vägrar säga caffe latte men det är väl det jag köpt.

De har inte ringt än och jag börjar bli lite nervös.. Är det svensk eftermiddagstid eller spansk? Är det spansk så måste jag vara förberedd ett par timmar till.

Har sysselsatt mig med att köpa färg under tiden som jag väntar. Jag tror att jag har gjort ett bra val, riktigt fin ser den ut i burken. Det är vardagsrummet som ska målas och jag kände mig lite trött på det vita som är i resten av lägenheten att jag slagit på stort och köpt en beigeaktig färg. Vågat, eller hur! Grejen är att den här lägenheter har så fina mönstrade golv och fina stora balkongdörrar och jag tycker nästan att det passar bäst med vitt men lite färg måste in i lägenheten så det fick bli en kompromiss.. Men väldigt fin är den. 3020Y. Nu ska jag städa lägenheten så att jag är redo att måla imorgon.

Heja MIG!

Imorgon har jag en intervju över telefon med skolan jag vill gå!! Aaaaaaahh.. hoppas att de tycker om mig.

q tonta..

tonta, tonto och tontito tror jag är de spanska ord jag använder mest.. Och nu är jag mycket tontita för jag måste sova men ligger i sängen och ser Roomservice. Har upptäckt att jag har uppkoppling i sängen. Farligt farligt. Väckarklockan är ställd på 06.25.

HP-sammanfattning. Maten god. Tyska talarna sömnpiller. Ljudkillarna trevliga. Boken bra. Nya vänninor, 1. Téet pissljummet. Antal besökare som istället passar på att turista i Barcelona istället för att gå på föreläsningar, typ 3000 (av 4000) Idag tjuvlyssnade jag på en svensk, vilket alltid är roligt för ingen fattar att jag är svensk trots mitt utseende. Killen sa iaf till sin kollega; "-Kolla in den här föreläsningen, den måste vi gå på. Det är en kvinnlig bergsklättrare som ska prata så det blir nog mycket intressantare än allt det andra."      

Godnatt på er.

Hello Kitty to the garbage, please

När mamma var här för några veckor sedan så kom hon en dag hem med ett flin på läpparna och en pyjamas i handen. -Jag har köpt en väldigt ful sak till dig, säger hon och skrattar. Jag har inte använt pyjamas sedan jag var en sådär 8 år men nu vill jag aldrig ta av mig den, morgonen är en plåga för de är de varmaste plagg jag ägt och när termometern visar en sådär 14-15 grader är jag inte så kaxig. Rosa fleece med nallar på. Jag trodde att jag skulle säga ÖVER MIN DÖDA KROPP innan jag satte på ett sådant plagg. För allvarligt, vad är det med er vuxna människor som köper kläder och saker med nallar, nalle puh, Hello Kitty osv osv.  Ni är inte fem år gamla.

Men mamma, tack iaf. Pyjamasen är det bästa plagg jag ägt!

Data data dataa

Microsoft för två veckor sedan och nu i veckan HP. Som gåva får HP-besökaren en extern hårddisk, som jag tycker även skulle kunna bli en fin present till mig. Förutom det så är det en otrolig skillnad på eventen. Microsoft var organiserade ut i fingertopparna medan HPs konferens ser ut att kunna bli en riktig katastrof. Vi får se. För mig finns det en sak som är viktigare än det andra och det är maten. Upp till bevis imorgon HP.

I övrigt så har jag inte gjort så mycket idag. Jag mötte upp med Toni efter jobbet och vi gick en sväng nere i Borne och Gotico. Nu ska jag gå och lägga mig. Har inte börjat på någon ny bok och vet inte vad jag är sugen på heller. Läser spansk historia på dagarna men orkar inte riktigt det på kvällen. Kanske sätter jag igång med den där trollkarlsboken jag köpte i Sverige.

Hörrni Sverige..

..rösta ut den där tönten Andreas ur IDOL asap! Jag skiter i om han sjunger bra när också det här kommer ut ur hans mun;

"svenska folket", "mina fans", "Om ett år är jag förhoppningsvis en folkkär artist som alla tycker om."


