Ropa inte hej...

..men nu gör jag nog det ändå. En månads arbete på fyra dar, som vanligt. Idag 15 timmar. Är helt snurrig och har ont i nacken och ryggen. Men vad skönt! Vi får se hur den blir. Bättre tror jag för nu har vi mindre av min chefs dåliga texter och mer av Julios bra bilder.

Vintern kom idag. Sent men jag var faktiskt lite förberedd och hade varnats av väderrapporterna och köpte mig igår en värmefläkt. Så nu är det faktiskt lite av en bastu i mitt rum. På tio min är hela rummet uppvärmt.

Nu ska jag stänga av datorn som gått på varmgång och lägga mig och läsa. Tyvärr så läser jag Elisabeth Georges senaste och den är så himla läskig så häromnatten vågade jag inte gå på toa när jag läst ett tag. Och nu idag jobbar Carles kväll så han är inte hemma.. Det kanske blir lite Fredrik Lindström istället som jag också läser..

söt som socker

..jag tycker om honom. Så enkelt allt är ibland.

du

Jag sitter och väntar på Toni och är helt slut av nervositet. Vi har inte träffats på några dagar och nu känner jag mig helt nervig och skakig. Min puls är jättehög. Är detta normalt? Vi har faktiskt träffats i några månader men nu känns det som första daten.

Nu är goda råd dyra..

..stress. Jag har hur mycket som helst att göra och då låser jag mig. Vet inte ens vart jag ska börja. 64 mer eller mindre ofärdiga sidor och ingen Beatriz som hjälper mig. Iväg till kontoret, nuuuuuu..

Toni.. te hecho de menos..

Jag måste ha mål med allt jag gör. Helst tävling men åtminstonde mål och delmål. Idag på restaurangen där jag jobbar, och där mitt jobb för tillfället består av att göra absolut ingenting, hade jag en av de tråkigaste dagarna hittills i Barna. Jag står i dörren som värdinna och när folk kommer visar jag de till bordet och visar menyn. Är det mycket folk har jag hand om listan osv. Nu, i mitten av januari, är det knappt en själ mitt på dagen. Idag kom sju personer sammanlagt under de sex timmar jag jobbade. Då var jag tvungen att bestämma en sak jag fick göra varje timme. Klockan 2 fick jag gå in på toa, klockan 3 gå in och hämta en kopp choklad, klockan 4 en kopp te, klockan 5 byta menyer, klockan 6 gå på toa igen. Hur står folk ut med sådana här jobb? Det känns som om mina hjärna multnar ner.

Jag hann iaf möblera hela min nya lägenhet ett par gånger under dagens lopp. Fast nu börjar jag bli osäker på hur den ser ut, jag kanske har förskönat den i mitt huvud. På vägen hem efter jobbet hittade jag två jättefina pallar på gatan som jag tog med. Här i spanien är det så bra så att varje barrio har en dag i veckan då man får ställa ut möbler på gatan och vem som helst får ta dem. Så alla jag känner här möblerar sina lägenheter så. Fynd från gatan. Jag har en grym bokhylla sedan tidigare och också mitt dataskrivbord i fin gammal 50-talsstil. På måndag är det slängdag i Gracia så då ska jag gå runt hela barriot på jakt. Behöver ett bord och lite stolar. En byrå vore också bra men det är svårare att hitta.

nada

Till er som förstår spanska. Typ norgehistoria med blondin, fetis, madridbo o barcabo..

Van en un vagón de tren una gorda, una rubia guapísima, un
catalán y un madrileño. De repente, el tren se mete en un túnel y
se qued el vagón a oscuras, entonces se oye un guantazo enorme:
PLASSS!.
 
El tren pasa el túnel y vuelve a la luz. Los cuatro pasajeros
se quedan pensando en lo que ha podido ocurrir:
 
- La gorda piensa: "seguro que el catalán le ha metido mano a
la rubia, la rubia se ha mosqueado y le ha dado un guantazo".
 
