. Då ska vi vara där innan tolv tänkte jag. Det finns allt möjligt där, verkligen allt möjligt. Om jag får en egen lägenhet nån gång här nere så ska jag fynd där, helt klart. Och en massa skor fanns. Nytt blandat med gammalt. Allt från scarfs till motorsågar, skinnjackor och gammalt porslin.

Lite vin och snack hann jag med hos Marja igår kväll och sen träffade jag Toni en liten sväng.

Det känns som om jag klättrar på väggarna lite här nu. Vill bara åka.

Snö?

oooooooahh... Nu skiter jag i det här och åker till Glories marknad istället. Julklappar.. hahaha.. synd att jag inte har min symaskin här, då hade jag sytt grejer till alla.. Åhh.. När ska jag vinna de där 35 miljonerna man kan vinna på lotto här?

Tre dar kvar och jag kollar in väderrapporterna. Idag är Sundsvalls tidning bäst, där säger de att det blir snö till helgen!! Så hoppas hoppas. Mamma, du måste ta med mina vinterskor till sundsvall och vantar.

Nu som sagt, gamla grejer.

fyra dar kvar..

Blogg.se har flippat idag. Nu las inlägget upp som jag skrev vid två. Sen kunde jag inte skriva nåt mer under dan för det gick inte att komma in på sidan. En annan grej är att jag märkt att om man kollar på min blogg i Explorer så är fältet med min bild längst ner på sidan.. varför??

Well, inget viktigt i och för sig. Snart onsdag och då är det snart torsdag och fredag och efter det hem! Jag känner mig alltid så konstig när jag ska åka hem. Längtar och längtar och sista veckan är tortyr. Sedan är det töntigt att säga men jag kommer att sakna Toni.. Hoppas han saknar mig med.. =/ Vad vet man..

Idag har jag jobbat med den här tidningen som aldrig verkar bli färdig. Jag hade planerat att vara färdig igår men dagarna går mest ut på att vänta och vänta på att andra ska göra sitt jobb. Så det är trist, om man bara har sig själv att skylla är det lättare att ta.

Känner mig ganska gnällig minst sagt, vill gnälla på allt. Men klockan är ju faktiskt 3 så det kanske bara är så att jag är trött. Var förbi och hälsade lite på Toni, han är sjuk. Jag känner mig lite hängig också faktiskt men idag har Bea lånat ut en värmefläkt så nu ska jag bara vädra ut röken ur rummet och sen sätta på den. oooo.. hade värme i mitt rum idag. Underbart. Slapp sitta framför datorn och jobba med vinterjackan på. Sweet värme!

Toni.. Si estas leyendo.. Eres lo mejor!!!

jajajaja

Min plan att gå upp tidigt och gå och lägga mig tidigt går i stöpet. Trots att klockan var ställd på 11 så var jag tvungen att snooza två timmar innan jag kunde öppna ögonen. Idag kommer Bea till mig vid fem och så ska vi jobba hemifrån, idag SKA vi bli färdiga. Hon lovade att ta med en värmefläkt också så vi inte ska frysa. Tragiskt. Skit, jag som hade tänkt hinna med att kolla lite julklappar. Hinner inte idag heller. Vad önskar ni er egentligen? Har inte så mkt tid så jag måste vara effektiv plus billig.

jajajaja

Min plan att gå upp tidigt och gå och lägga mig tidigt går i stöpet. Trots att klockan var ställd på 11 så var jag tvungen att snooza två timmar innan jag kunde öppna ögonen. Idag kommer Bea till mig vid fem och så ska vi jobba hemifrån, idag SKA vi bli färdiga. Hon lovade att ta med en värmefläkt också så vi inte ska frysa. Tragiskt. Skit, jag som hade tänkt hinna med att kolla lite julklappar. Hinner inte idag heller. Vad önskar ni er egentligen? Har inte så mkt tid så jag måste vara effektiv plus billig.

La familia

Tack Josefin för den kommentaren! Precis vad jag behövde en måndageftermiddag. Jag har funderat mycket den senaste tiden på min framtid men om jag ska vara ärlig så har alternativet att åka hem till Sverige aldrig varit ett alternativ. Jag kom hit sista mars förra året, med tanken att jag skulle stanna tre månader. Tre månader blev till sex som blev tre till som blev.. ja ni fattar. Skillnaden mellan mig och många andra svenskar här är nog att jag är äldre, jag har bott hemifrån i mer än sju år och att jag har redan pluggat vilket sätter mig i annan situation. Jag kan ganska "lätt" välja att stanna och jobbet är nog egentligen inte ens en relevant faktor när jag funderar på framtiden. Min vågskål ser ut ungefär såhär:

Spanien - staden, rytmen, det sociala livet, värmen.
Sverige - min familj.

