..my hood..

"Magdalena, Magdalena, Magdalena!!" Nån på gatan skriker mitt namn igen och det gör mig så glad. Går ut på balkongen och det är Piddu som har varit och handlat till Chatelet. Sen kommer Tomas gående, på väg till köket på mexikanska restaurangen. Mitt kvarter är det bästa. "Where everybody knows my name.." hihi.. En kvart stående på balkongen skvallrandes om chefen på Chatelet som av misstag försökte ragga upp mig igår för att han inte kände igen mig.  ..det kommer han få höra av sina anställda vill jag lova...

Happy Halloween guys

Igår så bestämde sig Club 13 för att stänga festen jag jobbar för på måndagar. Så på två veckor har jag blivit av med båda mina extrajobb. Tråkigt såklart men samtidigt skönt för jag funderade på att sluta eller försöka byta dag för att kunna vara med på alla fotbollsträningar.

Igår Nasty på Felini efter jobbet tillsammans med Arrate. Uttalas med väldigt hårda RRR..(Baskiskt namn) Arrate är bara 20 år, ett litet flickebarn, min första riktiga spanska vän.

Jag hade på mig min tyska blus, min kompis Sofia sa första gången jag hade den att jag såg ut som en tyska. Jag trodde ju självklart att hon menade att jag såg ut som en östtysk kulstöterska innan hon förklarade att hon tyckte jag såg ut som en tysk ölflicka, jodeliho.. Lite annat, men lika illa kanske..

Sen åkte jag tunnelbanan hem med två katalaner jag känner lite som bor nära mig. Med den ena killen, Ivan, kan jag prata väldigt lätt och jag förstår allt. Hans kompis däremot måste upprepa allt han säger hela tiden. När jag inte fattade ett ord han sa så beskrev han det med ett annat, ännu svårare. Jag hatar att vissa människor får mig att känna mig så dum, bara för att jag inte förstår. Ivan blev arg för han tyckte att hans polare istället för att anstränga sig att prata så jag förstod istället gjorde sitt bästa för att prata så svår spanska som möjligt. Triiiiiiiist kille, och taskig..

Halloween i Barcelona. Det ska självklart firas, precis som allt annat. Är det röd dag i spanien, ja då går alla ut dagen innan. ALLA. Jag tycker om att klä ut mig men har helt glömt bort att Halloween i år så det blir lite svårt att rodda ihop någonting nu. Idéer på utklädsel?

Oj, vilket spretigt inlägg.. men men.. nu ska jag iväg och köpa Cola Zero, hyra en film kanske. Jobba lite och fundera om jag har nån outfit här hemma som jag kan slänga på mig senare ikväll..

NITe är född!

Jag har nu i min hand det första numret av NITe. Nummer 0. Och jag känner mig stolt. Tryckerisnubben sa att jag hade gjort ett jättebra jobb och att det inte fanns nåt att anmärka på, allt var väldigt professionellt gjort. Det var tydligen imponerande för att vara första upplagan. För mig känns det fortfarande som något jag knepat ihop på slöjden, men kanske kommer jag att känna så om allt jag gör, även i framtiden.

nite

I redaktionsrutan. Editor/Redactor: Magdalena Almqvist, Design/Diseño: Magdalena Almqvist. Mitt första riktiga jobb.

..biceps

Jag läser om höstruskt och snöstormar i Sverige, här är det nån slags värmebölja. Över 20 grader de   senaste veckorna och det är helt ok ändå, även om jag längtar till snö. Min goda energimåndag gjorde att jag tog mig i kragen och gick till gymmet nu på eftermiddagen. Det var första gången på nästan tre månader och det märktes, jag behövde egentligen en mjukstart men det bev som vanligt allt eller inget. Jag brukar köra konditionsträning följt av styrketräning, varje muskel, och avsluta med simning. Nu idag hade jag inte tid att simma och det var nog tur. Hela kroppen värker.

Runt sex var en bra tid att gå till gymmet. Jag brukar gå på dan med alla pensionärerna men det var faktiskt lite roligare med folk i min egen ålder. Då kan man titta på nåt intressant iaf när det blir tråkigt.

Nu ska jag iväg  och hämta nummer 0  som ska ha kommit från tryckeriet! Jag är nervös..

Dagens redaktionsmöte.

Måndag morgon handlade om goda energier. G förde ett två timmars utlägg om goda energier och hur vi kan få allt vi vill i världen genom att önska oss det och sända all vår energi till att det ska hända. Goda saker händer goda människor osv. Han är en fascinerande man, min chef, och jag lär mig så mycket om indisk kultur varje gång vi träffas. Däremot så blir det svårt att hinna jobba när man är i samma rum som honom för det ska pratas och pratas.

Han är övertygad att jag är sänd från nån universal kraft typ och är själen i den här tidningen, i det här jobbet. Javisst, juvelen i krona, själen, den goda kraften. Humor på hög nivå, men också lite orimliga krav kanske? Men om jag verkligen tror att jag är så bra som han tror att jag är, då kanske jag till slut blir det? Om jag önskar det tillräckligt... Ska också passa på att önska mig lite mer grejer, om den här teorin nu funkar.. En egen lägenhet, ett sparkonto, en pojkvän.. hmm.. önska önska önska..

Men jag måste ge honom en sak, jag går ifrån kontoret med ett leende på läpparna, en önskan att jobba jättebra och väldigt mycket energi. Det kanske inte alla chefer lyckas förmedla en måndagsmorgon.

"det man inte vet.."

"Du behöver väl inte skriva om saker som jag blir orolig över" sa mamma igår. Hon hade läst ett inlägg jag skrev om att jag kände mig rädd när jag gick hem ensam förra veckan. P sa däremot förra veckan att han tyckte att jag istället för att sluta skriva om det jag gör så skulle jag sluta göra dumma grejer. Då var ju det problemet löst, tyckte han. Fast jag tror vi har olika definitioner på vad som är dumma grejer..

..yyyy..

...träffade en Anthony på plazan också... Han stod också ensam och lyssnade på musiken och när jag skulle gå så skulle han precis säga nåt när jag tvärvänder och går därifrån. Jag ångrar mig i samma stund som jag kommer innanför dörren, jag hade ju lovat mig själv att vara lite modigare, vara lite mer öppen mot nya människor. Så jag funderar lite och sen går jag tillbaka för att se om han är kvar, och det var han. Jag går dit och vi börjar prata. Tony verkar faktiskt vara trevlig så vi kanske hittar på nåt i veckan. Det är ganska kul hur man pratar med en ny person. Som en intervju typ, så blev det med honom iaf. Jag visste efter 5 min vad han pluggar, vad han jobbat med innan. Att hans pappa och faster har ett familjeföretag där han ska jobba sen. Vad hans syskon gör. Vart han bor. Att han gillar fotboll. Shit vad det låter som ett trist samtal men det var det faktiskt inte.. han verkade bara lite nervös så jag tror han snackade på bara..

Jaja det är iaf mitt senaste mission, lära känna fler katalaner. ..Magda makin' friends.. Fast han såg ganska svensk ut, väldigt lik Anders Svensson..

..dance your troubles away..

Barcelona har en förmåga att visa sig från sin bästa sida när det som mest behövs. Jag satt inne tidigare ikväll och längtade hem, balkongdörren stod halvt öppen och musik fyllde helt plötsligt min lägenhet. Jag går ner till mitt torg där en scen är uppställd och ett kubanskt band spelar, hela plazat är fyllt med dansande par och barn och hundar som springer omkring. En sån typisk bild av barcelona för mig. Ett par går förbi torget, hör musiken och stannar för att dansa lite. Jag blir nyförälskad igen, en känsla jag behöver då och då och som staden, och människorna i den, ger mig gång på gång. Min stad är Barcelona.

hemma bäst

Jag fick just ett trevligt samtal från mamma som berättade att min julönskning uppfyllts i helgen. I Högda var det igår en halv meter snö, 6 grader kallt och molnfri himmel. Mormor hade strömavbrott från i fredags morse tills i förmiddags så mamma var där över helgen. De bäddade in sig i salen och eldade i öppna spisen.. Jag hade gjort vad som helst för att byta bort den helg jag haft mot en helg i Högda. Kyla, mörker, tystnad.. och mormor och mamma.

GULD?


..jag hoppas att guldfesten blir på Råsunda i år..

pics

Ok, några bilder från igår.. Mobilfoton, så dålig kval. Jag o Mayka, STAB, Mattias, Adrian o Valeria.
mymestab118092-31118092-30

...mr r..

..väldigt förvirrad just nu, ska klockan ställas om? Alla mina klockor visar olika nu och är för trött för att fatta vem som visar rätt.. alkolåset, donde estas??? 

Min kväll började väldigt tidigt när jag och Mayka gav oss iväg till förorten. Hospitalet, en egen värld. Mauricios band Stab skulle spela andra uttagningen i en musiktävling. Vinnaren skulle få åka till en nationell final i Madrid och vinnaren där representera spanien i nån europafinal typ. Det var 15 band som spelade 2 låtar vardera. Det var riktigt roligt att se även om det var spretande nivå.. tyvärr så gick stab inte vidare, även fast de var grymma, så det var lite trist stämning. Men den trista stämningen dämpades snabbt med öl och tequila. usch usch usch.. Mau skulle DJ:a på Mondo så han drog tidigare men jag o Mayka o Adrian hängde kvar ute i förorten ett tag innan vi drog oss in mot stan. Väl inne i stan kände både jag o Mayka att det blivit tok för många öl och vi behövde mat annars skulle vi stupa, så vi drog till Reloj och köpte burgare.. Lite mindre på lyset så lyckades vi sen ta oss till Mondo och möta upp med Mau. Väl där så var det som vanligt, tråkigt uppklädda up-townbarcelonabor. Inte alls min typ av folk men jag känner några som jobbar där så det var kul att träffa dem iaf. Sen kommer Julio, en kille jag jobbade med på Princesa, han jobbar som fotograf för kvällen så han fotar oss och sen berättar han att Ronaldinho inte vill fotas..

-VA, är Ronaldinho här??!! uttbrister jag och visar mitt sanna småortsnylle.
-Jo, han är ju inne i VIP med Deco, såg du inte det, du gick ju nyss förbi..
-Nää!! Åhh jag vill träffa Ronaldinho, säger jag..
-Men åh Magda, säger Mau, skärp dig för i helvete.. det är väl inget speciellt.
-Inget speciellt??!!! Det är bara världens bästa fotbollspelare!
-Som också går ut och dricker som alla andra.. (Mau)
-Ja, men jag har aldrig träffat nån så stor person, säger jag.
-Men jag har två kompisar som hånglat med honom, säger Mayka.
-Ja just det, det är inget speciellt att träffa honom, säger Mau.
-Men åhh ni fattar ju ingenting..

Sen går jag.. ser Ronaldinho som står o snackar med en tjej inne i VIPrummet och sen går han förbi mig när han smiter därifrån.. Stort som fan.. Sen kan de där colombianerna och norskorna säga vad de vill..


*STAB*

Igår blev det ingen strand för mig. Jag kom ner till centrum ganska sent, efter ett och hade verkligen ingen lust att gå hela vägen ner till stranden och sitta där i blåsten så jag stannade på 13 ett tag och gick sen med Dulce till Manolo. Sen iväg till Fellini och mötte upp med Sofia och sen gick vi en sväng till Moog. Moog ligger på en tvärgata till Fellini och jag har inte varit där på väldigt länge så det var kul att gå dit igen. Alla som jobbar där är jättegulliga så det var kul. Sen gick vi tillbaka till Fellini igen, hade lämnat väskorna där. Igår var en typisk fredag, det var inte tråkigt men inte jättekul heller.

Ikväll så spelar Mauricios band i en tävling så jag och Mayka ska åka dit nu vid åtta och kolla in. Varje band spelar typ 8 minuter eller nåt sånt och sen röstas det vilka som ska komma vidare. Ska bli spännande att se.. är nästan lite nervös för deras skull.

jadajada

Shit vilken deprimerande bild jag la in på mig själv inatt..  Jag borde ha alkolås på min dator..