- La rubia piensa: "seguro que el catalán ha intentado meterme
mano, se ha equivocado y la gorda le ha metido una hostia".

- El madrileño piensa: "seguro que el catalán le ha metido mano
a la rubia, la rubia se ha equivocado y me ha dado la hostia a mí".

- El catalán piensa: "a ver si llega otro túnel y le meto otra
hostia al madrileño"

IKEA

Vilken härlig dag! Har varit på så bra humör att jag nästan hoppat fram. Så jag var tvungen att gå till gymmet och göra av med lite energi, sprang häcken av mig faktiskt.

Har legat i soffan och kollat in IKEA-katalogen hela kvällen. Sen gick jag in på deras sida för att kolla in mer av deras sängar. Då visar de sig att de har sovrumsdagar onsdag och fredagar och om man går dit mellan klockan 10.30-13 iklädd PYJAMAS så får men 50% rabatt på madrasser! Jag behöver en madrass. Men jag äger inte ens en pyjamas. Och även om jag inte vill låtsas om det så känner jag magen knyta sig lite i fåfänga och snålhetsångest. Men som sagt, utan pengar och utan säng så kanske jag inte har så mycket val!

Och så ska jag köpa en Klippansoffa. Jag och Carles köpte en vit för ett år sedan ungefär och den är nu helt brungrå av röken. Jag undrar hur mina lungor ser ut. Min kommer att vara vit, länge länge.

sweeeeeeeeeeet

Jag har lägenheten!!! Yippie!! Är så jäkla glad!! Gud va skönt. Flyttar in 1 februari. aaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh.. kan inte tro att jag har sån tur ibland. Hoppas att inget blir fel nu bara. Jag stod ute på gatan och hoppade när jag Bea ringde. Sommar med balkonger. rent och fräscht. Badkar. Ingen rök. oooooo sweet life.

What's shaking baby?

ooojojoj.. Jag har återvänt till den vanliga världen. Tillbaka till verkligheten. Utsluppen ur fångenskapen. Tur för mig att det bara har gjorts sex säsonger av Sex & the City. Dvd-boxar är grymma men med min diciplin kan jag inte sluta se förrän jag sett alla avsnitt. Så nu imorgon börjar jag jobba, på riktigt. Och leva lite av mitt eget Sex & the City-liv. joooo.. just det.. hmm..

Missade att blogga i helgen pga det här också. så lite snabbgenomgång.

Fredag - jobb, promenad/shopping/fika med Toni, Tv-middag, sen Toni igen.

Lördag - upp tidigt, sjukt härlig o varm dag, Sushi/shopping/promenad/fika med Mayka, hem o mer tv, sen centrum, vin på Q-bar, sen iväg med Ina, Ivan, Mau o Mayka till Shanghai. Hem tidigt, barcelonatidigt (typ 3)

Söndag - vaknade vid 1, 3h S&tC i sängen, en dusch, 3h more, klippning av sofia, middag hemma med Mau, Mayka, sof o carles.

Måndag - S&tC, kontoret 30 min, tvätta, fika/promenad/blablabla med toni, sista dvd:n

Nu - sooooovaaaaaaaaaaaaa

jjj

Nu har jag och Carles officiellt sett pâ tok för mycket Sex and the city. Varenda samtal innehâller minst en line därifrân. Carles förvandlas sakta men säkert till en tjej! Väldigt roligt.. hihi..

Min uppkoppling är borta sâ snabbt caféinlägg här. Toni pluggar och pluggar men lika söt ändâ. Tyvärr har mitt tâlamod aldrig varit det bästa men det prövas nu iaf. Kan vara bra att inte alltid fâ som man vill när man vill det. 