MIn familj, det är där haken sitter. Baksidan med att bo i ett annat land. Jag kan hitta ganska många ursäkter och argument till att det är saksamma att jag bor här. Som tex, jag skulle ändå inte bo i samma städer som de i Sverige, förutom lillebror. Jag kan inte leva mitt liv vid sidan av deras utan måste skapa det liv jag vill leva. Europa är inte så stort och Sverige ligger bara några timmar bort osv osv..  Men faktum kvarstår, jag saknar dem och de saknar mig. Mamma oroar sig ganska mycket för att jag ska bli kär i en spansk kille, och fastna här resten av livet, och verkar inte så överdrivet positiv när jag pratar om Toni, men det hon borde oroa sig över är kanske jag är totalt förälskad i Spanien och speciellt i Barcelona.

Men familjen är ju allt man har.

ingen snö än.. vad händer där uppe?

Min chef frågade just om jag ville gifta mig med honom. Anledningen? Jo för jag har gjort ett sånt "amaaaaaazing" uppslag i tidningen. Ok, jag är ganska nöjd med just det men i övrigt verkar det inte krävas mycket för att imponera på honom.

Känner mig lite stressad också för jag har knappt träffat några av mina kompisar de senaste veckorna. Skärpning. Nu måste jag hinna umgås med alla den här veckan innan jag åker. Måste kanske är fel ord, jag vill ju träffa dem också men ibland blir det så svårt att hinna. Imorgon åker dessutom Albin och Dulce till Mexiko. Smekmånad, eller snarare månader. 3 månaders semester. Hade jag bara haft pengar hade jag åkt dit ett par veckor i januari eller februari. Money money money..

Back to work.

Visst var Toni söt i Sverigetröjan? Han fick den av en kompis och hade den på sig igår när han kom och hälsade på. Men Carles var ju tvungen att förstöra det hela med att säga att han säkert hade en tröja för VM's alla lag.. Dumma Calle.

working 9-5?

Ok.. idag ska jag vara diciplinerad. En sista riktigt hårt arbetande dag innan jul. Ojojojojoj, vad bortskämd jag är. Den 11 december och sista arbetsdan. Det  stämmer kanske inte men de dagar som är kvar av det här året kommer att vara ganska slöa med bara lite jobb.

Sen kommer 2007. Då ska jag jobba, på riktigt. Jag lovar. Jag måste hitta ett till jobb här nere och Toni frågade igår vad jag egentligen ville göra. Aaahhh.. frustration. Han kiknade av skratt för att jag var så dramatisk när jag slängde mig ner på sängen och dunkade med huvudet och knytnävarna i kudden. Som en treåring. Frustration för att jag inte kan uttrycka mig på spanska men också frustration för att jag faktiskt inte vet vad det är jag vill göra. Jag har några drömjobb men det är fortfarande omöjligt att göra dem här nere.

Vågskålen för och emot Spanien. Jobb eller liv. Nog för att jag kan ha det bra i Sverige också men det är inte samma sociala liv. Karriär har jag aldrig brytt mig speciellt mycket om, jag vill bara ha ett jobb där jag är tillräckligt motiverad att jag alltid göra mitt bästa, ett jobb som det känns spännande och roligt att gå till, där jag hela tiden utvecklas och utmanar mig själv. Aaaaahh.. ska det vara så svårt att hitta.