I rest my case...

i skolbänken

P J Anders Linder skrev en bra ledare i svd igår. " ...En annan gäller regeringens ideologiska budskap. Borgerliga skolpolitiker talar numera gärna om ?kunskapsrätt? och ?garantier?, men det är att lova mer än de kan hålla. Det kan finnas rätt till undervisning men aldrig till kunskap, eftersom inte ens en Jan Björklund i högform kan stoppa in lärdom i huvudet på människor mot deras vilja...."  Mer här.

När jag gick i skolan så frågade mina föräldrar praktiskt taget aldrig om mina betyg. Inte vad jag kommer ihåg iaf. De var nöjda så länge jag gjort mitt bästa. (Vilket jag i och för sig inte gjorde så ofta) Det som däremot sitter fast i mitt huvud är hur viktigt pappa tyckte det var lära sig. Det handlade aldrig om betyg, det handlade om att få de kunskaperna man behövde och framför allt ville ha. Jag tror att det är skolans och föräldrarnas största utmaning, att få barn att törsta efter kunskap. Och att få dem att förstå att det inte är något som slutar när du tar studenten eller examen från universitetet.

Domingos por la tarde..

Söndagseftermiddagar. Jag vill ha dem. Det är mina och Tonis dagar, vi träffades en söndageftermiddag på plaza revolucio och möts alltid upp på samma plaza varje söndag.

Fina tontito

Den här brukar Toni sjunga för mig.

Yo no quiero un amor civilizado,
con recibos y escena del sofá;
yo no quiero que viajes al pasado
y vuelvas del mercado
con ganas de llorar.
Yo no quiero vecinas con pucheros;
yo no quiero sembrar ni compartir;
yo no quiero catorce de febrero
ni cumpleaños feliz.
Yo no quiero cargar con tus maletas;
yo no quiero que elijas mi champú;
yo no quiero mudarme de planeta,
cortarme la coleta,
brindar a tu salud.
Yo no quiero domingos por la tarde;
yo no quiero columpio en el jardín;
lo que yo quiero, corazón cobarde,
es que mueras por mí.
Y morirme contigo si te matas
y matarme contigo si te mueres
porque el amor cuando no muere mata
porque amores que matan nunca mueren.

Yo no quiero juntar para mañana,
no me pidas llegar a fin de mes;
yo no quiero comerme una manzana
dos veces por semana
sin ganas de comer.
Yo no quiero calor de invernadero;
yo no quiero besar tu cicatriz;
yo no quiero París con aguacero
ni Venecia sin ti.
No me esperes a las doce en el juzgado;
no me digas "volvamos a empezar";
yo no quiero ni libre ni ocupado,
ni carne ni pecado,
ni orgullo ni piedad.
Yo no quiero saber por qué lo hiciste;
yo no quiero contigo ni sin ti;
lo que yo quiero, muchacha de ojos tristes,
es que mueras por mí.
Y morirme contigo si te matas
y matarme contigo si te mueres
porque el amor cuando no muere mata
porque amores que matan nunca mueren


Fet stil löst översatt
Jag vill inte ha söndagseftermiddagar;
jag vill inte ha gungor i trädgården;
vad jag vill ha, fega hjärta,
är att du dör för mig.
Och dö
med dig om du dödas
och döda mig själv med dig om du dör
för när kärleken inte dör dödar
för kärlekar som dödar dör aldrig.


Den är fin. Det är Contigo med Joaquín Sabina. Lyssna
här om ni vill. Längre upp står det "jag vill inte ha fjortonde februari, inte cumpleaños feliz" (grattis på födelsedagen baklänges). Det blir alltid konstigt när man översätter spanska låtar för det låter så töntigt på svenska medan jag tycker att det är vansinnigt vackert på spanska. Han har även en låt som heter "la cancion para la Magdalena" som handlar om en hora med femstjärnigt hjärta.

20n


Det blev inget Roomservice. Toni kom över och vi såg Cuéntame och käkade currygryta istället. Cuéntame är en väldigt välgjord serie om sjuttiotalets Spanien. Idag hade de kommit fram till den 20 november och Franco ligger för döden. De blandar nämligen en del autentiska filmer med deras egna och jag vill se när Arias Navarro deklararer att han dött. Det går att hitta på youtube också såklart men jag tror det blir lite bättre med Cuéntame.

