jullugn

Det ser ut att bli en lugn bloggjul. Jag har rest fram och tillbaka till Sundsvall och till Högda och på julafton bär det av igen. och på juldagen.. phuu.. Men jag tar det extremt lugnt. De senaste timmarna har jag legat i soffan med det ena ögat inriktat på Elf och med det andra på mamma när hon dekorerat granen.

I vinterland.

Klockan är runt elva och jag har redan varit vaken i fyra timmar. Jag var helt slut efter 14-timmarsresan hem igår så jag slocknade vid elva. Eller hem och hem, jag är på Alnö nu hemma hos storasyster och kidsen. Väldigt skönt och mysigt, jag stannar ett par dagar så jag hinner hjälpa att baka lite julgodis och träffa Mariorna och leka med barnen.

Ett tips till er som bor i Sverige. När det kommer fram försäljare till er på gatan eller centralen eller liknande, säg att ni inte bor i Sverige. Världens bästa ursäkt. Ingen blir arg eller sur att du inte vill byta telefonabonnemang eller inte ge pengar till nåt.. Jaha, säger de bara, då var det inte mycket jag kan erbjuda. Och så ler de och du kan knalla iväg.

Mjuka klappar i år.

Sprang runt som en illröd räv i ett par timmar och i sista butiken så tittade butiksbiträdet på mig och undrade hur jag egentligen mådde, om jag var ok. Han verkade helt orolig, vilket inte var så konstigt när jag senare såg mig själv i en spegel. Med rosa ansikte och glans i blicken var det dags att ta cykeln hem. Nu fattas bara mamma och lillebrors klappar. Duktig konsument.

Ikväll har jag sett finalen på årets americas next top model. Jag grät som vanligt. Det går inte att se en enda final utan att gråta krokodiltårar. Erkänner. Nu sitter jag och ser Idol trots att jag är tröttare än på länge. Det är bara en dag kvar i espain innan 14 timmarsresan hem. Längtar efter saga och reuben och august.

Lördag..

..nu ska alla julklappar inhandlas. Lördag en och en halv vecka innan jul. Jag får stå mitt kast helt enkelt. Men först ska jag möta upp Dulce och käka lunch för att ladda lite.

Ha en trevlig lördag folks.

norsk julemusik! årets höjdare

Jag sitter inne i mitt vardagsrum, lyssnar på Bing Crosby och borde vara allmänt nöjd. Om det inte vore för att jag andas och ut kommer vit rök! Förstår ni hur kallt det är här nu.. Enda gången jag är varm, eller ok, är när jag städar. En kall januari kan möjligtvis bli min renaste månad hittills.

Jag hade en tretimmarsdepression nu i eftermiddags också. Den kommer alltid några dagar innan jag åker hem. Det är som att all spänning släpper och jag saknar min familj och allt så vansinnigt mycket. Nu är det dags att åka hem säger hela min kropp.

andas uuuuuut..

....jag har blivit beviljad studiemedel igen. Vad CSN har blivit snabba. Jag kommer ihåg att man fick vänta veckor och veckor på dessa beslut men nu, med Bank-ID, så tog det tre dagar efter att jag skickat in ansökan till att jag fått ett godkännande. Så nu kan jag lugnt fira jul! Phuu.. det är alltid ett stressmoment annars, det här med pengarna. Jag längtar så mycket efter att börja plugga nu. Motiverad är bara förnamnet.

lunchbreak

Sitter och käkar lite. Jobbar och skulle göra en inspektion på en lägenhet men cyklade lite fel och upptäckte att jag var så hungrig att det fick bli lunch istället. Fyra inspektioner idag och sedan är jag klar. Det är inte så dumt det här jobbet trots allt. Cyklar omkring och hittar en massa nya affärer, restauranger och andra roliga saker runt om stan. Cykel är helt klart bästa sättet att färdas på i Barcelona.

Det börjar bli kallt här och det känns skönt att jag snart åker hem till Sverige. För ska jag frysa så gör jag det hellre med snö, och varma hus. Imorse kollade jag in SVTs luciafirande, riktigt fint. På dagarna är det väldigt svårt att få julkänsla men på kvällarna när alla julljusen tänds över gatorna så nynnar jag på juls`nger som en galning. Barcelona är otroligt vackert i december.

Intelligent?

Jag gör IQ-tester på internet istället för att sova. Hur smart är det egentligen? Jag skulle vilja göra ett intagningsprov till Mensa. För skojs skull. Jag gillar att det går att mäta. Jag tror att det är de som inte är duktiga på dessa typer av test som säger att intelligens inte går att mäta. Eller vad tror ni?

not much going on here..