El amooooo

t

TITIN

Donde estas?????? TE ECHO DE MENOS!!!


min dag

Frukost. Jag har just ätit den första riktiga frukosten på länge, visserligen klockan halv fyra på eftermiddagen men ändå. Nu måste jag ställa om dygnet tror jag. Så jag vaknar vid 8 eller nåt när jag är i Sverige. Igår satt jag inne hela dan och jobbade,såg filmer och surfade. När klockan sen var halv ett på natten så var jag tvungen att lämna huset., få lite luft och se lite människor. Så jag tog en snabbdusch, slängde på mig lite kläder och satt och funderade på vart jag skulle ta vägen. Lördagkväll i Barcelona, tusen alternativ. Men eftersom de flesta alternativen innebär långa nätter en massa fulla människor, oftast även du, så kändes det inte så lockande. Ska leva ett sunt liv resten av året har jag tänkt. Då messade Toni, han hade just kommit tillbaka från Camp Nou. Plötsligt så kändes Club 13 och allt nere i centrum vansinnigt ointressant. Vi  tog istället en promenad i Gracia. Gick och drack läsk och varm choklad på ett ställe där man egentligen ska dricka vin och prata om filmer och böcker och vara intellektuella.Sedan hem där vi började se Volver. Men klockan var nog för mycket för Volver. Jag somnade när det var bara lite kvar.

Idag ska jag försöka jobba lite. igen. Efter en lång varm dusch.

snart är det juuuuuul

Klockan är tio i elva. Det är lördag kväll i Barcelona och jag sitter och jobbar. Och då sitter jag faktiskt och jobbar på riktigt. Inte bara har programmet öppet och surfar medan jag undviker att ens titta neråt för att se InDesign eller Photoshop. Nej då jag har jobbat, på en lördagkväll. Det är nog första gången i mitt liv. Dessutom jobbar jag iförd långkalsonger, jeans, tjocksockar, collegetröja och vinterjacka. Klädd för vinter i sverige, inne i mitt sovrum vid medelhavet. Jag har nu i några veckor börjat tro att jag inbillat mig förra årets bitande kyla. Att jag var sjuk eller nåt och att det var därför jag trodde jag skulle dö av köld. Men nej då, igår kom den tillbaka. Dags för en värmefläkt tror jag.

Annars händer inte så mycket här. Jag väntar mer känns det som. Vid den här tiden om en vecka kommer jag att vara i min systers hus och jag ser fram emot att komma hem så mycket. Mamma har tagit ledigt hela veckan innan jul så vi ska fixa och greja, åka till mormor och så. Baka lite kanske, jag har inte haft en ugn på ganska länge så bakat har jag inte gjort sen jag flyttade från Sverige. Sen ska jag äta och ligga på soffan och läsa Fantomen och se på Casablanca och Ivanhoe. Jag ska (förhoppningsvis) pulsa i snö och tända ljus på graven. Jag ska lacka julklappar och hänga upp apelsiner med nejlikor. Jag ska pussa på ungarna tills de springer iväg och jag ska promera runt hela stan. Jag ska käka skinkmackor med skånsk senap och jag ska hänga upp samma julgranskulor som vi hängt upp i 20 år. Nu är det nedräkning.

Förra årets syskonkort.
jul

Igår då.. hmm.. gjorde inte så mkt. Mötte upp med Toni och två av hans kompisar. Sen så låg jag och Toni och såg TV till klockan 5. Onödigt, jag gick inte ens ut men var ändå upp till klockan 6 på morgonen.


Jag älskar SVT

Tack David!!!! Julkalenderna var helt bortglömt. Förra året såg jag alla avsnitten på nätet. Nu ska jag kolla in Lassemajas Detektivbyrå. Grymt!
 
Vet inte vem jag försökte lura när jag planerade att se Volver igen. Idag är en dag för Sandwishglass, julkalendern och sen senaste Harry Potterfilmen. Volver är väldigt bra men idag ska det inte koncentreras.

Sollefteåinfo

Glömde en väldigt viktig sak. Väldigt viktig. hehe

Jag hör rykten om att Hallsta har gått i konkurs och därför smids det nu nya planer för juldagen. Nya traditioner ska invigas. Som jag fattat det så är det nu Impuls som gäller. Alltså gamla Appelbergs. För på bowlingen och det andra stället (det byts ju namn på allt hela tiden) så kommer det garanterat bara vara småkids. Köp biljett. Mia har lagt undan en till mig så I'll be there.. Men usch vad tråkigt det känns att inte få gå på Hallsta. Faktiskt.

Den andra grejen var att mamma och pappa har en restaurang. Erika frågade. Jo så här är det. Sören har flyttat konstbutiken från Majoren till gamla Kajsas. De har renoverat hela huset och det rymmer nu, istället för sunkiga pizzor, grym konst. Ni måste dit och kolla in. Iaf så var ju köket kvar i huset så mamma och pappa investerade i det och i somras så hade de restaurangen öppen varje dag. Nu under vintern kör de fester och middagar för större sällskap bara (om jag fattat allt rätt /). Pappa kockar. Och har man fest där så sitter man mitt i utställningsrummet. Vackert och gott.