...sola..

..ensammaste timmarna på dygnet.. vargtimmarna..

..en ljuspunkt i tillvaron när jag kommer stamblandes hem, ensam som vanligt och för alltid.. min slöa uppkoppling har faktiskt lyckats ladda hem Gilmore säsong 6 avsnitt 11.. ahhh...

Såhär såg jag ut ikväll.. har köpt en jättefin klänning på second hand som jag ville visa men jag har fortfarande svårt att ta bilder..


klänningfull
kjol

Första bilden är hemma innan jag gick ut. Andra är i metron på väg hem och sista uppför rulltrappan vid Fontana..

..19 grader..strandfest.. det blir att ta med en exta tröja

..sitter och ser på web-tv och såg just lite klipp från Förkväll, är det nån annan än jag som håller för öronen och blundar när svenskar intervjuar på engelska? Aaaaahhh.. klarar inte av det. Annars tycker jag Förkväll är underhållande och Gynning asrolig. Jag visste att hon skulle vara det.

Har blivit totalt förspanskad märkte jag just, äter nämligen Pipas. Rostade Solrosfrön som fortfarande är i sina skal. De tar jättelång tid att få ut själva fröet som sedan är typ 2x2 mm stort. Så nyttigt måste det ju vara men tanke på all energi man lägger ner och så lite kalorier som hamnar i magen till slut. Dessa Pipas tuggas på överallt i Spanien, nu även av mig.

Ska iväg senare till vad jag gissar blir den sista strandfesten för året. Cesar, kallad Juka (men det låter så finskt o fult så jag säger Cesar), fyller år idag och åker hem till Brasilien om en vecka så det är födelsedags-/avskedsfest för honom. Är inte det minsta sugen på att gå ut men han kommer att bli arg om jag inte kommer. Förra året gick jag inte på hans födelsedagsfest och det tjatar han fortfarande om så.. Dessutom vill jag hinna träffa honom så mkt som möjligt innan han flyttar hem. Är nån sugen på Brasilien så häng med mig nån gång nästa år, har ganska många vänner där nu. Det är det bästa med Barca tror jag. Jag har vänner från världens alla hörn nu.

Finalemente!

Äntligen så har jag tagit mig i kragen och tvättat. Det blev dock inga romantiska möten på tvättomaten den här gången heller. Däremot så fick jag hjälpa en tant med kortet och fylla på o greja. Jag har nog ett väldigt vänligt ansikte för jag blir alltid tillfrågad om att hjälpa till med saker, eller beskriva vägen. Det kan vara hundra människor och de frågar alltid mig.
tvätteri
Mitt tvättställe ligger på Plaza del Sol, precis bredvid Sol de Nit där vi var igår och drack en öl. Och där en kille strök mig över håret. Det händer hela tiden och jag blir tokig, RÖR MIG INTE, ok!! Så jäkla speciellt är det inte med blont hår, men här verkar vissa tro att bara för att en tjej är blond får de göra vad de vill. Jag blir så rasande. En av de första meningarna jag lärde mig på spanska var faktiskt just, "Rör mig inte!" följt av "Dra åt helvete!". Nu består mitt ordförråd av betydligt fulare saker, helst med anspelningar på deras mammor och systrar, det funkar bäst.

ppippi
I det här huset på Plaza del Sol hade nog Pippi bott om hon bott i Gracia. Mitt favorithus, jag älskar det. Men färgerna är finare i verkligehet, i solen lyser det mintgröna och rosa fantastiskt.. Riktigt "början av nittiotalet-radhus"kitschiga färger

skräp

Ok.. blev lite less på att min dator och högtalarna inte fick plats samtidigt på mitt minimala skrivbord så jag städade lite. Så nu ser min säng ut såhär istället. Varför blir städning för mig alltid bara omplacering av röran. Men nu sitter jag iaf bekvämt vid skrivbordet. Ikväll har jag en känsla att allt hamnar på golvet, för att senare vandra upp på skrivbordet igen..

skräp

Om ni kollar noga på bilden ser ni en framsidan på nummer 0 av min minitidning. NITe.

Revival of the name S

Från Tidningen Ångermanlands sida för nyfödda:

"2006-10-02 Stockholm
Vår älskade prins SIXTEN är äntligen här!..."

En liten parvel vid namn Sixten. Jag dör för det är så gulligt.

..svenska brudar som knäcker..

..en artikel till nästa nummer handlar om "beauty lays within" så vi var i väg till en indisk snubbe tidigare ikväll. Jag fotade lite och var sedan tvungen att dra iväg för att träffa Marja och Sofia. Den här indiska killen gjorde iaf en liten kort analys på mig innan jag gick. Han böjde lite på min handled och sen så satt han ganska länge och kände av min puls. Sen berättade han att jag var elementet Eld. Det handlade om kroppen så han sa att jag hade känslig kropp och var beroende av att äta på bestämda tidpunkter annars gjorde min kropp revolt. Sen sa han att jag sov bra, när jag väl somnat så sov jag djupt. Och att jag trivs bäst i vatten...hmmm... fråga vem som helst som känner mig så skulle de säga samma sak. Han gjorde samma test på alla mina arbetskamtrater och för att vara ärlig så stämde det faktiskt.

Sen halvsprang jag hem väldigt försenad som vanligt. Sofia mötte upp hem på Torrijos och vi gick till pl del sol och mötte upp med Marja. Några öl på uteservering och sen en sväng till Chatelet. Sen tillbaka till Sol de nit. En massa tjejsnack om tatueringar, killar, alnö och en massa annat.. Nästa torsdag Sushikväll... mmm...

..conan all day long.. heaven on earth

...ni som följer Conan (min enda sanna idol) vet att han hade ett inslag där han förolämpade alla länder i världen. Anledningen, för att få arga brev från tittare och då kunna veta i vilka länder "Late night.." visades. Funderar på att göra samma sak. Uppenbarligen är det folk som läser här för det kan jag se på min statistikmätare. Men eftersom nästan ingen lämnar kommentarer så vet jag ju inte vilka det är. Och jag är ju sjukligt nyfiken så... vem är först?

A..
 Alex (kvinnoversionen).. förolämpning kommer nästa vecka. Har inte tid att komma på nån nu, det var svårare än jag trodde.

..nu ska jag gå och jobba.. jag lovar..

..vissa kan inte jobba förrän de har "kniven mot strupen". Det uttrycket räcker inte för mig. Jag måste ha kniven halvvägs genom halsen med blodet droppande från spetsen innan jag börjar jobba. Jag har ärvt pappas "sista minuten" beteende och mammas "måste vara bäst" prestationsångest. Det hade varit bättre med pappas "det ordnar sig alltid"sinne och mammas dicplin.. Men man är vad man är... och jag är uppenbarligen en lat dagdrömmare med svår prestationsångest.

Glömde att säga igår att i Spanien spelar tjejer tydligen med en fyra. Världens miniboll, har inte spelat med en sån sen jag var tolv tror jag. Jättekonstigt.



ronaldinho

....kanske är det så att ett par hundra meter från mig ikväll så tränade några av världens bästa fotbollsspelare.. ..lite stort.. (om man är en tönt som jag alltså)

Rapport från Camp Nou..

...ja rubriken ljuger nästan inte alls.. Ett stenkast från Camp Nou låg vår fotbollsplan. Om man nu kan kalla det plan. Det var en blandning av asfalt och inomhusgolv så självklart funkade inte mina grässkor. Jag fick använda mina springskor men måste nog köpa mig ett par inomhusfotbollsskor nu i veckan. Mina är i svea. Jag vet inte vad jag trodde egentligen för jag har inte sett en enda gräsplan i Barca (förutom Camp Nou då, men där är nog svårt att få tid, =) Min nervositet släppte faktiskt direkt när jag och Arrate kom dit, det behövdes bara en blick på resten av tjejerna för att fatta att det inte var allsvenskanklass vi pratade om här. Under uppvärmningen viskade Arrate till mig att hon glömt att säga att det var ett lesbiskt lag. Men, tillade hon på största allvar, det var inte obligatoriskt. Hahahaha.. det var ju snällt! Att jag inte behövde byta sexuell inriktning alltså.. Javi sa till mig förut att det bara är lesbiska tjejer som spelar fotboll i Spanien. Jag finner det här otroligt intressant och ska snoka lite i det. Nu är jag ju inne i systemet också så vi får se. Jag tycker att det verkar som om spanska tjejer i allmänhet inte sysslar med lika mycket sport som svenska tjejer. Så kanske är det så att så att tjejerna spelar fotboll tex för gemenskapen hos likasinnade, inte för intresset av att spela fotboll. Jag har ingen aning.. Förmodligen har jag helt fel och Javi snackar bara skit men jag ska undersöka det lite närmare..

Själva träningen då. Jo det gick ungefär som jag föreställt mig, min kondition är riktigt usel och jag kände mig spyfärdig och yr om vart annat. Det roliga var dock att medan jag var dålig för att jag har dålig fysik så var de flesta andra dåliga för att de inte kan spela fotboll. Men no pasa nada.. Jag njöt av varenda sekund, jag har saknat fotbollen jättemycket och jag längtar redan till nästa träning. Men allvarligt, de flesta var riktigt kassa.. Fast då får ju jag kanske glänsa lite när min kondis är bättre. Och det är ju alltid kul att vara bra på nåt. Helst bäst vill jag vara, det är grymmast..

ett tillägg..

....jag sitter hemma och har redan fotbollskläderna på mig. Är iaf förberedd.

Jag är..

...när det kommer till kritan en jäkla fegis.. Nu sitter jag hemma och våndas, ikväll är min första fotbollsträning och jag hoppas fortfarande lite på att jag ska bli akut sjuk eller att den ställs in eller nåt annat händer. Jag är ju dum i huvet, har pratat i typ ett år om att jag vill börja spela fotboll igen. Men nu ser jag bara framför mig 20 spanska brudar som vägrar att prata med mig och min dåliga kondis som gör att står bredvid planen och kräks efter uppvärmningen. Dessutom så oroar jag mig över saker som: finns det omklädningsrum? ska man vara ombytt när man kommer dit? vad heter alla fotbollsgrejer på spanska? hörna, offside, passa mig osv..  kommer jag vara sämst på plan? dessutom så har jag bara grässkor. Så då är ju frågan om det kommer att gå skit med dem? Fast dobbarna är inte så långa så det kanske funkar.. ahhh... jag har hjärtklappning, för en fotbollsträning. Som dessutom inte startar förrän om 2 1/2 timme..

Skratt är skratt, vare sig man är i Sollefteå eller Barcelona

Min 10-årsåterträff med högstadieklassen närmar sig och jag kommer inte att åka hem till den men jag pratade med en gammal klasskompis om den för några veckor sedan. Kicka (uttalas med sollefteåmål) och jag gick med varandra från lekis till nian. Han kallas nog inte Kicka längre men jag gillar gamla smeknamn så det får han heta här. Vi började iaf gå igenom vad alla gjorde nuförtiden, alla gamla skärvstakids alltså. Kicka berättade vad killarna gör nu och jag hade lite mer kolla på tjejerna. Allvarligt, om jag skrivit en lista sista dagen i nian "Det här gör mina klassisar om tio år" så hade den nog sett nästan identisk ut med verkligheten, sjävklart med vissa stickspår. Är livet en sån utstakad bana som vi slaviskt följer utan att reflektera nämnvärt över det? Det verkar så..

Kicka sa att jag var den person som överraskat honom mest. "Jag trodde du skulle hamna i Sundsvall, på sin höjd åka ner till Uppsala för att plugga. På sin höjd!"

Va? Ok, för det första så har jag alltid drömt om andra länder, nya kulturer och mer liv och rörelse. Men jag håller de flesta av mina drömmar för mig själv så det var nog inte konstigt om han trodde det. Fast hade jag gissat i nian vad jag skulle göra 2006 hade det nog blivit nåt liknande som sitsen jag är i nu. Men jag hade också kunnat "hamna" i Sundsvall. Och för att vara helt ärlig hade jag nog varit lika lycklig där som här. Jag har trivts på alla ställen jag bott, även i Sundsvall.