Om en vecka sitter jag på y-bussen upp till Sundsvall. Det känns som om en lång lång väntan. Jag borde säkert göra en massa saker, som att köpa julklappar och sånt men jag har ingen lust. Jag vill bara att tiden ska gå nu så att jag kan komma hem. Det finns lussebullar och sånt hemma, eller hur? Hoppas det.

still sick

Det är lördag och jag tänker nu gå och lägga mig. Var hemma sjuk hela dagen igår men på kvällen så jobbade jag extra i baren som jag jobbade i för ett par veckor sedan. Det blev ett par snoriga, tårfyllda (rökiga ögon) mojitos gjorda. Idag vaknade jag superpigg och hoppade upp när Toni ringde och föreslog lunch vid tvåtiden. Jag var pigg hela vägen ut på gatan men sedan så slogs all energi bort. Blev helt färdig bara av att promenera till restaurangen. Jag var nog ganska hungrig också för jag kände mig gråtfärdig när jag inte kunde bestämma vad jag ville äta. Sedan beställde jag fel och istället för meny med två rätter och efterrätt så fick jag en rätt. Läste fel och trodde det var meny utan efterrätt. Stackars Toni. Blev inte mig själv förrän efter att halva portionen var uppäten. Men vi åkte ner en sväng till stan iaf, vilket var lite av ett misstag. Lördag innan jul. Inte roligt. Det är alltid lika skönt att komma upp till Gracia igen, 4 stop med metron och du är borta från all stress.

Imorgon ska jag ta tag i CSN. Yippie! Jag fattar inte alls vilka papper som ska fyllas i.. phuu.. kommer inte alls ihåg hur allt funkade.

Morgonstund

Det bästa med att vakna tidigt är att kunna lyssna på svensk morgonradio. Idag Adam och Gry.

Förkylning med feber..

..jag mår dåligt...

De tycke om mig!

JAAA!!! Skrek jag igår kväll när jag kom hem efter första dag på nya extrajobbet. Och jag skrek inte för att jag var så lycklig över att vara hemma utan för att jag fått ett mail som börjar såhär;

"Hej Magdalena!

Du är antagen till Braheskolan-Visingsö Folkhögskolas kurs Spanska i praktiken i Barcelona, genomförd av Internationella Skolorna."


Här kan ni läsa mer. Lite kort så är upplägget så att du börjar med en 8 veckors intensivkurs i spanska med tyngd på affärsspanska och grammatik, precis vad jag behöver. Alla måste ha läst spanska i minst tre år och sedan delas man in i två grupper beroende på hur duktig man är. Sedan har man praktik i 13-14 veckor och det är mest därför som jag sökte den här kursen. Jag hoppas på att det ska vara en väg in i arbetslivet här. Det är otroligt viktigt att ha arbetslivserfarenhet från Spanien på ditt cv. När de gjorde intervju med mig så sa de att de hade några platser som skulle passa mig perfekt med tanke på min utbildning och vad jag vill göra.

 

Vi får se hur allt blir, just nu är jag bara så glad. Och jag längtar efter att lära mig spansk grammatik! Jag behöver en bättre grund för jag bara pratar men har ingen aning om varför jag säger som jag säger eller att det faktiskt finns en mängd regler som gör allt lättare, och svårare. Åhh.. 14 januari börjar plugga igen. Jag är så glad.



Godnatt

Dagens projekt blev vansinnigt lyckade. Ändrade om helt i sovrummet efter jag målat och det blev finfint. Fotar i morgon och lägger ut. Nu är jag väldigt trött men lite skraj att sova för det känns som om lägenheten är fylld av toxida gaser. Sover nog med fönstret öppet tror jag. Har haft sällskap av My hela kvällen och vi satt med värmefläkten på och hela ljuskronan tänd så den slukade nog en hel del syre också. Imorgon börjar jag mitt nya extrajobb. Jag känner mig lite nervös som vanligt. Det spelar liksom ingen roll vad jag ska göra, nervös blir jag alltid på nya jobb. Även om det är världens lättaste jobb. Vi får se hur det går.

Dagens projekt, del 2.

Måla en fondvägg i mitt sovrum. Ska bara äta lite först. Soffan blev bra men jag behöver måla en gång till för att få den att bli i liknande nyans som de andra snickerierna. Problemet är att man måste vänta 12-24 timmar innan man får måla om. Jag tycker inte om att vänta.

Coming home..