Jobbet, kul och lângtrâkigt. Men jag hade glömt vilket raggningsställe Calle princesa är. Idag har jag fâtt telefonnummer och drinkbiljetter osv.. och jag träffade snyggpolisen igâr. Definitivt inte gay som de andra tjejerna säger....

pussssss tiden är slut

håll tummarna

Ok.. så här ser lägenheten ut på ett ungefär. Lägenheten som jag förmodligen inte får för att jag vill ha den så mkt. Vill vill vill vill.. Den är väldigt ljus och på den stora balkongen har man sol nästan hela dagen.
pi

Jag började mitt nya/gamla jobb igår. Att jag inte märkt hur mycket jag saknat att jobba med folk. Jag har haft ett halvår nu ungefär då jag praktiskt taget jobbat ensam eller inte jobbat alls och igår tog jag igen lite av det sociala. Det var jättekul att jobba. Alla verkade glada att se mig igen också och stammisarna på restaurangen kände fortfarande igen mig. Nice. Det var skönt att börja ett jobb där jag redan känner mig hemma. Tar lite mindre energi. Nu ska jag jobba sex dar i veckan där plus göra tidningen så januari blir stressig. Men det är bra, jag blir mer effektiv då.

Ooh tänk om jag får lägenheten! Då är alla inbjudna på inflyttningsfest! for sure..

bea

Jag vill ha den lägenheten. Den är helt perfekt!! Oooooohh... Så fin och ljus och med balkonger och fräscht kök och badrum med badkar och allt.. Helt perfekt.. Jag vågar knappt hoppas på att få den. Nu hänger allt på att Bea och Pavel får ihop deposit till sin nya lägenhet. Jag får veta i slutet av veckan eller på måndag. Och då måste jag betala en deposit på 1200euro.. nästa problem.

skulle lägga in en planskiss på lägenheten men det blev nåt fel och jag måste skynda mig iväg nu. Börjar jobba på restaurangen idag igen..

soy muuuy tonta

Oooohh.. jag älskar min gata. Nyss gick en gubbe förbi sjungandes flamenco, så vackert. Och hundarna skällde i takt. Jag är nog lite kär.

lägenhet i Gracia någon?

Idag fick jag lite mer insyn i den spanska bostadsmarknaden. Var och kollade på 2 lägenheter här uppe. Perfekt lägen på de bägge, bara två gator bort. Den första, 50kvm på Calle Verdi. Man kommer direkt i köket, det luktar källare och mögel. Till höger ett litet rum utan fönster, rakt fram en ranglig trappa upp till övervåningen där en toa och annat lika litet rum utan fönster finns. Usch, alla gick väldigt fort därifrån. Som en riktig sunkig källare utan fönster. Lägenhet nummer två, snäppet bättre. Dyr men större och med fönster. Tyvärr konstig planering så det inte gick att hyra ut ett rum. Plus att toan var ute i ett litet rum på balkongen. Men det var roligt att gå och kolla, kände mig som en spanjorska nästan.

Sedan ringde jag till Beatriz, min förre detta kollega (hon fick sparken efter ett bråk med min galna chef). Jag har en värmefläkt som är hennes som jag måste lämna tillbaka. Då berättade hon att de äntligen hittat en större lägenhet och ska fixa klart alla papper imorgon. OCH att hon gärna vill att jag tar över hennes lägenhet om det går att fixa!!! Yippie! Ska dit och kolla på den nu vid tre. Den ligger bara typ 100 meter från där jag bor nu! Perfekt.. hoppas hoppas hoppas hoppas...

slut

Jag fick en ny kompis idag. En 55+ städerska på mitt gym. Hon är från Bulgarien och tycker att jag är jättejättebra på spanska. Gott med lite komplimanger.

Livsfarligt..

..när jag var i Sverige lånade Carles hela "Sex and the City"-boxen av Mayka. Hemskt! Igår såg jag hela säsong 1 och började på säsong 2. Phuu.. Många avsnitt kvar innan jag kan göra nån nytta.