För det andra tycker jag att det är lite sorgligt att vi mäter framgång med hur långt borta vi bor. Ju längre bort från Norrlands inland desto bättre har vi lyckats. När jag började plugga på högskolan hade jag stora mindervärdeskomplex gentemot de som rest mycket och levt i andra länder, för mig var de i en annan division på nåt sätt. Självklart klokare, smartare mer allmänbildade osv.. Nu när jag själv bor i ett annat land så märker jag själv att folk verka tycka att det är väldigt speciellt. När jag är hemma i Sollefteå och nån frågar var jag bor nu och vad jag gör så får jag ofta reaktionen "..men gud, vad avundsjuk jag blir.. jag skulle aldrig våga.."  Våga? Ok, jag är också ganska feg men det är ju ingen stor grej att bo i ett annat land, åtminstonde inte i Europa. Barcelona skulle lika gärna kunna vara Malmö för mig. Och inte tror jag att jag klokare, smartare och mer allmänbildad än om jag bott i Stockholm heller.

Här är mitt liv, 10 år efter nian. Fil. kand i medie- & kommunikationvetenskap. Boende i Barcelona sedan 1 1/2 år, redaktör/art director på ett månadsmagazin... Låter bra va? Mitt liv skrivet på ett papper ser fint ut. Precis en sån person som jag skulle ha haft mindervärdeskomplex mot för 6 år sedan. Först när jag själv är i den sitsen ser jag vad lite det betyder och att verkligheten alltid är en annan än vad man ser. Lycka är när man är lycklig, och att hitta vad som gör dig lycklig är att ha lyckas för mig.

Jag letar fortfarande..

A trabajar mañana? ..jobbigt då..

Albin och Dulce bjöd med mig på middag till Rubi, en restaurang i Born, ikväll. De ska ha sin bröllopsmiddag där så det var lite provsmakning som gällde. gott gott gott.. Det jobbar en kille där som jag träffat många gånger för han är kompis med en kille jag jobbade med på Princesa 23 (restaurang). Iaf så känner han aldrig igen mig och jag blir lika sur varje gång. Jag vet att jag är töntig men jag blir så sur när folk inte känner igen mig, är jag så alldaglig att jag inte är värd att kommas ihåg? ahh.. det gör mig på dåligt humör fast jag vet att det inte är så.

Sen blev det en drink med Ina & company på Club 13. Mau spelade i lilla rummet men det var ganska trist där ikväll. Jag brukar inte gilla att gå dit faktiskt, jag går bara dit för att jag känner alla som jobbar där. Annars är det för posh för mig..  en plastvärld... Träffade Alex bästa kompis också, han var lite konstig så jag undrar vad alex sagt om förra veckan. Han är fortfarande arg och vägrar att prata med mig.. Spanska dramaqueens..

usa

Världen från en amerikans ögon.. hihi

usa1


..hösten kommer..

"..det är så kallt på rumme, trots att vi betalt bränsletillägg" Jag har hela sällskapsresanboxen här nere i Spanien och såg alla filmerna för nån vecka sen. Första filmen blev roligare på nåt sätt nu när jag fattar spanska.

Det jag ville säga med det här var att nu har det börjat, rummet är kallt. Några veckor till och sedan kommer det jag vara en isbit dygnet runt som tinar fram nån gång i mars.. Jag har aldrig frusit så mycket i mitt liv som jag gjorde förra året. Det är som att det inte är någon skillnad på ute och inne här, samma temperatur hela tiden, vilket gör att man aldrig känner sig helt uppvärmd. Jag flyttade in i min lägenhet i januari och delade mitt rum med My. Min säng stod då närmast balkongen och i balkongdörren sitter bara ett enkelglas, som dessutom är spräckt och ihoptejpat. Jag låg på min fleecepläd för att få värme underifrån. Sen hade jag ett duntäcke och ett vanligt täcke över mig. Min sovklädsel var superunderställ, tjocksockar plus vid vissa tillfällen mössa. Mössan bars bara när det blåste mkt. Very sexy suecas.

När My flyttade efter 2 månader så drog jag bort den äckliga heltäckningsmattan som gömt ett fint klinkersgolv. Frid och fröjd hela sommaren men nu när det har börjat blåsa höstvindar så märker jag att balkongdörren inte går att stänga helt.. Nåt pajade när jag tog bort mattan. Så nu väntar en ännu kallare vinter tror jag.. snyft.. sov redan inatt med dubbla täcken. Måste fixa dörren, och köpa några tjocka gardiner som håller kylan borta, plus en värmefläkt.

December kan inte komma fort nog..

Den 16 december åker jag hem över jul!! biljetten är köpt men inte returresan men det blir nog den 2 eller 3 januari så två hela veckor hemma i Sollefteå blir det iaf.

Min önskelista so far. Jag vill ha en halv meter snö, tre backar Zuenerts julmust, några minusgrader, soliga dagar och stjärnklara nätter. Juldagsskoj och nyårsfest. Såå.. fixa!

muuuuuuuuak

blooood

G ringde vid två;
- Magda, the printer said that its "faltan sangre"!
- What?!
- Faltan sangre!!
- But, but... sangre is blood, no?!
- yeah, but faltan sangre..Come to the office quick.

Va fan, saknas blod.. En jäkla röra. Sen följde en väldigt förvirrad konversation mellan mig och Javi, tryckerisnubben, innan jag förstod vad som var problemet.. Shit vad stressigt, det är desutom dubbel stress för jag är hela tiden orolig att jag ska ha missat nån viktig information för att jag inte förstått till hundra procent. Spanskan är ett fantastiskt språk för det finns ord och uttryck för precis allt. Synd att jag lär mig så sakta bara.. men jag lär mig iaf även om det går sakta.

Nu måste jag vänta nån timme och så ringer de om allt är ok, ska nog passa på att städa för nu är jag så uppe i varv. Det är en väldigt fin dag ute annars, nästan sommarkänsla.

... my boo mau..

..mina fingrar luktar rök, mitt hår luktar rök, mina armar luktar rök, hela jag är genomrökt. Oftast stör jag mig inte av det men den senaste tiden när jag bott ensam, utan en kedjerökare, så äcklas jag allt mer.. Det blir jobbigt som fan med rökningen när han kommer hem..

Jag borde kanske sova nu men jag är inte alls trött, kom just hem från fellini som var inte direkt var som vanligt. Det var ok med folk men inte alla de gamla vanliga. Satt och hängde med sofia på en soffa o snackade istället. Sen var jag tvungen att hjälpa Mau från en galen svensk brud, "you have to help me she's crazy, CRAZY.. she says I'm her best friend and i only talked to her twice.." stackarn var helt vettskrämd... killar är inte vana att behöva säga åt tjejer att dra, och mau har definitivt inte den talangen. Han är alldeles för artig och vänlig, hade det varit ombytta roller och en kille snackat så med mig hade han inte ens fått 30 sek..

Jag hade Bridget Jones kortmaraton innan jobbet.. hyrde bägge filmerna och drömde om min egen Mr Darcy.. Dock spansk version..

På vägen hem förresten så fick jag värsta stockholmskänsla.. Det ven i träden, gatorna var helt tomma och i min jackficka hade jag handen knuten med nycklarna mellan fingrarna, redo att hugga mot ögonenen om jag blev överfallen.. Nästan första gången i Barca som jag känt så.. I stockholm gick jag så varje kväll på väg hem, hela tiden rädd. Inatt var jag itne direkt rädd egentligen, det var mer en flashback får Sthlm eftersom som vinden skakade träden så mkt och inte en människa syntes till..

ok.. nu sova. inte helt nykter sa väl erkännas.. men helt ok...

i'll be home for christmas

...måndag morgon, klockan är tio över tolv och jag har faktiskt jobbat i hela två timmar. Det är nästan som om jag börjar få ett vanligt liv här! Jag är anställd på halvtid så jag jobbar bara fyra timmar om dagen, vilket går jättesnabbt måste jag säga. Jag tänkte först att jag skulle klara mig på halvtid och sen jobba extra på måndagsnätterna. Men nu när jag inte jobbar för fellini längre så verkar det bli lite svårt att klara sig på halvtidslön, trots att jag tjänar ganska bra (för att vara i spanien alltså). Vill hitta ett till jobb men väntar nog till efter jul så jag inte behöver ta ledigt direkt. För hem över jul ska jag till varje pris.

Som det är nu har jag jättemycket tid över men jag blir så slö när jag har lite att göra. Då föredrar jag att jobba lite mer.

Hittade resa hem.. kommer nog till sverige den 16 december och stannar till 2 januari.. Blir ingen Stockholmsvisit den här gången utan direkt upp till snön och kidsen. Jag längtar redan så mycket att det gör ont.

 

zelam zaude

..behöver ställa om mitt dygn.. klockan är två och jag är så pigg.. Jag som faktiskt måste upp innan nio imorgon, första gången på väldigt länge.

Hyrde en till film som jag såg efter Dermotfilmen, som var riktigt bra (enbart för att han var med tror jag). Så idag har jag sett tre romantiska komedier.. Snacka om söndag. 

Pratade med Javi i Bilbao.Han tycker att jag ska komma och hälsa på. Jag måste säga att jag är väldigt sugen. Vore kul att se lite mer av spanien. Och träffa trevliga basker.. jag tror det är nån norrlandsgrej men det verkar alltid som att de trevligaste människorna i ett land kommer från de norra delarna.. Nu är i och för sig javi från andalusien och han är trevlig ändå men över lag så tror jag att min teori håller..



visca el barca

Yippie!!! Uppkopplad igen, fast det där med städningen var det sämre med.. hyrde 2 filmer.. hittade en med Dermot som jag inte sett än.. sen hyrde jag en som slutade med att Hugh Grant sprängdes i luften.. stort! En riktig höjdarfilm.. Hoppas Dermotfilmen är bättre..

Städa och tvätta behöver jag göra.. Jag måste gå till en sån där tvättomat som man ser i filmer. Jag hoppas varje gång att jag kan få lite amerikansk smörromantik på köpet när jag går dit, men än har det inte hänt nåt. Fast om jag vill snärja en kille ska jag nog inte gå nu, Barca spelar nämligen mot Madrid.Och då är det inte mkt folk ute..

Vi hade en tvättmaskin men den började brinna i juli. Det var bara tur att Carles inte brann inne. Jag satte på maskinen tidigt och skulle gå och handla mat. När jag stod i dörren och skulle gå så vände jag om och gick in igen för att kolla om maskinen var klar. Då brann det i den.. Läskigt som den.

Fasen vad de skriker på gatan.. måste springa och kolla tv:n hela tiden för att se om barca gjort mål.. men än så länge ligger de under..

..merecer dagens nya spanska ord..

..ja sâ sitter jag här igen. Pâ samma internetcafé som igâr, samma tid och tom vid samma dator. Fast igâr var jag inte pâ graciabarrunda utan mötte upp med Dulce och Albin, Mauricio, My och Ina pâ Club 13. Dulce hade för en gângs skull ledigt pâ en lördag sâ det var kul att fâ hänga lite med henne. Hon och Albin ska gifta sigom tre veckor och Dulce stressar som fan. Hela familjen har kommit hit frân Mexiko, hon har sytt upp en klänning som tydligen ska vara fantastiskt fin och hon är helt uppe förberedelser. Sââ kul det ska bli!!! De kommer att vara sââ fina och vi kommer att ha sâ kul pâ bröllopet.