Lite reklam för det.

En vecka och en dag kvar sen sitter jag i Sverige och käkar lussebullar. Och dricker julmust. Och pussar på Saga och Reuben och August.

fredagsfilmer hela långa dan..

Har precis sett "Thirteen", på spanska.. Och jag stördes inte så mycket av det. Ojoj.. Vad har hänt med mig? Jag har filmdag i sängen idag. Nu börjar Volver. Jag såg den i och för sig för nån vecka sen men jag ser om den. Bra för spanskan om inte annat..

Igår var vi på middag hos Mau och Mayka och sedan gick vi till Le Kasbah där Mau spelade. Det var riktigt bra faktiskt. Jag hade inte så höga förväntningar men det var fullt, många som orkade dra sig ner till Barceloneta. Sedan Fellini, skitfellini. Är så trött på det stället att jag vill kräkas men jag följde med ändå, som vanligt. Nu ska jag bojkotta centrum igen. Och bojkotta utelivet, det är ju så tråkigt ibland. Jag hade jätteroligt fram till Le Kasbah stängde så jag skulle nog ha gått hem då. Men istället så kom jag hem sent, mötte Javi på vägen hemåt. Han bor i Bilbao nu men är här några dagar så vi snackade lite skit på Ramblan och sen gick vi  och käkade frukost på Plaza Universidad. Bccadillo, lomo con queso. mmmm... gott.

Just det, jag har internet idag igen! Yippe! Så jag lär nog sitta här halva dan om jag känner mig själv. Men först lite käk..

min högra hand förfryser sig..

15 grader! Och jag fryser häcken av mig.. oohhh.. hur ska det bli nästa vecka.. Är det snö hemma nu? Jag vill åka skidor. Mamma sa att jag ska hjälpa till på restaurangen när jag kommer hem. Mamma och pappa har ju skaffat en restaurang sen sist jag var hemma. Ska bli spännande att se. Carles berättade att en Paella här kallas Paella de Magdalena. Ett givet menyförslag till pappa nästa år.

Sitter på kontoret med Bea men ska strax pallra mig hemåt. Idag är stora gåutdagen den här långhelgen. Tror jag iaf. Jag och Toni och Carles är bjudna på middag hem till Mayka och Mau. Vet inte om Toni kan komma än.. Blir trevligt iaf.. Speciellt för mig och Carles som nu bara äter pasta och frankfurt, alternativt pasta och tonfisk. eller ris eller bara pasta.. Fattigdom suger.

chili..

Julkänslan. Jag har spanat efter den och igår smög den sig äntligen på mig, alltid lika fin och alltid lika välkommen. När jag bodde i Holland för sju år sedan (SJU ÅR!!) så började jag nästan gråta inne på ett av Haags största varuhus. Jag stod längst upp, avdelningen var omgjord till ett glittrande blinkande julkaos. Jag står och tittar på julkulorna, hör julsånger lite längre bort och vänder mig om. Samtidigt som en klassisk julsång ekar genom lokalen så  det snöa vänder jag blicken uppåt och ser att bakom kören snöar det utanför panoramafönstret.

Att det ska hända i Barcelona kanske inte är det troligaste men igår var jag nära samma känsla. Jag tog metron ner till centrum för att möta upp med Dulce. När jag stiger ut genom spärrarna vid Plaza Catalunya så står där en kör och sjunger så fint att jag ryser. Jag älskar julsånger och när de sjöng Stilla Natt sjöng de olika verser på olika språk, bland annat en på svenska. Eller om det var danska eller norska eller tyska... Det började iaf med "stilla natt, heliga" natt sen var det lite svårt att urskilja orden.. Fint var det iaf..

Jag hann med en sväng till Borne också för att leta reda på mina favoritjulgatlysen. De var inte där i år men det fanns många fina ändå. Barcelona är så vackert i december. December är min favoritmånad, utan tvekan.