Annars var helgen riktigt härlig. Fredagkväll gick jag och Toni ut en sväng i Gracia. Inför trettondagshelgen har de markander lite överallt och på Plaza del Sol kunde man lämna presenter till barn vars föräldrar inte har råd att köpa några. Vi köpte en present till en liten flicka. och så fick en annan liten flicka en present också, nämligen jag. Efter lite shopping och strosande så åkte jag ner till stan för att möta upp med Mau och Annika och Carles och Toni gick hem för att plugga.

Det blev en lugn kväll för mig så på lördagen kunde jag kliva upp relativt tidigt och gick faktiskt till gymmet. Nytt år nytt liv, igen.. Hälsosam ända fram till kvällen då vi gick till Tantarantanantanaa.. för middag. Vansinnigt med mat, vin och tequila. En vän som är kock är gravt underskattat.  De andra drog vidare till Manchester bar medan jag ville möta upp med My som var på Flamingo. senare fellini 10 min och vidare till Moog. Mau gick hem till Mayka och jag var alldeles för trött för att gå hem till gracia så jag lånade med mig Maus nycklar och gick hem och sov hemma där. Jag och katten. Sköööönt. Vill ha en lägenhet NU..

Söndagen spenderades på en uteservering med Mayka och Mau. varmt varmt varmt.. Skönaste januari i mitt liv so far.

NU ska jga gå iväg och förhoppningsvis få betalt, finally, och sedan en sväng till gymmet. Tyvärr så stukade jag foten eller nåt i fredagskväll så det gör svinont men jag tänkte simma en sväng iaf..

Du är sööööt

Jag köpte en spansk-svensk ordbok till toni när jag var hemma. Det är hemskt roligt, låter sjukt gulligt när han ska säga saker. Det här skrev till mig på msn tidigare ikväll när jag inte var hemma.. svårt att lära sig ett nytt språk..
- du ar alltid i helgdag!
- jag alltig studera!

Fast nu blir jag skraj att han ska börja översätta allt jag skriver här.. aaahh.. då får han väl panik.. hahaha... ähh..


hon är jag..

Jahapp... vem är wonder woman egentligen??

You are Wonder Woman
Wonder Woman
83%
Supergirl
78%
The Flash
70%
Hulk
70%
Spider-Man
55%
Robin
53%
Superman
50%
Green Lantern
50%
Iron Man
50%
Batman
30%
Catwoman
25%
You are a beautiful princess
with great strength of character.
Click here to take the "Which Superhero am I?" quiz...

Back.. I'M BACK!!

..i Barcelona. Jag flög in vid sextiden igår eftermiddag och det är så vackert. Flyg aldrig till Girona om ni får välja. Det är från skyn man ska få sin första blick av Barcelona. Bonito bonito bonito.. Sen hade jag hoppas att Toni skulle komma och möta mig på flygplatsen men så romantiskt blev det ju såklart inte, han var tvungen att jobba.. Men vi möttes upp senare och det var allt jag önskat. Han är så jäkla gullig. Jag är lyckligt lottad.

Fick ganska dåligt samvete också att jag tänkt så mycket över att jag vill flytta och att det är jobbigt att bo med Carles för han blev jätteglad när jag kom. Sa att jag aldrig fick åka iväg så länge mer för det är så tråkigt utan mig osv... jag känner mig hemsk. Jag vill bara flytta och han tycker att det är grymt. buhuu.. Men det är ju så jäkla tråkigt att stinka rök hela tiden, och känna att man bor i samma standard som ett polsk vandrarhem typ.

Idag försökte jag kliva upp klockan tio men låg och snoosade och kunde inte öppna ögonen förrän vid tolv. Gick iväg till kontoret men det var ingen där. Känner mig ganska nervös över hur allt ska gå med tidningen men vi ska ta tag i det på måndag säger chefen. Eller han hälsade det genom en av sina "slavar" (medarbetare) eftersom han inte kunde gå ut och prata med mig själv när jag gick tillbaka senare under dagen. Jag hoppas att vi iaf kan ge ut ett par nummer till så att jag har mer arbetsprover och kan spara lite pengar. Då är ju min spanska förmodligen bättre också och jag kan söka lite mer jobb.