Efter 13 drog Albin o dulce hem, Ina till sin flirt, my hem.. Sâ jag Mau, Adrian och Gustavo bestämde oss för att gâ till en rockklubb i Borne.. "Magic" Fast vi tog sân tid pâ oss att promenera dit sâ när vi kom dit sâ var det sâ packat sâ ingen kom in.. sâ dâ drog vi vidare till restaurangen som Gustavo jobbar pâ. Han hade nycklarna med sig sâ vi hade liten privat fest där istället.. Kul men jag var lite sur att vi missade Magic, i kön utanför stod en massa söta rockkillar.. en annan gâng.. Sen drog vi hem iaf.. jag sov hos Mau o Mayka men de bor pâ porta ferrissa och jag sov i vardagsrummet som ligger mot gatan och det var som att det var en cirkus där utanför vid typ tio imorse.. 

Jag har inte gjort annat än sett film senaste tiden men det blir nog en till idag.. igâr hyrde jag en med Sarah Jessica Parker och Dermot Mulroney... Han är ju sjuuuuuuukt söt. Mâste kolla upp pâ imdb vilka mer filmer han är med i sâ jag kan se honom mer.. hans röst är fantastisk dessutom.. Det är han som spelar "Gavin Mitchell" i säsong 9 av Vänner.. ni som ser det..

Roberto verkar var lika dramatisk som alla andra spanska killar.. Har inte sett honom pâ tvâ veckor men nu fick jag ett mess imorse att det har hänt en massa saker sâ vi fâr se om han ändrar sina resplaner.. Me pone LOCA.. orkar inte mer sânt här nu..

ahh.. har inte varit hemma än.. hoppas uppkopplingen funkar. Jag hoppas ocksâ att nân liten ängel har varit pâ besök, diskat all disk, städat hela lägenheten och att en god gryta eller nât stâr i kylen.. Hâller tummarna.. ..

Hasta siempre amigos

vad menade jag med tràkfredag?

.. det blev ju inte alls trâkigt! Vid typ halv tolv drog jag pâ mig jackan, conversen, tog med videokortet och gick ut pâ gatan. Dâ fâr jag ett mess frÂn Piddu som jobbar pâ Chatelet lite längre upp pâ gatan. Han satt och tog en drink och ville hänga lite med mig. Sâ vi satt där ett tag och sen gick vi till el Café del teatro som tvärs över gatan, precis dit jag ville gâ! Sen blev det gatöl pâ pl del sol, tillbaka till chatelet, sen iväg pâ barrunda till barer som jag velat gâ till en massa gânger men aldrig gâtt till. En helkväll utan att gâ längre än en sâdär 500 meter hemifrân. Perfekt igâr. Men sen gjorde vi misstaget att gâ till Otto Zutz när allt annat stängde. Förstörde ju helt Graciakvällen. Jag gillar inte alls Otto, ett wannabestekarställe..  usch usch.. hem sextiden och slocknade. Sen vaknade jag till av att nân ringde pâ min dörr vid tre i eftermiddags och sen stod och ropade Magdalena utanför min balkong, men jag pallade inte att kliva upp o kolla.... Och nu är jag sâklart asnyfiken vem det var. Sen somnade jag igen och klev upp vid fem. har slösat bort exakt hela dan..

tråkfredag

..hemma och så trött.. men det känns så deprimerande att vara ensam. Vill hänga med nån, men orkar inte åka nånstans.. vad ska jag göra.. Det är en snowboardvideopremiär på ett ställe, Maraike och Ina ska dit o frågade om jag ville hänka. Men då måste jag fixa upp mig för de ser alltid ut att komma direkt från ett modemagasin, så det verkar jobbigt. Eller, jag brukar inte bry mig om det direkt, är nog bara idag jag är så känslig och tänker på det.

Carles, min lägenhetspolare, ringde just från New York. Han har varit där i 2 månader och jobbat som producentassistent under inspelningen av en ny film. Helen Hunt, regiserar och spelar. Sen är det Colin Farrell och Matthew Broderick och några fler. När de skulle spela in den sista scenen ropade en av regissörerna efter "the spanjard" och så fick han regissera de sista scenerna. Stort, det är hans dröm som håller på att uppfyllas. Känner mig stolt över honom.

ska nog hyra en film eller två.. eller ska jag gå ut? åhhhh... jäkla beslutsångest.. varför kan inte nån bara komma hit och så kan vi gå på en nyrenoverad bar på min gata.. den ser så mysig ut..

Calle Torrijos, nån som är på??

vill gå hem

Ahhh... snyft.. jag är hungrig och trööööttt och har ont i huvudet. Och på stereon spelas Indisk musik på repeat.. men nu verkar vi vara klara.. jag behöver ett glas vin.

NITe

Idag ska tidningen till tryck!!!!! Aaaaahhhh, jag fattar inte att det ska bli sån stress fast vi haft god tid på oss.. Men annonserna kom in igår, och nästan alla klubbar som annonserat ville att vi skulle sätta ihop annonserna åt dem så vi fick bilder, logos och text. Det är ju verkligen inte vårt jobb, och jag fattar inte att man, när man betalat ganska mycket pengar, inte vill ha lite mer koll på hur det blir.. Eller hur? Men G hade lovat så jag satt upp halva natten igår och gjorde annonser. Med hjälp av de andra så blev det ganska bra ändå.

Vi är en väldigt internationell grupp som jobbar här. Jag, svensk, G från Indien, Beatriz från Spanien, Patrizio från Chile, Jay från Holland och Stanley från Kenya. Jäkligt roliga är de också. Igår kväll så tog G på sig sin familjedräkt från Indien och sjöng på tre olika språk, hysteriskt roligt. En karaktyr av sig själv. I övrigt skulle jag nog kunna beskriva min chef (fast han säger att jag inte får säga att han är min chef, han är bara chef över sin själ och sitt öde, hahaha, flum) som Peter Pan. Och Jay och Stanley är de "lost boys", eller vad de heter. Stanely pluggar här men kunde inte få tag i någonstans att bo så G låter honom bo gratis. Det är svårt för afrikaner att få hyra nåt i det här landet. Jay är G.s tremänning (syssling för er torra söderbor) och G beskriver honom såhär, "..det som tar en vanlig människa 2 timmar att göra tar Jay 4". Håller inte riktigt med men speciell är han, och världens snällaste människa tror jag.

Nu jobba. Hoppas att det inte blir några fel när den ska till tryck. Igår pratade jag med tryckeriet igen och fasen vad svårt det är ibland med spanskan. Om det blir några fel kommer det va jobbigt som bara den att förklara och hitta lösningar.

NITe heter tidningen förresten. Nit är natt på katalanska. Tidningen är tvåspråkig, spanska och engelsk.


kan inte blogga.. snyft

Jäkla blogg.. Det har inte funkat att blogga under hela eftermiddagen. Lika bra det kanske för jag har en massa att göra. Maria undrade hur jag hann jobba när jag bloggade, inte hur jag hinner blogga när jag jobbar.. Ja det kan man ju fråga sig.

Nu iväg till kontoret igen, är så tröööööööttt för jag kunde inte somna förrän efter fem imorse.

Pratade just med Arrate, min baskiska kompis. Hon har hittat ett fotbollslag till oss!!!! Jippie! Äntligen. Hon var på första träningen i onsdags, jag ska med på måndag. Träning måndag och onsdag, match på helgen.. åhh, vad jag längtar. Hoppas att de inte är för bra bara. Min kondition har varit bättre om jag säger så.

Min väg till jobbet..

Ajaja vad mycket det blev att göra nu sista dagen. Fast så är det väl alltid. Nu är jag hemma på lunch och är tvungen att vänta på att siestan är slut så jag kan gå o handla lite mat att laga. Idag när jag gick till jobbet så fotade jag lite på vägen. Kontoret ligger bara en sådär 4-5 kvarter bort så det är nära men såhär ser det ut på vägen dit iaf. Bilderna går att klicka på den här gången.

Om jag står utanför min port och fotar upp mot Plaza Virreina så ser det ut såhär.
Min gata neråt.

Plaza de la Revolució. Ett stenkast från min gata. Längst ner ligger ett glasställe med hemmagjord glass. Vansinnigt god.

Bra lunchrestaurang. Menù del dià 8 €.

Plaza del Sol.

Typisk liten rörelse. Här jobbar en gammal gubbe som renoverar gamla möbler. Jag vill alltid gå in.


Stanley utanför "Olivias vinkällare". Min arbetsplats. En gammal bodega, döpt efter G:s dotter.

Beatriz, min arbetskamrat, framför min provosoriska arbetsplats. Nästa vecka, IKEA och nya skrivbord o grejer.

Ska tillbaka till kontoret vid åtta och gå igenom lite grejer med Bea. Sedan ska hon vidare till sitt andra jobb, hon spelar dockteater! Väldigt roligt. Hon och hennes kille tillverkar dockor och spelar teater. De har ett program på TV också.

Frisk igen.. och uttråkad

Nu har jag inte feber längre. Efter att ha halvsovit i soffan hela dagen med filmer och en bok så har febern försvunnit. Och min trötthet ska väl tilläggas. Jag såg "Volver" och sen var jag pigg som en nötkärna. Kunde inte alls sova fast jag har miljoner saker att göra och måste upp tidigt. Nu är klockan snart tre och jag har precis kommit tillbaka från en promenad. Gick till Open-Cor och kunde där inte motstå att köpa Vindens skugga på spanska. Läste inledningen i affären och fattade tillräckligt för att jag tror att jag kommer att gilla den. Vilken spanskkväll, först Vovler och sen "La sombra del viento". "Volver" var ju fantastisk dessutom. Penelope är ju så bra i Almodovars filmer. Jag älskade filmen.
Tyckte att jag "cleaned up good" efter min sjuka dag och att jag var så fin när jag skulle gå min nattrunda så jag ville ta kort men jag har glömt hur man använder självutlösaren på min Nikon. Maria, kan du kolla i din bok? Min är i sverige nånstans.. Jaja iaf så blev det tre kort istället, och jag ser inte så fin ut som jag kände mig men men..
huvud
kropp
ben

Gick förbi Chatelet också på vägen hem och tog en caña med Piddu som jobbar där. Det är en väldigt mysig bar.

Det dundrar utanför min balkong

Nu åskar det, blixtarna lyser upp hela Barcelona och regnet öser ner. vad härligt det är. Mitt favoritväder tror jag, iaf när det kommer så sällan. Det är så vackert.

En bekännelse..

Jag har precis sett "Jerseygirl". Jajamensan, och den var ju nästan lika kass som alla sagt. Fast bara nästan, så totalt bortkastad tid var det inte.. Soffan, pizzan, cola zero och american cookies gjorde de senaste två timmarna ganska sköna. Jag måste erkänna att om Ben Affleck byts ut mot typ Heath Ledger, Mathew McConaugh, Jude Law eller nån annan av Hollywoods romatiska komedierkillar så hade jag säkert gillat den. Ben Affleck är nog tillsammans med Sandra Bullock de skådisar jag gillar minst. Jag måste erkänna dock att jag är den största suckern för den här typen av filmer, romantiska komedier, men de ska definitivt ses hemma utan sällskap, speciellt utan sällskap av killar.

Ok, jag såg Amerikansk kalkon i soffan med stor collegetröja, leggins, ätandes pizza, kakor och drickandes coca-cola. Ikväll tänkte jag hyra Almodovars "Volver"  som jag missade på bio i våras. Vad funkar till den då? Fuet, cava, tortilla de patatas, crema catalana? Vi får se..

Gick äntligen med i Videoklubben idag. Har förut bara hyrt på Carles kort men han är i New York så idag fixade jag ett eget. Det är grymt för man hyr ur en automat så man kan hyra vilken tid man vill på dygnet och så kostar en film bara 1.50€, om man lämnar tillbaka den inom 6 timmar. Grymt bra, fast utbudet hade gärna fått vara lite större.

Hörrudu IdaMaria aka Marre aka Whitney

Ok Maria.. Namnet Agnes Cecilia paxade jag för en sådär 14 år sedan. Så våga inte döpa din dotter till det.

...agnes..