Har jag glömt att berätta om min julplaner? Jag åker hem den 17-29 dec, drar direkt upp till Sundsvall och stannar där ett par dagar innan jag åker till Sollefteå. Mia har informerat om att det är Hullsta som gäller på juldagen i år! Så Maria, Lisa, Ella, Anna, Lina och alla andra, det är bara att skaffa biljetter. Mia skulle fixa till mig. Rehnen, du ska med va? Hullsta gård är Sollefteås Folkets Hus och det var dit vi gick på våra 15-årsdiscon. Så jag tror att det är upplagt för succé med sprit i hårspraysflaskor (Anna), raggarrundor runt folktandvårdsparkeringen och utgång lika med hemgång. Tre dansgolv och livemusik sa Mia att det ska bli. Jag visste faktiskt inte att Sollefteå har tre DJs. Har Linkan och Rickard odlat fram en liten protegé kanske. Någon som kan föra den stora konsten vidare. Intressant.

ayudame

Mina fingrar är ihopklistrade av färgen. Vad heter lacknafta på spanska?

Dagens projekt, del 1.


Måla soffan mörkare.
Jag har dock ett problem och det är min sandpapperfobi. Jag måste slipa upp ytan innan jag målar men jag kan inte röra sandpapper. Det ryser i hela kroppen och jag känner mig fysiskt illamående. Därför så måste jag ta på mig tjocka handskar och öronproppar så att jag varken känner eller hör sandpapperet. Sandpapper och fötter är mina fobier, vilka är era?

vargtimmen

Kvart över fyra, natten mot tisdag. Jag borde väl sova eller hur. Marja fyllde år idag och Eva hade en avskedfest så det det blev middag och drinkar på det. Eva åker till Indien om ett par timmar och ska (om jag förstått det rätt) fotografera under tiden som hennes kompis gör en dokumentär. Dokumentären handlar om en grupp som åker genom Indien på Harley Davidssons under en månad (typ). Eva får ta med sig tre ombyten eftersom de alla åker runt på Harleysarna. Vilket äventyr, eller hur? Lite avis... Dessutom så säger Eva att alla som åker dit blir magsjuka och tappar sju kilo, vilket låter som en ganska bra idé.

De ringde från kursen idag och gjorde intervjun. Det är svårt att veta hur det gick. Jag pratade och pratade och pratade. Kanske så framstod jag som väldigt framfusig och intensiv men det kändes faktiskt helt ok. De testade min spanska och efter jag sagt typ tre meningar så sa han "ja, du pratar ju jättebra spanska". Då hade jag bara svarat på hur länge jag bott i Barcelona och vart jag bott innan, hmmm.. hög nivå på spanskan. Sedan frågade han den klassiska "hur är du i en grupp"-frågan varpå jag sa att jag är väldigt social och drivande och ofta den som organiserar och styr upp saker. Det stämmer väl? En ledartyp, är det bra eller dåligt? Jaja.. skitsamma. Det är ju så jag är iaf. Jag tycker om att bestämma och vara med där det händer saker. Hoppas att de andra de intervjuar inte är som jag! En bra egenskap som jag har som jag skulle vilja säga i sådana sammanhang är att jag är en väldigt glad person men då framstår man som ganska platt och utan mycket mer än att man är glad. MEN jag tycker att det är en av mina bästa sidor. För vem vill arbeta eller hänga med en suris?

What else? Jo jag fick ställa frågor och han berättade mer om upplägget osv.. men det berättar jag mer om imorgon för nu måste jag sova.

Lite juligt

Det blev så fint så fint min målning. Idag har jag varit på IKEA och köpt en ram till ett tryck som mamma tog ner och så har jag även köpt en ljuskrona.. Här är lite bilder, suddiga och dåliga men men.. Och så får ni se Magdalena, den andra alltså. Hon sitter och pluggar som vanligt.


Klicka på bilderna.

..stil..

Kollade in min statistik. Det är inte många som läser min blogg på lördagar. Det glädjer mig. Ni verkar ha ett liv. Det är klass på mina bloggläsare.

färg

Ojojoj vad fint det blir. Är klar med första lagret och det ser riktigt lovande ut.

skynda

Ok, nu är jag som jag alltid är. Jag har satt igång ett projekt men mitt i det så tar jag en paus och då är det svårt att sätta igång. Nu har jag bärt ut möblerna ur rummet men istället för att tejpa och sedan måla så sitter jag och ser på Roomservice. Det vore ju ganska skönt om någon annan gjorde allt istället. Nu när rummet är tömt så vill jag bara ändra allt. Det blir ju supertrist att bära in de här gamla möblerna igen..

Om 7 timmar måste jag vara klar. Fortsättning följer..

Grymt blondies!

Jag det var ju för väl att det blir två tjejer i finalen. Det som är tråkigt när man ser på fyran från utlandet är att man bara får se när de sjunger och lite intervjuer och så. Vad juryn säger visar de inte. SVTs och femmans web-tv står över de andras.

Nu ska jag tejpa runt dörrar och uppe i taket. Problemet är ju bara att det är tre meter högt och jag har en ranglig stege som jag måste stå på, är dessutom skraj för höjder. Kanske sätter jag Magdalena i arbete.

En annan sak. Visst är Tristan världens coolaste namn!