Ska börja jobba på Princesa 23 igen också. Restaurangen jag jobbade på i somras. De öppnade igen första december och ville att jag skulle komma tillbaka men jag ville ju åka hem över jul. Nu gick jag in idag igen och det första min chef frågade när hon såg mig var när jag kunde börja. Så det är bra, nu kommer jag jobba en massa. Behöver det.

Hann träffa Annika och Mau idag. Vi ska mötas upp senare igen och gå och ta en drink. Ska dra med mig Carles och Sofia och Toni också. Blir trevligt... fast nu ris (broke-mans-diet) sen en dusch..

weeeei.. det är skönt att vara tillbaka. Vädret är helt underbart, riktigt fint vårväder typ.

TITIN..

Tänderna är kollade av mamma tandläkare och jag slapp borren den här gången också. Härligt.

Annars så saknar jag Toni. Väldigt väldigt mycket, som tur är så fick jag en webbkamera av pappa så vi har iaf sett varandra varje dag.. Jag åker tillbaka på torsdag, blir bra.

Nyårsafton..

..spenderades i Helgum fyra fem mil utanför Sollefteå. Har åkt igenom där nån gång men det var nog mitt första besök i Helgum. Mias nya kille hade fest i ett av hans familjs hus. Viss ser du, bor man i Norrlands inland har man faktiskt råd att ha mer än ett hus om man vill. Lysande! Jag åt nyårsmiddag hemma hos min faster med kusin och mamma och pappa. Sedan hämtade Mia upp mig med gamla mercan och vi satte fart mot Helgum. Klockan var runt nio och inte en människa var ute. Det hade snöat men nu fanns knappt ett moln på himlen och månen lyste upp hela bygden.

Väl där fick vi uppleva vad de sa var Helgums genom tidernas lugnaste fest, vilket var helt ok för mig. Det var mer intressant att lyssna på historierna om de festerna än faktiskt vara där tror jag. På Mias första fest med sin nya kille och hans kompisar så var det bara killar. De såg på skotervideos (FINNS sånna!!??) söp sig asfulla, drack bävertestickelsprit och spydde på gårdsplanen.

Istället gick vi efter sedevanliga raketer och skumpa en spökrunda i värsta 14årsstilen till "Bönhuset", en gammal kyrka/skola där ingen bott på många många år men som mias killes lillebror nu köpt. Tyvärr hade jag ingen kamera med, bara mobilen men den äckligaste skräckfilm hade nog kunnat spelas in där. Rutorna igenisade, gnekade golvplankor, en gammal barnsko i mitten av trappan, en orgel som spelar (visserligen av jocke men ändå) gamla järnsängar, osv osv..

Ovanför korset i största salen står texten: "Är du redo? Jesus kommer snart"
118092-103
118092-101
En gammal årsbok av nåt slag.

Ångermanland

Anledningen till att jag inte bloggat är inte att jag inte haft någon dator utan jag tror snarare att det är att det liksom inte finns nåt att skriva. Jag är ju hemma, allt är ju som vanligt. Allt ser ut som vanligt och allt känns som vanligt. Jag tycker själv att jag kommer från landets finaste landskap, såklart, men skulle jag ens försöka att beskriva det vet jag att jag skulle misslyckas. Det finns inga ord inom mig att beskriva hur vackert det är här en solig vinterdag. ähh.. jag tänker inte ens försöka.

Jag gick förbi min gamla skola idag. Skärvsta skola där jag gick 1-6. Idyll.

Här gick jag ettan och tvåan.
118092-98

Rakt över vägen ligger stora skolan där jag gick trean till sexan.
118092-99

Utsikt från Österåsen. Sollefteå ligger längst upp till höger i bilden. Man ser slalombacken och röken från sjukhusskorstenen.
118092-97

Om ni vill vila upp er nån gång så ligger ett väldigt vackert hälsohem uppe på Österåsen. Nordens största trähus.
118092-100