Igår var jag så nöjd att jag äntligen gått till läkaren och fixat medicin till min förkylning. Imorse vaknade jag upp med feber och känner mig jätterisig. Jag lovar att de var de andra supersjuklingarna som smittade mig med nån riktig sjukdom när vi satt och väntade där på vårdcentralen.

Nu regnar det ute och det passar min dag alldeles utmärkt. Det är ju ännu tristare att vara sjuk om solen skiner.. Nu kan jag ligga inne o läsa min bok hela dan om jag vill istället. Har börjat läsa "Vinden skugga" av Carlos Ruiz Zafón. Det känns nästan som om jag fuskar på nåt sätt när jag läser en bok som utspelar sig i Barcelona, skriven av en man född och uppvuxen här, och så läser jag den på svenska. Dumt dumt dumt. Jag funderar på att köpa den på spanska också och parallelläsa dem, men det kanske blir jobbigt. Problemet är att jag inte vill läsa en bra bok på spanska för att jag är rädd att inte uppskatta den. Men om jag tar en dålig bok då kommer den ju va trist på spanska med. Big problems här va.

Fasen.. nu har jag suttit här och inte kollat på klockan på ett tag och nu är det siesta så jag missade att gå till affären... va jobbigt.. nu måste jag vänta till 5..

Från "Vindens skugga"
"..få saker sätter så djupa spår i oss som den första boken som hittar vägen till vårt hjärta. De där allra första bilderna, orden som vi tror att vi har lämnat bakom oss sedan vi slagit igen boken , de följer oss livet ut, och i vårt minne reser de ett slott som vi förr eller senare - oavsett hur många böcker vi läser, hur många världar vi upptäcker, hur mycket vi minns eller glömmer - kommer att söka oss tillbaka till."

Fint. Den första bok som hittade vägen till mitt hjärta var Maria Gripes "Agnes Cecilia". Jag var nog 13 när jag läste den första gången och en av de få böcker jag helt kommer ihåg. Jag har väldigt dåligt minne och kommer nästan aldrig ihåg handling i varken böcker eller filmer. Men Agnes Cecilia är inristad för alltid. Konstigt det där.

Smutsiga gatan

Jag var tvungen att åka ner till centrum för att gå till doktorn. Det känns som om jag haft semester från Barna ett tag och att jag nu var på upptäcksfärd i min stad igen. Jag tog metron till Jaume 1 och promenerade upp mot Plaza st Jaume. Sedan vidare mot pl Trippy.Trippy var helt nersläckt och polisbilar stod uppställda så plazan var tömd på knarkare och uteliggare. Såg väldigt öde och fridfyllt ut, lugnet före stormen kanske. För stormar gör det alltid på trippy. Nu känns det väldigt konstigt att jag spendarade dag ut och dag in där de första månaderna i Barcelona. Vi satt alltid på uteserveringen eller inne på Oviso. Morgonkaffé (till Ingrid och sara då), Lunch, kvällsöl. Varenda dag. Nu känns allt så trasigt, eländigt, sorgligt och sunkigt. Jag kan inte fatta att jag vande mig så snabbt med alla uteliggare och knarkare, alla förnedrande ord och äckliga förslag som kastas mot en. Nu skulle jag inte för en sekund byta och flytta ner till Gotico igen. Jag skulle bli tokig på en dag, det är som en annan värld där nere. Utan respekt. Speciellt utan respekt för blonda tjejer.

Men det är inte bara elände i Gotico. Det är vackert så in i norden, som hela Barcelona är. Första veckan jag var här så kände jag jag inte en enda person så det enda jag gjorde var att promenera runt ensam hela dagarna och kvällarna och titta på alla husen och i alla gränder. Då blev jag, liksom nu, helt förstummad över hur vackert det är. Och jag känner mig fortfarande lika lyckligt lottad över att vara här.

Efter mitt Goticobesök gick jag över Via laietana mot Born för att möta upp med Mette. Hon, Pauline och lilla doggen satt och drack kaffé/öl på en uteservering på Passeig de born. Det är lustigt hur olika kvarteren är trots att de ligger så nära varandra. Born är mysigt. Jag bodde där hela förra sommaren och 2 månader förra hösten. Men Gracia es lo mejor. Helt klart bäst so far. och so far är tills jag flyttar hem.
Jag och Mette gick en sväng upp mot Calle Princessa för att se om min restaurang öppnat än, de hade den inte. Väldigt konstigt. Det är trist för jag saknar mina gamla arbetskamrater och jag har knappt träffat någon av dem på 3 månader nu.
metteMette

Sjukan

Ikväll gick jag till vårdcentralen. Jag har haft en förkylning i mer än två månader och har palnerat att gå till läkaren i flera veckor men inte kommit mig för. Nu gick jag iaf dit och att gå till läkaren i Spanien är grymt, man behöver nämligen inte betala någonting. Ingen avgift alls och sen när man kommer till apoteket så kommer nästa goda insikt, det är asbilligt med medicin! Jag fick en medicin för halsen och en annan för snuvan typ. Det gick på sammanlagt 3 euro. Härligt härligt. Dessutom så gillar jag öppentiderna här. Allt är öppet mycket längre på kvällarna. Vårdcentralen till åtta tex.

Felipe

jagfelipe

Från igår.. nästan alla bilder som läggs in här kommer säkert vara från min mobil så ursäkta kvaliteten. Killen är Felipe, en god vän. En av de första jag lärde känna här. Vi jobbar ihop varje måndag. Han kommer bli galen om han vet att jag lägger ut de här. Jag lovade att radera bilderna för att vi bägge två såg så fula och tjocka ut, men va fan. Skit samma.

Drinkar

Jo just det. Ponche Caballero kommer från Jerez, sa Alex igår. Ännu ett tecken på att jag borde flytta dit.

Alejandro

Visst är det lite vansinnigt att jag när jag gick och la mig igår ställde klockan på 17.15. Och att min chef ringde mig klockan tre och sa, "jag väntade med att ringa så jag inte skulle väcka dig". Barceloca. Nu är iaf kontoret klart, internet är fixat och jag har ett skrivbord att gå till imorgon. Härligt, äntligen ett jobb på riktigt! Har börjat känna mig smått isolerad att jobba hemma. Den första vecjan var skön, sen märkte jag att jag behöver arbetskamrater.

Ett ytterligare bevis på att sydspanjorer är de mest hetlevrade fick jag igår. Drama personifierad, Alex. Alejandro från Cadiz. Jag har känt honom i mer än ett år nu tror jag och nästan varje gång vi träffas slutar det med att han argt går därifrån. En gång förra året gick vi upp för ramblan på morgonkvisten. Jag tänkte ta nattbussen hem men han tyckte att jag skulle följa med honom i taxi istället. Jag vägrade, han hoppade in i en taxi och åkte iväg en sådär 30 meter. Sen stannade han taxin och hoppade ur och började gå efter mig istället. Taxichauffören flippade ut och började skrika på Alex varpå Alex säger en radda fula saker tillbaka. Taxisnubben hoppar då ut ur bilen, öppnar bakluckan och tar fram ett basebollträ. Det här stoppar dock inte Alex som fortsätter snacka. Jag har då hunnit en bra bit på vägen och vänder mig om samtidigt som gubben börjar springa efter Alex. Så jag lägger benen på ryggen och springer hem till Mauricio som bor i närheten. Nu var det ju ingen fara för gubben var kanske 60 år och Alex väldigt vältränad så han sprang nog ifrån honom ganska lätt.. Jaja sån är Alex iaf och igår var vi ute på Felini och kvällen slutade med ett "ring mig aldrig mer"mess.. jag tar det inte så allvarligt. Drama drama drama.. Fast roligare än de flesta är han.

Jag gillar verkligen sydspanjorer. Kanske beror det på att vi har samma temprament och dramatiska sinne. Igår sa Felipe och Mayka att jag är svensk med ett latinotemperament. Det stämmer. Undrar hur den latinoådran hittade vägen upp till de norrländska skogarna?

Alex kommer iaf från min favoritdel av Spanien. I Cadiz vill jag bo när jag är pensionerad. Min reportageresa under mitt Tollareår gick ju till Andalusien. Jag och Sara åkte dit och förälskade oss totalt. Meningen var att vi skulle resa runt men vi hann bara till Sevilla, Jerez och sen till Cadiz. I Cadiz fastnade vi. Och det var där jag bestämde mig för att åka tillbaka till Spanien. Berättar mer om den resan en annan gång.

Hockey is the shit

Ok, att pudelhockeyfrilla är Katalanfrisyrer var inte helt sant. Det finns fler nämligen än en Katalanfrisyr, men alla är nog i mina ögon lika illa. Roberto tex har kortklippt hâr men har en kanske 10 centimeter lâng strimma med hâr i bakhuvet, alltsâ ni tänker er mohikanfrilla men bara mohikan pâ bakhuvudet. Vad är meningen med det alltsâ?? Nu tycker jag att det är fint pâ honom ändâ men det är bara för att det sitter pâ hans skalle. Dessutom är det väldigt kul att säga att han har katalanfrisyr. Han är frân Madrid. Nu âker han ju till sydamerika och kommer garanterat komma tillbaka med rastahockey, en annan katalanfrilla, kortklippt med hockeydreads i nacken. jaja.. vad man fâr stâ ut med..


Monday again

Oj vad fort förra veckan gick. Mândag igen och nu har jag besämt mig för att starta en diet. Mitt problem senaste 3 mânaderna är att jag inte haft ett jobb sâ jag har inte gâtt lika mycket som jag brukar och sâ har jag inte tränat nâgonting för jag har varit sjuk hela tiden. Sâ nu imorgon mâste jag till läkaren och fixa lite medicin sâ att jag blir frisk och sâ en ny diet. Fânigt, jag vet men mina byxor börjar bli trânga sâ det är nödvändigt. Egentligen borde man kanske börja med att slänga ut allt onbyttigt man har hemma som man inte tänkt äta men istället sâ ât jag upp det. Nu har jag magknip av för mycket choklad sâ man kan väl säga att min diet börjar imorgon.  

Alla mina problem idag är av ytlig karaktär känns det som. Är i behov av en klippning ocksâ men jag är lite skraj för spanska frisörer. Är övertygad att jag kommer komma ut därifrân med pudelhockeyfrilla. Katalanfrisyr alltsâ. Vilken mardröm. Dessutom sâ är min hârtyp inte direkt som spanska tjejers. Jag har bara klippt mig tvâ gânger i Spanien och bâda gângerna var ganska speciella. Första gângen var mitten av juni förra sommaren. Jag var pâ Felini som vanligt efter jobbet, klockan var väl runt fyra pâ morgonen och jag stod och pratade med Yohan och en kompis till honom. Kompisen frâgar mig nâgot som försvinner i electrodunkandet och sâ frâgar han igen och gör ett tecken mot mitt hâr. Lite pâverkat nickar jag och säger visst. Helt plötsligt flyger lânga blonda hârtesar ner över dansgolvet. Panik! I bakfickan hade killen haft en sax i miniformat och tyckte att det var kul att fixa till folks hâr pâ fyllan. Sedan fortsatte det här natten genom, Eddie klipptes mitt pâ ramblan och Ingrid klipptes pâ en sunkig svartbar nâgongâng tidigt pâ morgonen. Ärligt sâ blev alla väldigt mycket snyggare, en av mina bästa klippningar. Vi träffade killen pâ stranden dagen efter, han var pâ väg till Ibiza och hade stannat i Barna ett par dar bara. TIll vardags var han hârstylist i New York. Jaja sär ser man.

Min andra klippning här var som hârmodell för en frisör som sökte jobb.. Det blev helt ok ocksâ. Men nu är jag lost. Min kompis Eva sa att om jag ville ha lângt hâr ska jag klippa mig en centimeter varje gâng det är fullmâne. hmm.. . nja.. tror inte riktigt pâ det va.

Nu hem och sen till 13. Mândag som sagt.


ring ring

Missade ett samtal frân Sverige nyss. Om det är nân jag känner, snälla ring upp igen. Ska iväg och köpa lite mat nu. Kött! Sedan jobba ett par timmar. Har ett möte pâ tryckeriet bland annat. Ska bli kul.