Jag och Dulce mötte upp på Oviso, drack varm choklad och snackade skit. Sedan kommer Albin med Chili, deras hund. Det är en tio månader gammal Gran Danoi, stor som bara den. Han väger redan mer än Dulce och han kommer fortsätta växa tills han är två år. Vi springer iväg med Chili för att hinna till HM innan de stänger och det finns inte en människa på gatan som inte kolla när Dulce kommer gående den hunden. Uppklädd med svarta jeans, pumps, jättesnygg svart-vit kappa, liten handväska och en jättehund. Snyggt.


ring mig!

Sâ var det helg igen. Spanjorerna firar och firar och firar, alltid är det nât. Nu är det lânghelg, puente, och hela spanien har ledigt onsdag till söndag. Sâ var försiktiga om ni âker ut med bilen idag.. Mycket olyckor helger som den här. Över huvud taget sâ är det mycket bilolyckor här i spanien. Alkohol och droger är vanliga faktorer. När jag har berättat att jag inte känner nân som skulle ta bilen hem efter krogen i Sverige sâ tror spanjorerna knappt pâ mig, här var det i vanligare för nâgra âr sedan men även nu sâ tar farligt mânga människor med sig bilen ut. Läskigt.

Barca gick vidare i Champions som tur var. En bra start pâ helgen. Mayka och Mau kom hem till oss och sâg matchen. Toni hade fâtt biljetter av en kompis sâ han var pâ stadion, skitunge,  jag vill ocksâ gâ snart.

Efter matchen skjutsade Mau bort mig till Zac-club. Please, ett coverband frân Barca, spelade där. En tribute till U2. Vansinnigt likt var det i vissa stunder mâste jag erkänna. Anledningen till att jag gick dit var iaf att Tonis tvâ brorsor gillar U2 och de var där med nâgra kusiner och flickvänner. Jag kom dit sist av alla och Toni kom ut och mötte mig. När vi sedan gick in pâ klubben och kom fram till hans grupp sâ stâr alla vända mot mig som en inspektion och börjar applâdera och skrika. Jag var ganska nervös innan och det gjorde det ju inte bättre direkt. Roliga var de men jag föredrar att träffa folk en och en. Det är svârt att hänga med spanskan när det är en stor grupp. Jag blir väldigt tyst och hinner aldrig säga nât. Man känner sig sâ trâkig. Men men.. det kommer väl. Vi fâr se om jag fick godkänt pâ inspektionen..

Efter konserten sâ skjutsade en av kusinerna ner mig Toni och Marcel, hans bästa kompis, till centrum. Marcel skulle möt upp med en tjej sâ vi tog en öl med henne pâ en bar men sedan var vi sâ trötta sâ vi promenerade hem till Gracia. Marcel är grym, han vet allt om Barcelona. han kan berätta nât intressant om varenda gata. Här föddes den och den.. i det huset bodde den och den.. osv..  Han visade mig vart Jesus Vazquez köpt en lägenhet förra veckan. 10 000 € per kadratmeter. Pâ Passeig de Gracia.. Det ni..

Nu är det onsdag och det regnar och är lite kallt. Det känns nästan  skönt. Ska nog ta en promenad nere i centrum. Kolla in julhandeln.

Aspvägen, ni fâr gärna ringa dâ och dâ.... puss puss

måndag..

Jag vaknade vid tolvtiden, kollade i skafferiet och insåg att  var det dags att gå och köpa lite mat. Drog på mig jeans, collegetröja och en kavaj över det. Jag går ut på gatan och dör. Det är så sjukt varmt att man blir mörkrädd. 22 grader, i december.

Igår var en riktigt lång dag. Det känns som om jag hann med hur mycket som helst. Först så jobbade jag några timmar sedan gick hem och hamnade i bråk med Carles. Han har inget jobb nu och är jättestressad med pengarsituationen och låter det gå ut över mig. Igår började vi bråka om disken och han hävdade att jag ljög. Om några diskade tallrikar. Vilket onödigt bråk. Men eftersom jag aldrig i mitt liv har kunnat stå över sånt och ignorera kommentarer, även fast jag vet att det inte handlar om mig, så slutade det såklart med att jag efter lite skrikande springer ut i raseri på gatan. Ringer My som sympatihatar lite. Efter en sådär 20 min går jag hem, lägger mig och sover i mitt rum och när jag vaknar har Carles städat hela lägenheten och sen kommer han in i mitt rum, spelar lite fotboll och sen är det hela glömt. Vi känner varandra väldigt väl och tur är det, det är nog inte många som klarar av varken mitt eller hans humör.  Senare på kvällen så ber han om ursäkt och nu är jag återigen en grym room-mate.