Utan drömmar kommer vi ingenstans


Jerry kommenterar "Kan inte låta bli att påpeka att Sverige inte behöver någon ny Marklund. Bli en svansk Joyce Carol Oates istället, det skulle verkligen behövas!"

Jag håller med. Det borde ha stått att jag drömmer om att vara en svensk Joyce Carol Oates. Jag var lite väl realistisk. Drömmar behövs för att ambitionerna ska sättas högt. Drömmer jag om att bli en ny Oates kanske en Curtis Sittenfeld tittar fram. Marklund däremot kan mycket väl kan få mig att författa ihop en Rosamunde Pilcher historia.

fotnot. Om ni inte känner mig så ingående. Mycket snack, lite verkstad. C´est moi, it's my middle name, soy yo.

torsdag kväll

Idag har jag haft introduktion på mitt nya extrajobb. Har hängt med min gravida kompis Elin och kollat in lägenheter, riktigt trevligt måste jag säga. Imorgon tar vi lite mer lägenheter och sedan startar jag om två veckor. Det jag hoppas på är ju dock att jag kommer in på skolan och då måste jag säga upp mig vilket blir lite trist för chefen berättade när jag träffade honom igår att hela företaget åker iväg på skidresa i jan/feb. Det var för övrigt en av frågorna på min intervju, om jag åker skidor. Undrar om de inte anställt mig om jag sagt nej.

Eftersom jag är min mammas dotter och min systers syster så tänkte jag nu stjälpa i mig litervis med té. Det är min överlevnadstaktik denna vinter. Till det tänkte jag se på Roomservice. Femman har verkligen ryckt upp sig och fixat bra webb-tv. Tack för det!

Ny James, George eller Marklund?

Min uppkoppling är ganska kass så det blir inte så mycket surfande idag. Istället ska jag kila iväg till bibblan och läsa lite spansk historia. Jag älskar bibliotek. (no shit, sherlock.. men men) Läste ut sista om Salander i natt vid halv fem tiden. Jag var lite rädd att det skulle sluta med en cliffhanger där men icke.. Jag gillade böckerna väldigt mycket för jag är en sucker för spänning men några saker hade defenitivt gjort böckerna bättre. För det första så skulle han aldrig ha skapat Niedermann, hela trovärdigheten med boken föll på den karaktären. Och det krävs trovärdighet för att den här typen av böcker ska vara spännande och bra. För det andra så tycker jag att den manliga "hjälten" är hemsk. Han känns självgod, själupptagen och självälskande. Och att alla kvinnor skulle falla för den typ av man han är, nä skulle inte tro det. Det går inte hem hos mig.

I övrigt drömmer jag om att kunna skriva böcker som dessa. Vad tycker ni? Ska jag göra ett försök? Det verkar ju vara ett jäkla tjat i Sverige om alla dessa deckardrottningar så det kanske inte skadar med en till.. Jag återkommer i frågan.

Millenium

Ansökningen till skolan är nu helt klar. Kompletteringar inskickade och nu är det bara att vänta. Hade ett möte med cheferna på mitt nya extrajobb idag. Vi pratade på och jag berättade en massa om mig och det slutade med att de undrade vad jag egentligen gjorde där, jag var alldeles för överkvalificerad för jobbet. Jaja.. men man måste ju ju jobba sa jag.. Det är i alla fall ett företag som växer och de sa att det är möjligt att de behöver någon i framtiden. Jag berättar för exakt alla jag träffar vad för sorts jobb jag söker, till slut nappar det. Rehnen verkar övertygad om att det är så jag kommer att få jobb, att någon bara erbjuder mig ett. Det brukar vara så. Men tills dess så måste jag ligga i.

Har haft ett par fixardagar nu och det känns så skönt. Nu har jag inte dåligt samvete över att jag kommer att ligga i soffan hela kvällen och läsa Stieg Larssons sista. Iklädd långkalsonger, mjukisbrallor, tjocksockar, t-shirt, stickad tröja, fleecetröja, badrock och så en filt på det. Om det kommer in en mördare har han ingen chans att se mig, han ser bara en hög med kläder. Allvarligt, min lägenhet är som en jordkällare. Temperaturen ligger 13 grader. Ute var det idag 16-17. Jag var tvungen att öppna alla balkongdörrar för att släppa in varmluft.

burr

Vilken rolig dag. Har mailat med Ingrid, min gamla lärare från Tollare. Hon kommer också ihåg mig, men det tvivlade jag i och för sig inte på. Hon ställer dessutom upp som referens till skolan jag sökt. De ville ha en gammal lärare som referens. Lite svårt tyckte jag eftersom det var så länge sedan jag pluggade, men Ingrid ställer upp och det känns bra.