Borttappad dag

Idag har mina kulinariska kunskaper överträffat sig själva. Jag var väldigt sugen på pizza, och nu pratar vi pizza i plastförpackning som man värmer hemma. Alltså köpte jag en pizza. Ett problem bara. Jag har ingen ugn. Men jag tänkte att det skulle kanske funka om man värmer pizzan i en stekpanna. Och ja, det funkade ganska bra.. till att börja med. Botten började bli lite hård och osten såg ut att smälta fint. När jag tog upp pizzan ett par minuter senare så var den  totalsvart under och inte riktigt färdiggräddad uppe på. Men den gick ner. Lite dumt bara för 50 meter från min port finns en pizzeria. Och i övrigt är jag omringad av restauranger.

I övrigt har dan tillbringats med svår söndagsångest, timmar av halvslumrande i soffan med TV och med "Fallhöjd" i handen. Läste just ut den. Den var bra, riktigt bra dessutom. Jag har inte varit så sugen på att läsa den innan för jag tyckte "High fidelity" var sjukt överskattad. Kan ha berott på att jag inte riktigt gav den chans och inte ens läste ut den men ändå, alla tycker väl olika. Nu har jag två val," Odysseus" av James Joyce som anses vara århundradets största roman och "Illusionisten" av John Fowles, även den en gigant. Jag har haft de här två böckerna liggandes här sedan jag var i sverige förra sommaren. Anledningen till att jag tog dem med till Barna var, förutom det faktum att vissa böcker "måste" läsas, att de är riktiga tegelstenar. Så jag tänkte att de tar lite längre tid att läsa, vilket i sin tur betyder längre tid av njutning. Jo pyttsan. Har börjat på båda men inte kommit långt. Jag tror jag måste åka iväg nånstans och isolera mig för att komma in i böckerna. Jag tror ju att jag kommer gilla bägge två, måste bara komma in i dem lite... Att det ska va så besvärligt med vissa böcker. Men om de nu är så bra som de säger så är det väl kanske värt det till slut.

Min söndagsångest berodde på följande lista i min mobil.
Dialled numbers:
03.53 Mauricio  
04.55 Wayne
05.26 Diego
05.30 Roberto
05.45 Alex
05.49 Patxi
05.50 Javi
05.55 Javi
06.06 Roberto
06.09 Alex
06.22 Okänt nummer
06.34 Okänt nummer
06.36 Javi
07.40 Javi

Ok, till mitt försvar var några av de är nummer till kompisar som jag och Ina ringde för att få tag på ett nummer till hennes ex. Om man nu kan kalla det försvar. Herregud, det var sista gången jag tar med mig mobilen ut, jag går inte att lita på. Ser nog värre ut än det var men va fan..

popcorn

Lyckades fixa biljetter till Razz igår. Var ute hela natten med Ina, Maraike och hennes kille. Hela kvällen kallade jag honom dessutom Diego. Klockan 7 imorse fick jag veta att han inte heter Diego. Diego är hennes ex. Hahaha.. klantigt.

Smörpopcorn ska nu in i micron. Hoppas att den håller, micron alltså. Elledningarna här är lite osäkra, en gång släcktes hela huset ner när Carles använde micron. En annan gång höll jag på att elda upp hela huset när tvättmaskinen började brinna genom nån kortslutning.

Men oj vilken kväll igår.. roligt som bara den. Fast inte "dansa på högtalarna"roligt, så roligt har man bara med Stina.

usual sunday worries

"Dialled numbers".. kl 05.04, 05.45, 06.30......... aaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhh.... döda mig nu...

Razz my man

Slocknade igår efter att först ha sett en basebollfilm med Billy Bob Thornton, en riktig barnfilm, Bad News Bears. Det var min fredagskväll iaf. plus en massa kaviarmackor,singoallakesx och lite mer Hornby, Fallhöjd är riktigt bra. Tyvärr så var det en bok min storebror lämnade och jag tror han läste den på stranden när han var här för limmet har smält och varenda sida ramlar ur när jag läser. Lite jobbigt.

Idag har jag varit hela dan med Mauricio. Vi köpte sallad på Ovni och åkte med hans "moto" (i sverige kallad Eu-moppe, här motorcykel!) förbi Plaza España och sen upp till Montjuîc. Barcelona var sådär riktigt vackert idag och jag älskar att åka på moto i barna. Om jag får pengar över ska jag helt klart köpa en. Uppe på berget käkade vi vår sallad på en mur sen satte vi oss i en bar de har där. Väldigt mysigt.. typ vilstolar, reaggemusik, solstrålar men lite kalla vindar. Mauricio lyckades också ramla ur sin stol och hälla ut hela ölen, roligaste idag. Vi var dock tvungna att gå innan solen gick ner, jag var kall som en isbit och förföljd av flugor. Fattar inte varför det är så sjukt mkt flugor i år.

På vägen hem hyrde vi en film, Feed me. Det stod att den skulle vara en blandning av Oversize me och När lammen tystnar. Jag behöver väl inte tillägga att det inte var mitt val. Efter 5 min bestämde jag mig att det var bättre spendarad tid att sova istället för att se filmen så jag drog huvan över huvudet och tog en liten siesta. Men Mayka och Mau sa att den var riktigt kass.. Vem hade kunnat gissa det? hmm...

Klockan är tolv och jag kom just hem. En dusch och sen iväg och träffa en brasiliensk kompis, Cesar, och mina tyska tjejkompisar Ina och Maraike. Vi ska försöka fixa lite pass till razz och dra dit ikväll. Det är trots allt lördag och nu har jag inte varit där på 2 veckor. Ska bli himla kul. Roligt också att gå ut med Ina och Maraike, de är galna!

Men fan, har inga kläder. Har varit sjuk i tre månader typ och blivit tjooooooock.. så nu sitter allt fult.. faaaaaaan

IKEA

..idag var det invasion pá IKEA. Tydligen tyckte alla att det var en bra dag för shopping. Även jag sá jag drog med mig My dit. Fullpackat var det, och jag kände mig precis som en av tusen pojkvänner som hängde efter sina flickvänner och suckade lite tyst. Min flicka var dá My som köpte upp halva affären.
Min inköpslista frán IKEA:
en papperskorg
diskborstar
en diskhandduk
tvá förvaringsboxar
Knäckebröd
kaviar
Ahlgrens bilar
Singoalla
Norrlands Guld
En Kopparbergs cider, alkofri som sveptes pá parkeringen

Fast för oss är restaurangen det viktigaste. Tyvärr sá fattar de inte hur köttbullar ska serveras här sa man fár strips till.. Det blir lite konstigt till brunsásen och lingonsylten.

Nu är jag sá trött att jag knappt kan hálla ögonen öppna.

ahh

Ja det blev Brokeback. Jag behövde se den en gang till för Mauricio förstörde den för mig när vi var pa bio. Han tyckte att den var sa seg sa han satt och jävlades med mig hela tiden. Pissunge. Men oj vad bra den ar. Mina ögon ar helt svullna fortfarande, en timme efter den slutat.

Igar pa Fonfone sa spelades ju en del spanska 80-talshits ocksa. Helt plötsligt spelas Richie Valens "La Bamba". Oj vad mycket minnen som kom. Kommer du ihag Ante? Det var nämligen sa att den filmen var min lillebrorsfavoritfilm under en period. Han sag den JÄMT. Han var typ 6 ar gammal och förstod inte ett ord engelska. Men det var ju musiken som var det viktiga.

maste dra.. killen vill ga hem har

CHIPS

Later kanske hemskt men jag klev precis upp. Det har ligger i pasen framfor mig, inkopt hos packen.

3 cola zero
Tex-Mex chips
Mariekex
Nudlar, kycklingsmak
Nestlé mjolkchoklad
Ett paket Libanesiskt brod

Tror ni det botar min magsmarta? Hoppas det iaf. om allt ats samtidigt som jag ligger i soffan och ser film? Borde funka! Hade en mage stor som en ballong hela kvallen och natten igar. Vet inte vad som hant.

Jag, Marja och stina gjorde en Graciarunda igar. Uteservering Café del Sol. Mondbar med gratis jukebox, grymt! Sen ner till stan och till Fonfone, 80-talsfest pa onsdagar. Var baskiska kompis Evas fest, Pablo spelade. Borjar uppskatta Fonfone mer och mer. Det ligger pa en av Barcelonas sunkigaste gator, Esculleders men ar riktigt schysst. Det var trevligt folk dar igar ocksa. Mycket spanjorer som var ute for det ar helgdag idag och det maste ju firas. Alltid nan anlefdning att fira i España. Men det var har nanstans min mage borjade bli lika stor som om jag var i sjatte manaden.. Valdig snygg var jag. Sen ivag till felini. 

Blev vackt nio imorse av tva glada kompisar som bor i Baskien.  Javi som inte hittade hem och Patxi som verkade mer an forvirrad. somnade om iaf och sov till fem nar jag fick ett mess av stina som tydligen blivit smittat av min magsmarta eller nat. Bakis var hon iaf.

Nu hem, se slutet av Kingdom of heaven. Sen har jag inte bestamt mig om jag ska se Mystic River eller Brokeback Mountain. Mystic river var ju battre men jag tror Brokeback ar en film man kan se mer an en gang.. Eller sa blir det Vanner..

HA EN TREVLIG TORSDAG

Stego Chilò

Nya kulturministern. Vilken javla idiot. Fy fan att vi har en kulturminister som ar emot Public Service. Det gar utfor for Sverige.

Kan ni lasa anda?

Irriterande utan prickar over a, a och o.. hahaha.. hoppas pa att min uppkoppling hemma snart borjar funka igen. Nu ivag till G, mote. Hoppas att kontoret ar fardigrenoverat snart.. Jag har inte den basta diciplinen och jobbar inte sa bra hemma. Latt underdrift, jag jobbar asdaligt hemma.

Hablas ingles?

Borjade lasa Nick Hornbys senaste bok igar, tror iaf att det ar den senaste. Fallhojd. ("Long way down" tror jag ar orginaltiteln) Efter Zahiren som var en valdigt upplyftande bok sa slangdes jag in med 4 personer som alla ville ta livet av sig. Jag hoppas att den blir lite ljusare langre fram.

Var valdigt uttrakad igarkvall men ville inte aka ner till centrum vilket betyder att man ar ensam i Gracia. For ALLA ar sa lata!! 2-3 timmar spenderades pa Chatelet, en jattemysig bar 50 meter fran min port. Jag borjar verkligen kanna mig hemma pa min gata nu, har borjat lara kanna de som jobbar i restaurangerna och pa barerna. Alltid nice. Efter middag sa gick jag en promenad och skulle kopa lite godis. Gick till Open-Cor och kopte jatteackligt godis av misstag. Sen gick jag forbi Plaza del Sol och traffade pa tva svenska killar jag kanner. De jobbar pa Telemarketingforetaget som jag jobbade pa de tva forsta manaderna har. De ar jattegulliga killar MEN jag satte mig ner och sen foljde 2 timmars gnall pa Katalanerna. Jag var sa glad att ingen runt omkring oss fattade vad de pratade om. Det ar klart, jag tycker ocksa att vissa saker har funkar daligt, eller snarare annorlunda an i Sverige. Men det ar ju saker som man far ta nar man flyttar. Jag lovar att de klagar pa invandrare i sverige ocksa.. att de inte anpassar sig. Herregud. De har bott har i snart 2 ar, inte lart sig spanska, umgas bara med andra svenskar, gar ut pa stallen dar det ar mest turister. Usch och fy vad jag inte vill ha deras liv.

Nar de sen flyttar hem till sverige vad har de da med sig? Jaja.. det ar ju deras liv men jag hoppas att de fattar vilket misstag de gor innan de aker hem. Ok, jag ska inte kasta sten i glashus for min spanska ar heller inte den basta. Men jag vill verkligen lara mig och jag har massor med spanska kompisar. Sen har jag ju ocksa min grupp med svenska kompisar och det i sig ar val inget fel sa lange det inte ar de enda kompisarna har.


siffror

For the record. 559 dagar sedan jag satte min fot på Barcelonas flygplats för första gången.