Sedan mötte jag upp med Toni. Vi gick på en lång promenad i Gracia. Kollade på hus, kameror (önskar mig en i julklapp), strosade runt, drack varm choklad. Chokladen här är verkligen choklad. Tjock mörk, som i Chocolat. Jag kommer bli tjooock. Sedan försökte jag lära mig lite katalanska, det går väl sådär  skulle jag nog säga. Men betydligt bättre än för Toni med svenskan. Han kan inte uttala en enda grej rätt. Inte mitt efternamn, inte skål, ingenting. Att det ska vara så svårt.

Efter några timmar med Toni åker jag ner till My. Vi går till 13 illsammans tför första gången på väldigt länge. Jätteroligt. Sedan möter vi upp med Sofia, Carles och Mau på Fellini. Jag tog det väldigt lugn eftersom jag är skulle jobba idag men Mau tog nog några drinkar för mycket. Utanför fellini när vi skulle gå hem så hävdade han att han inte alls var full. "Jag har bara problem med balansen". hahaha.. allvarlig var han också och blev jättesur när jag retade honom.

fest

Jag kom hem i lördags fem i nio och klockan nio skulle jag vara på födelsedagsmiddag nere på Rita Blue i Raval. Marja fyllde 30 igår och det blev ett riktigt firande vill jag lova. Jag hade en tanke att jag bara skulle dit och äta och sen kanske en drink och sen hem. Men jag vet inte riktigt hur jag tänkte då. 30-årskalas är ju viktiga ju! Och riktigt roliga dessutom. Vi satt kvar på restaurangen tills de faktiskt slängde ut oss, vi var nog lite jobbiga minst sagt. Sedan så gick vi till Fonfone där Marja jobba på helgerna och sen vidare till City Hall. Sedan sov jag till halv sex igår eftermiddag. Phuu... det var länge sedan jag sov så mycket.

pics

Vi åkte iaf till Sitges i fredags kväll. Det ligger typ tre mil söder om Barcelona och för kanske tio år sedan byggdes en motorväg genom bergen från Barcelona för att göra det mer lättillgängligt. Den gamla vägen går längs havet. En slingrande väg med stupande kanter. När vi åkte dit tog vi kustvägen. Tyvärr åkte vi så sent så jag fick ju inte se nåt av vad som måste ha varit en fantastisk utsikt. Istället så blev jag åksjuk och satt livrädd och blundade halva tiden. Det var som att åka karusell. De snävaste kurvorna och så vet man att det stupar rakt ner i havet en halvmeter från vägkanten. Väl framme i så åkte vi upp till en Mirador, utsiktsplats, med utsikt över hela Sitges.

sitges
Jag tror Sitges är lika stort som Sollefteå ungefär men på sommaren så invaderas stället av turister. Sen motorvägen byggdes så har huspriserna stigit sjukt mycket och det är det dyraste området i hela spanien. Vi åkte förbi några villor, i sverige skulle jag nog säga normalstora, som Toni berättade hade sålts för 6 miljoner euro.
villa suecia
I Sitges har alla hus ett namn, Villa Ana, Villa Rosa osv.. Huset som Tonis föräldrar har en lägenhet i heter Villa Suecia! hahaha..
jagtonreco
tnoisitges

Många bilder..


mmmm

Jag älskar att dagdrömma, det är min favoritsysselsättning på dagarna. Alltid lyckliga historier med lyckliga slut. Men jag hoppas inte att den här historien med Toni ska sluta lyckligt, jag hoppas att den aldrig tar slut..


Jag berättar mer om sitges imorgon

tja

siiiiiiiiiiiiiitges... va mysigt... Jag längtar... Jag och Toni.

Har jobbat hela dan så jag förtjänar att åka på helgutflykt. Jobbet går ganska dåligt om jag ska vara ärlig. Idag har inte min chef varit här och jag och Bea har suttit och spytt galla. Vad mycket bättre allt skulle bli om vi gjorde det själva, men han måste vara med och bestämma allt och vi får inte kritisera det minsta i hans texter. Man blir ju tokig. Han skriver som indier pratar engelska. helt obegripligt. aaaaaaaahhh.. Jag som alltid egentligen hatar att skriva vill bara göra om allt han gör.

Men nu som sagt Sitges. Romance by the sea.