Fortfarande 13 grader i lägenheten, nästan som i ett kylskåp. Tur att jag ska iväg på middag snart så jag slipper det här ett tag. Det värsta är ju att jag har en massa saker jag behöver göra framför datorn men min högerhand förfryser sig hela tiden och jag måste tina den framför värmefläkten. Det är dags att bli rik nu, jag har nu varit så fattig att jag skulle uppskatta pengars värde resten av livet. Jag lovar!

good old times?

Jag har idag mailat med min gamla studentsekreterare från Sundsvallstiden. Det är nu ett tag sedan jag gick där och det kändes inte som om jag gav ett särskilt starkt intryck på någon av mina lärare och därför så var jag säker på att Kerstin Nyström, studentsekreteraren, inte skulle komma ihåg mig. Men det gjorde hon! "Men Magdalena, det är klart att jag minns dig!" Kanske var det därför att det var hon som såg tårarna i ögonen på mig alla de gånger jag missat tentorna med något poäng. Jaja... hon är snäll. Kerstin på mkv, eller itm som de nu heter.

Mina tre år på högskolan var de år jag känt mig mest osäker och haft minst självförtroende. Ibland önskar jag att jag kastat om mina år. Åkt utomlands först och pluggat sedan. Då hade jag pluggat på ett annat sätt, kunnat känna att jag faktiskt kunde saker och inte känt mig som en barnunge. Jag kommer ihåg att jag kände mig som en bluff. En låtsasvärld där alla leker vuxna och diskuterar och tycker, utan att egentligen veta ett skit. Men det kanske är det som är universitetsvärlden..

Det är inte normalt..

Just det, det är 13 grader inne i min lägenhet. 13 grader. Vad gör man?

jobb eller skola?

Det går nästan min väg men ändå inte. Först ett erbjudande om ett jobb men sedan visar det sig vara ganska simpla arbetsuppgifter. Vill ha mer. Ge mig något att våndas över, att behöva använda hjärnan till. Se min potential för tusan!

Har sökt en kurs som börjar i januari som jag verkligen vill gå. Innan jag skrev ansökan så var jag ganska säker på att jag inte är vad de söker och att chansen att komma in inte är så stor. Nu när ansökan är inskickad så börjar jag dock få upp hoppet. Och där kommer problemet in, jag kommer att bli så otroligt besviken om de inte väljer mig.

gamla tider

Nästan en hel vecka utan bloggande. Så mycket som händer men samtidigt ingenting. Jag har haft det väldigt roligt på Microsoftkongressen, skrattat mig genom två veckor med mina arbetskompisar. För en gångs skull hade jag tur och hamnade i de bästa föreläsningsalarna med de bästa roommanagerna och värdinnorna.

Under tiden jag har jobbat har jag läst "Spanien - Sol och skugga" av Thomas Gustafsson som är en riktigt bra och välskriven historiebok. Har letat den de senaste gångerna som jag varit hemma men eftersom det kommer en reviderad upplaga till våren så har den inte tryckts i ny upplaga och varit slut överallt. Jag är nu framme vid slutet av 1800-talet och jag är helt förskräckt över hur lite jag visste om Spaniens historia. Och kunskapen jag hade kommer inte från skolans historielektioner utan från fiktionen, från filmer som "Slaghökern" och the good old Fantomentidningarna. Nu är jag på rätt väg i alla fall och ju mer jag läser om Spanien desto mer vill jag veta. Det är ett otroligt intressant land jag bor i och jag slår vad om att de flest svenskar som bor härnere bara känner till en bråkdel av den spanska historien. Vilket är väldigt trist speciellt med tanke på hur svårt det är att förstå det här landet och dess människor utan att veta dess bakgrund.

båtar

Det har kommit en massa snö i norr har jag hört. Söndagen i Barcelona har spenderats längs strandpromenaden. Vi har suttit på en bänk, solat ansiktet, kollat på folk och spanat ut över havet och alla båtar. I samband med en stor båtmässa härnere så gick idag startskottet för en världsomsegling. Jorden runt med en besättning av endast 2 personer. Nio båtar gav sig iväg och de ska vara tillbaka om ungefär 80 dygn.. Jag är väldigt sugen på att lära mig segla. Segling och golf, det är vad jag ska sysselsätta mig med när jag blivit lite rikare. Tror ni att jag passar in i den världen?