Drömtydare.

IdaMaria har nu i typ en veckas tid snackat om kokosbollar. Varje gång vi pratas på messenger så käkar hon kokosbollar och nu har jag ett sånt sug så jag vet inte vad jag ska göra.

Nu har det gått så långt så att kokosbollarna förföljer mig även i sömnen. Inatt drömde jag att Åsa Lind* jobbade på Club 13 och där sålde de kokosbollar. När jag väl köpte två så visade det sig att i den ena saknades det goda, härliga vita skummet, det var bara tomt innanför skalet, och i den andra var skummet utbytt mot nån äcklig smörfyllning. Total besvikelse. Så vad tror ni det betydde? Och vad gjorde Åsa i min dröm?


* Åsa Lind är från sollefteå, lika gammal som mig, vi spelade fotboll ihop. Hon jobbar på bank och vi har absolut ingen kontakt. Har aldrig varit kompisar mer än i laget.

Söstra mi..

glömde att säga att jag sitter på Chatelet, en bar/café på min gata och saknar min syster så vansinnigt mycket. Sån är verkligheten i ett annat land.



Deprimerande tisdag

Ja.. vad säger man. Vissa straffar gud med detsamma. Jag skulle aldrig ha sagt igår att det bara var att stå där och casha in. Jag har tydligen tjänat för mycket pengar så nu har de inte råd att ha mig anställd mer. Jaha där rök mina extrapengar. Jäkla typiskt. I mer än ett år har jag jobbat där. Jag kan lätt få ett liknande extrajobb men det här var så bra för jag jobbade för två ställen samtidigt.. = dubbelt betalt. Stängs en dörr så öppnas väl en annan får jag hoppas..

Var så seg igår efter jag jobbat så jag gick hem på en gång. Alla undrar vad det är med mig nuförtiden, men jag är så less på nattlivet. Det är samma sak varenda gång. Samma människor, samma musik och det händer samma saker. hmm.. är på lite dåligt humör idag, kanske märks.

Har låtit Zahiren (Paulo Coelho) vänta ett par dagar. Kunde inte koncentrara mig, så fort jag tog upp boken så började tankarna vandra iväg åt andra håll. Imorse så tog jag upp den igen och slutade inte läsa förrän den var slut. Jag älskar dagar som är så. Bara en bok. Andras klipska tankar som får mig att ifrågasätta mig själv, mina val och mitt liv. Och som får mig att drömma. Det enda som drar ner en bra bok är att den slutar. Jag känner mig alltid lite sorgsen när en bok slutar, liksom lite tom. Berättelsen tar ju inte slut där, den fortsätter ju. Jag kommer aldrig förstå de som inte tycker om att läsa. Jag skulle aldrig klara mig utan hela den här fantasivärlden. Den utmanar mig, får mig att känna, minnas, uppskatta, sörja och så mkt mer.

I författarens kommentar längst bak i boken nämner han sin svenska vän Agneta Sjödin. he?! När jag läste det fick jag nån minnesbild av att jag sett dem sitta bredvid varandra på en bild i Aftonbladet. Har inte bestämt mig för om det här gör att min respekt för författaren sjunker eller att jag är tvungen att se Agneta Sjödin ur ett annat ljus. Tål att tänkas på.

Vad ska läsas härnäst? tips tack..

Nasty

..nasty monday. I mer än ett år har jag jobbat för samma fest varje måndag. Nasty monday på Club Felini, eller Nasty suecas som den kallas i folkmun. (sueca=svensk tjej) Sex (om man vill, garanterat) Drugs (det är barcelona vi pratar om) men främst ROCK N' ROLL. Eftersom överdriften främjar förståelsen så kan man väl beskriva festen såhär. Blonda, svenska (+lite andra skandinaviska) cheap monday rumpor dansandes, hoppandes i jämntakt med svarttröjande, piercade, totaltatuerade argentinare med en sak i blicken.

Huva.. jag ryser när jag tänker på det. MEN kul kan man ha iaf. Och det har jag nästan varje måndag. Jag hoppas att det är underförstått här att jag inte tillhör den övre kategorin. Jag är en oldie i Barcas uteliv, dels för jag bott o jobbat här ett tag men kanske framförallt för att jag är äldre än de flesta som är här, svenska tjejer alltså. Och det är SKÖNT.. Hade nog inte pallat den här stan som 19-åring.

Måndagar är också grymma för det är dan i veckan som jag är populärast. Alla vill träffa mig på måndagar. Om jag inte låtsas om anledningen (jag är den enda som har gratisbiljetter till denna fina fest) så stärker ju det självförtroendet för resten av veckan. Det enda jag behöver göra är att gå ut på gatan, stå och snacka med kompisar och sen så gör jobbet sig själv.. Sen är det bara att casha in.

Igår ringde en kompis som jobbar på bar Manolo. Så här sa han:
"Jag ringer bara för att meddela att vi nu har köpt in Ponche till Manolo. Enbart för dig och Stina. Så vi hoppas få se er här snart" klick.. hahahahaha.. man har dem runt sitt lillfinger.

En sväng förbi Manolo för att tacka får det väl bli ikväll också.

Sov gott medan jag ger mig in i köttmarknadens värsta tempel.

Hasta mañana

Tillbaka..

..på balkongen. För några veckor sedan när jag jobbade träffade jag två killar som jag kände igen. De jobbar på två mexikanska restauranger som ligger på min gata och de går alltid förbi. Jag sa att jag kände igen dom för att de jobbar på min gata.. Det tog ett tag innan de kopplade och sen.. "jaaa, det är du som är flickan på balkongen!!!" Det är tydligen vad jag kallas i grannskapet, flickan på balkongen.  Väldigt mycket Maria Gripe över namnet, och jag älskar det!

Ända fram tills för en månad sen ungefär så var balkongen den enda plats i lägenheten med uppkoppling  och det var därför jag satt där så mycket. Plus för att läsa såklart. Sen helt plötsligt så funkade allt perfekt inne vid mitt skrivbord, men lika plötsligt så slutade allt funka också. Trist.. mest för att det börjar bli lite kallt att sitta på balkongen hela tiden. Men jag har iaf ett fint namn under tiden.

Flickan på balkongen. Som en liten ängel. Ja nån kanske jag lurar.

Hos packen, min van.

Min uppkoppling, som jag snor av grannen saklart, dog igar kvall. Panik, ja helt riktigt. Men icke att fortrosta, for har finns det internetcafé i varje horn. Det konstiga med Spanien ar att alla smabutiker som saljer mat och alla internetcaféer drivs av pakistaniner. och sa kallas de alla pakis. Min packis nere pa gatan, jag ska bara springa ner till packen, Packen halsade osv. Folk som kommer o halsar pa tycker att man ar dum i huvudet. Men iaf, pa min gata sa har jag saklart en pakislivs och en pakisinternetcafé. Manga ganger maste jag saga att stunderna dar forgyller min dag. De ar sa snalla. Har stenkoll pa hur det gar med jobbet, killar och livet i allmanhet. Nar sofia och My bodde med mig forra aret och man inte visste var nan av dem var, da var det bara och ga och fraga pakisen. De har kolla pa allt. Forresten, mamma, han i butiken halsade till dig veckan efter du akt.

Nu, ivag till G. Har en massa saker att diskutera. Det ar ganska jobbigt att diskutera en tidningsproduktion med nan som aldrig gjort en tidning och som dessutom ser allt i pengar. man maste kampa for att iaf fa in lite journalistiskt tankande. Det ar ju en kommersiell tidning och jag trodde inte att jag skulle ha sa manga moraliska asikter om det, men mitt vansterhjarta kampar emot mer an jag trodde. jag ar ju dock av den asikten att ju mer diskussion, desto battre slutresultat.

Over and out amigos


Min bästa vän

Mauricio ställde upp på söndagspromenad, han är bra snäll. Han hade jobbat på lite nya låtar och ville spela för mig men jag pallade bara i 30 sekunder o sen var vi tvungna att gå för jag var så hungrig. Typiskt mig, jag hade lätt kunnat döda honom om jag inte fått mat. Han tycker att jag är den mest dramatiska person han träffat. hmm.. Det blev sallad från ovni på en bänk i Borne med tusen flugor svärmades runt oss. Det är nån slags fluginvasion i Barna för tillfället. Sedan en promenad längs vattnet bort till Raval och upp till macba. Där satt vi o glodde lite på skatearna och sen träffade vi på en kille som brukade jobba på en restaurang som vår kompis äger. Killen var så smutsig och hög och eländig så man bara ville gråta. Världens snällaste, raraste kille. Ser jättebra ut. Helt nerkörd i droger, han kommer inte bli gammal om han inte slutar nu. Om jag hade en 19-åring hemma då skulle jag förbjuda dem att åka hit.

sunday
Jag och Mau på macba.

Hann med en fika på Dos Trece också innan jag gick hem. Mayka (maus flickvän) kom och mötte upp.  Lee var också där, söndagar på Dos Trece är tydligen en happening. Fick min post från mau. Om jag vill rösta i kommunalvalet i vår här i spanien så ska jag anmäla det. Kul!! Visste inte att jag fick rösta här..


Sunday morning

Sista metron hem blev det igår. Stina bangade och jag tyckte att det var riktigt skönt. Tog metron hem, hoppade av på Diagonal istället för Fontana så att jag fick gå en liten promenad. Köpte yoghurt, vindruvor och cola zero på Open-Cor och kollade sen in lite svensk TV på internet. De andra kanalerna borde lära sig av svt:s web-tv. Den är outstanding bäst. Jag tycker dock att all tv ska läggas ut på internet. När Ante var här förra veckan berättade han om nån grej viasat har som man kopplar till sin digitalbox och bredband och sen kan man se tv vart man vill över bredbandet. Sen nämnde han också ordet julklapp! Så Ante, jag kommer påminna dig om det nu i 2 1/2 månad. Problemet var väl att om mamma o pappa ändrar kanal hemma så ändras kanal i min dator också.. Kan bli kul, när mamma sitter o ser upplösningen på Morden i Midsomer så byts det till sporten, hahaha! Nä, men det fixas lätt med en extra box. Helt klart värt det.

Det är så hemskt i det här landet för man kan inte ringa nån en söndag vid kl ett utan risken att väcka dem. Men nu skiter jag i det, ska tvinga ut Mauricio på söndagspromenad. Fast han hatar att promenera, som alla killar. Vi får se hur det går. Har haft en centrumbojkott nu ett par veckor men idag ska jag dra ner till borne, se om restaurangen jag jobbade på har öppnat och ta en fika nånstans. Älskar söndagar, bästa dan i veckan.



Halvtid

mitt tips gick väl sådär va. Har vadslagning på G här med Rob över mobilen så HEJA Sverige. Sen pratar jag med gammal klasspolare på messenger. I november är det en klassåterträff för alla i sollefteå/långsele som gick ut nian 1996. Åhhh vad jag vill gå! Tänk vad kul. Många hoppar nog en sån fest men jag har  inte så många gamla spöken och hemska minnen från den tiden. Ett oförskämt (och oförklarligt) bra självförtroende gjorde nog min tonårstid till en räkmacka. Men det är den 8 november och samma dag ska två av mina bästa vänner här nere, Albin och Dulce, gifta sig. Så jag missar klassträffen.

Nu en halvlek kvar. Sverige kanske vinner ändå. Efter det ska jag möta upp med Stina igen.Gå och hämta gratisbiljetter till razz och sen gå en sväng. Helgerna är väldigt lika varandra. Vi får se om det blir nån dans på högtalarna den här lördagen också.. hmm.. pinsam är vad jag är. Men ganska rolig, tycker iaf jag.

Sota ögonen, platta håret, lite käk i magen, läppglans, converse, stuprör, ny svart glamjacka. I'm all set.
jack

Klockan är fem.

Ingen Poncho blev det igår men lite annat att dricka på Manolo sen en sväng på club 13 och sen till slut en sväng förbi City Hall. Men jag skulle nog ha stannat hemma, jag somnade praktiskt taget på metron ner till stan. Sen var jag så trött hela natten men vi hade så mycket saker o problem att diskutera.. (inte våra egna problem men ändå ..usch o fy..)  Men det ordnar sig förhoppningsvis.

Nedan, Stina och hennes ben som alltid dansar runt med mig varje lördagnatt på Razzmatazz. Det är även planen för inatt. Stina är grym. (smörar lite här då hon ska va snäll nästa gång vi ses ;)
stinaben

Ikväll. Sverige - Spanien.. Spanjorerna tror att de kommer att förlora. Jag tror att vi torskar, 0-3.

Ett fan.

Ni som känner mig vet att jag inte alls är intresserad av musik. Om ni inte visste det redan så känner ni bara min förfinade version av mig själv. Det är sån grej som man (eller iaf jag) alltid måste ljuga om.  Jag älskar att dansa och fester=musik men hemma är det hellre tyst. Fram tom nu då ag för första gången i mitt liv faktiskt har ett favoritband.. vilken nörd man är. Samma skiva har spelats i mitt hem sedan juni. Varje dag. Vissa dar har den säkert snurrat 7-8 gånger.

"El canto del loco" heter min nya kärlek. När jag sa till Rob att jag gillade dem så sa han att det bara var 14-åriga tjejer som gillade den musiken.

AHA!!!!! Polletten ramlar ner.. ÄNTLIGEN fattar jag allt! Inte konstigt jag inte hittat min musiksmak när musiken jag gillar endast lyssnas på av spanska fjortisar med utsvängda byxor o buffaloskor. Jag menar, det är ju inte direkt så att det såldes så mkt av det på konsumhyllan i solle. Plötsligt känner jag mig själv lite mer, lite bättre.. 

Var på deras konsert förra måndagen.. Hade längtat som bara den. Det var en gratiskonsert på forum och väl där kände jag mig som spanjorska för första gången. Enda blondin i hela publikhavet. Sjöng med i varenda låt och det lät väl ungefär som när man sjöng engelska texter när man var åtta. Påhittade ord eftersom det är svårt att höra vad de verkligen sjunger. Mycket roligt! Fast kanske mest för de som stod bredvid mig.

Nu, kvart över tio fredag kväll. Väldigt trött men jag pallar inte en till kväll hemma så jag ska ner på stan om en-två timmar. Möta upp stina och gå på en invigningsfest på Zentraus. En bar där hon brukade jobba, de har haft stängt ett par månader. Det blir nog ett par drinkar och sen hem till sängen. Kanske en sväng förbi City Hall. En massa personer har ringt mig för att sätta upp mig på listan ikväll så det kanske är en bra fest. Vi får se.

Drinken med stort D som  jag och stina kommer att dricka ikväll. (jag hörde i måndags att den hade ett namn, men det kommer jag ju inte ihåg såklart):

Poncho Caballero med limeextrakt och coca-cola. Smakar som colaflaskor, eller jag tycker de smakar som cola-boxarhandskar, men det är ingen som kommer ihåg den godisen.

Grymt god. Ska köpa hem några flaskor så får ni servera det på restaurangen mamma o pappa.

Till mina andra beroenden kan jag nu lägga bloggberoende.

Hasta pronto

Juvelen i toppen.

Vi bestömde lite raskt nu att skjuta på tryckningen av nummer 0 så den kommer ut 1 november. Bra för alla parter, speciellt mig! Då har jag verkligen tid att jobba på nummer 1 som kommer vara en sådär 50 sidor mer. Bra beslut.

Dagens citat av G (min chef): "If this magazine is a crown, and it is a crown, you are the jewel on the top."

Jajamensan.. En värdefull juvel är vad man är. Vi får väl se, säger jag..

Hasta siempre

Tid

Dagen i siffror :  

 Druckna coca-cola zero = 2
                                Ätna godispåsar = 1 (Toffee stars, typ som gula rollo)
                                Pris på clementiner = 0.69 € / kilo
                                Ätna clementiner = 1kilo
                                Grader ute = 22
                                Mess skickade = 2 (stina o rob)
                                Mess mottagna = 1
                                Jobb färdiga = 0
                                Möten planerade = 1 Med Mr G, min chef från Indien som äger en elefant. Det ni!
                                Dejter = 2 stina och med mau och mayka (fast de vet inte om det än)
                                Vaknade = 7


                               



Puto América del Syr

Igår gjorde jag inte många knyck. Åt äntligen sushi. Det var gott men lite för dyrt, får testa nästa ställe i veckan. Sen lite jobb, o då menar jag liiiite.

Jag hade planer för hela kvällen men allt sprack. Min plan var: träffa rob som jag inte sett på nästan två veckor pga jättemkt jobb. Sen gå och titta på lite kläder, har en kompis som jobbar som assistent åt en designer och de visar nya kollektionen först för vänner. Sen var drinkar planerade på några barer nere i centrum. Alla tjejerna skulle komma. Efter det stod vi på listan till la Paloma. Ett tips, planera inte in för många grejer. Jag lyckades bara komma till nummer ett på min lista. Inte så bara i och för sig men.

Rob åker till Sydamerika.. argentina, uruguay o sen stannar han i peru för att jobba i nåt projekt för fattiga. På obestämd tid. MEN men jag då? Jag visste ju att han hade planer på att åka men i det här landet verkar alla ha stora planer men det brukar oftast också bara hålla sig till planer. Men nu är biljetten köpt så han åker redan den 8 nov. Får man bli förbannad och ledsen när nån åker om de åker för att jobba som volontär? Eller är man för ego då?

 "es solo un hasta luego" "det är bara ett vi ses senare". Vaddå, om en sådär två år då eller?  Bedövad, så känner jag mig.

Hasta luego vänner

Privat eller inte

Pratade med alex igår om hur privat min blogg skulle bli. Jag vet fortfarande inte. Hon tyckte att jag skulle ha två olika, en totalt ärlig och en "föräldra-expojkvän-pryda vänner"blogg. Men, va taskigt egentligen.

För det första känns det fånigt att ens diskutera det här för det kanske inte är nån som ens är intresserad av att läsa en blogg som enbart handlar om mig.

För det andra, om det nu finns nån som vill läsa om mig då borde jag ju inte göra nån skillnad på person. Jag menar mamma och pappa vill väl inte ha en förfinad version, de vill väl läsa om vad som verkligen händer mig, vad jag känner, vad jag gör och inte gör. Eller hur.

Vi får se.

Tetris

Tetris var lätt mitt favoritspel när jag var liten. Vi hade lyxen att ha en dator hemma redan när jag var kanske 10 år. Problemet med det var att man så lätt fastnade där framför datorn och sen bestod hela natten av tetrisdrömmar. ni fattar, tick, tick, fyrkantiga, trekantiga, f-formade moduler närmar sig botten, ska man hinna  ändra dem.. usch mardrömmar.. Nu har mitt överdrivna onlineliv straffat mig igen.. Inatt vaknade jag fem gånger av en bild i mitt huvud.. Det enda jag ser i min dröm är min dataskärm med pop-uprutan i högra hörnet som poppar upp när man får mail.."Du har ett nytt meddelande från bla bla".

Min paus från datorn har den senaste dagen mest bestått av Paulo Coelhos senaste "Zahiren". Har bara läst Alkemisten av hans tidigare men i jämförelse så gillar jag nog zahiren mer. Inte lika mkt saga. I övrigt lästa böcker de senaste två månaderna:

"Tillsammans är man mindre ensam" Anna Gavalda - Mycket bra
"I skuggan av ett brott" Helena Henschen - Bra
"Olyckligt kär i ingen speciell" Fredrik Virtanen - Jag är lite besatt av Fred. Skrev ett mail till honom en gång och hans avslut på mailet löd "... puss fred". hahaha.. mkt roligt.. Boken är iaf hans blogg det senaste året fram till april. Jag gillar det han skriver så för mig var det underhållning hela tiden, även om jag redan läst det mesta på hans blogg.

Sen har jag halvläst "Kvinnan är första könet" av Björn Ranelid. Vet inte varför jag aldrig läste ut den, den var helt ok har jag för mig. Men ibland så fångar inte boken mig hela vägen. Men helt ok början.

Fullmåne..

... och dessutom blev jag just jagad av en grupp hundpunkare. Eller hundarna till en grupp punkare snarare. Hundar är läskiga och de älskar att skrämma mig., därför hatar jag hundar.. Nästan alla iaf.

Gick en sväng till Open-Cor (enda livs öppet till 2). Brukar gå dit ibland på natten, oftast inte för att jag är så sugen på nåt att äta, utan mest för att när jag går dit så krossar jag två plazor fulla med folk. Så när jag har tråkigt här så går jag en sväng.. Iaf, på Open-Cor. jag ska precis sträcka mig fram och ta ett juicepaket när en kille bredvid mig river ner praktiskt taget hela läskhyllan. En flaska går sönder och blöter ner hela mina jeans.. mest roligt var det faktiskt. Killen stod där och balanserade med femton flaskor i famnen, läsk över golvet och röd på kinderna. Jättegulligt. trevlig var han dessutom...

Inga skada skedd om det inte vore för de jäkla hundarna.. jag tror att de kända den söta goa läsklukten från mina byxor för de kunde inte sluta kuta runt mig på vägen hem.. Träffade en kompis på vägen hem också. Hon stod o pratade med en kille som sa att han var elektrisk idag. Skum som få. sen började han yra om fullmånen och jag gick hem. Barcelonalocos..

Online 24/7

Sitter helt fast framför Myspace.. det är världens grej i Barcelona. ALLA har en sida och alla kollar upp vad andra gör hela tiden. Den vanligaste kommentaren jag fått ute senaste tiden är  just"..jag såg dig på myspace".. Sjukt!! Men såklart är jag helt beroende, tror att jag kollar min sida 5 gånger om dan, minst.

Eftersom jag vill få alla med i fördärvet.. www.myspace.com/magdalita

Lillebror var är du

Börjar med en svensk variant. Ska nog skriva en engelsk med, fast den behöver ju inte ni läsa. Inte den här heller för den delen om ni inte känner för det.

Efter nästan ett år av konstant bloggläsande så tänkte jag att va fan.. Jag hävdar alltid att jag HATAR att skriva men jag tror inte på det längre, det är nog bara gamla svenskalärare som spökar. Kommer ni ihåg att vi fick ta upp svenskaböckerna om vi inte var tysta på bildlektionen. Hahaha.. eller kanske var det samhällskunskapen, hmm? Dessutom så har jag äntligen kommit fram till svaret på frågan vad min hobby är. Min syster o jag pratade om det i våras. Hennes hobby är att sitta o fika o tänka. Min är att snoka runt på nätet,läsa om andra . Så jag tänkte att om nån annan har samma hobby så måste jag ju bidra lite..

skrivbord
Mitt stalkerskrivbord.

Sitter o väntar på Ante som är och i barca o hälsar på Elin. Förhoppningsvis kan han laga lite mat till mig. Fast t roligare lunch ute. Har i  6 månader klagat på att det inte finns några sushirestauranger nära mig MEN i förrgår så var jag ute o köpte glass o såg att på gatan bredvid mig finns take-away, och sen igår såg jag två andra sushiställen några gator bort.. måste öppna ögonen tror jag. Blir nog ingen sånt idag dock, jag o peter gjorde sushi hemma en gång och bjöd in Ante och Micke.. En tugga och bägge sprang ut i köket och spottade ut i slasken. Askul, men slöseri på sjukt god sushi..

Ett nytt..

test.. vilken blogg ska man välja.. Ska jag kanske tom ha två.. en engelsk variant o en svensk.. Tål att tänkas på. Nä jag är alltid överambtiös i början så varför inte. Det får bli två.