Tiden rinner..

David ska bli pappa och skriver åter igen blogg. Grattis! Jag är väldigt avundsjuk men väldigt glad för din skull. Du kommer att bli en grym pappa.

Borne idag

Mamma och Biggan, moster, är här och nu står mamma på en stege inne i mitt rum och tvättar fönstrerna. De tycker väldigt synd om mig för att jag måste bo i en sådan hemskt kall lägenhet. Det är nästan skönt att någon kommer hit och får känna hur kallt det är när vintern kommer. Jag har en vana att överdriva så nu tror ingen på mig, lite vargen kommer syndrom.

Har precis ätit en lyxfrukost, hårdbröd med getmese, nu väntar Borne med Picassonmuséet. Jag ska ta på mig mina nya kläder som inhandlades igår med hjälp av mamma. En svart kappa och en stor randig tjocktröja som används som klänning. Jag älskar höstkläder. Jag kommer ihåg hur jag kolla i höstkatalogerna när jag var liten och ville köpa alla vinröda, skogsgröna ulliga kjolar och halsdukar, tjocktröjor och strumpbyxor. I Sverige är ju den säsongen väldigt kort men här kan man gå höstklädd hela långa vintern. Underbart.

s

Jag jobbar nu på en Microsoftkongress. 5000 deltagare och det går ungefär 1 tjej på 500 killar, helt otroligt faktiskt. Två veckor ska jag jobbar, 11 timmar schemalagd aretstid men räknar jag efter så arbetar jag ungefär två timmar varje dag, resten av tiden kan jag sitta och läsa eller dricka te eller nåt. Jag tycker synd om de som inte läser, de måste ha fruktansvärt tråkigt. På två dagar har jag nästan plöjt igenom en bok och på torsdag kommer mamma med tredje Stieg Larssonboken.

Blev helt plötsligt väldigt väldigt trött så jag går och lägger mig. Fast jag hade så mycket att berätta, om mina coctailtalanger och.. hmm.. sen kanske det inte var så mycket mer när jag tänker efter. Jag måste börja sysselsätta mig med något intressant, åtminstonde så jag har något intressant att prata om på kvällarna.

Godnatt på er.

fixa fixa fixa

Jag känner mig lite stressad. Jag har precis klivit upp efter att ha sovit igen mig, åtta timmar och jag är mig själv igen. Det gick bättre än jag trodde att jobba så mycket igår. En siesta och sedan klarar man allt. På kvällen jobbade jag på en bar på Calle Valencia. En rysk kompis som heter Lida jobbar där och behövde lite extrapersonal på helgen. Det var riktigt roligt faktiskt och jag lärde mig göra lite olika coctails. Idag har jag så mycket att göra att jag ska sätta mig ner och skriva en lista.

Överst på listan: stäng av datorn och lägg undan boken (nu läser jag "I en klass för sig" av Curtis Sittenfeld.)
Sedan så ska jag storhandla, storstäda, skriva klart ett antal ansökningar som ligger och väntar, fixa upp TVn som i torsdags äntligen hämtades hos Dulce. Men först en snabbdusch. Wish me luck. Jag måste ha gjort allt det här innan jag går och jobbar vid tio.

Jag åt förresten supergod lyxfrukost nyss, te och hårdbröd. Jag älskar hårdbröd och det är det ur matväg jag saknar mest härnere. Nu finns det ju på IKEA men dit orkar jag inte åka så ofta.

Jag återkommer när jag kommit till ansökningspunten på listan för då måste datorn på igen. Ciao.

vi hörs imorgon


7-18, 22.30-03. Så jobbar jag idag efter en tvåtimmarsömnnatt. Jag är trött.