bona nit

När jag och Marja gav oss iväg på cyklarna ikväll så kände jag mig som elva igen och cyklade ut en mörk höstkväll för att "spana". Jag hade på mig stövlar, min rosa kånken och luften var rensad efter regnet. Veckans härligaste - ljummen vind och en snabb cykel.

Middag, köttfärslimpa mexican style.


bikers

Vill ni se hur marja ser ut på sin cykel? Festklädd..
image223

gråter över spilld mjölk..

Jag har inte en egen dator på IKEA utan flyttar runt som en jojo melllan de datorer som för tillfället är lediga. Idag har jag jobbat hela dagen med två olika skyltar med information som ska sättas upp i matsalen. När jag i eftermiddagen loggade ut från datorn som jag satt vid för att gå hem så försvann tydligen allt mitt arbete. arrrrggghhhhh... vansinnig.. Hade dessutom suttit i typ två timmar med en illustration.. Hoppas att de hittar rätt på det. Pallar inte att göra om illustrationen imorgon.

Förutom det så har jag haft den roligaste dagen hittills på IKEA då jag äntligen fått pyssla med något som jag känner att jag behärskar någorlunda bra och som är roligt. Till Sant Jordi, Kataloniens alla hjärtans dag typ, den 23 april så ska IKEA ge en liten bok till alla anställda och den ska jag redigera ihop nästa vecka. Kul kul!

uppdatering.. det här inlägget skrev jag för typ tre timmar sedan men har inte kunnat spara det.. datorerna är mot mig idag. Har precis kommit hem från gymmet och ska iväg till Dulce på middag. Det regnar men jag och Marja tar hojarna ändå..

helgen

image214image215image217image218image219image220image221

Bosuuuuu

Skönt att gå till gymmet igen, har inte varit på hela helgen. Fast igår gick jag en promenad på 3-4 timmar så det borde väl räknas som två gymtimmar eller? Anyways.. Har laddat upp foton från helgen som jag lägger upp när jag kommer tillbaka. Hepp..

ryck upp dig tonta!

Hemlängtan gick över lite smått och påsken blev inte så dum trots allt. Jag följde med Toni och hans familj till Sitges i ett par dagar så jag firade en familjepåsk trots allt, även om det inte var med min egen familj. Jag har ätit och ätit och ätit känns det som och sovit siesta så klart! Igår åkte vi och såg ett budistiskt kloster i en by i närheten av Sitges, skitkul att se lite mer av Katalonien.

I fredags så gjorde jag ett till jobb som jag kan skriva in i mitt allt konstigare cv. Jag spelade servitris i en reklamfilm för ett te. ACTION! hahaha.. Jag blev sminkad och stylad och hela grejen. Kommer att visas i Holländsk tv i höst.. =) Det var riktigt roligt faktiskt att se hur allt funkar på en inspelning även om min roll inte var den största direkt. Fast jag lyckades gå och servera teet utan att spilla eller skaka allt för mycket i vilket fall. Jag var nöjd!

..

Jag kan inte skriva något just för tillfället för jag har en sådan hemlängtan att jag dör..

Vi hörs imorgon istället..

Äntligen uppkoppling! Så synd att jag är en blinkning bort från att somna. Jerry utmanade mig på att skriva en text Skärvor ur det förflutna och det ska jag göra imorgon. Då ska jag också berätta om min helg, lite samma gamla visa men ganska roligt var det. Har jobbat min första heldag på IKEA idag och det känns bra, men lite konstigt. Mest konstigt för klockan är elva och jag måste gå och lägga mig och sova. Jag börjar allt mer bli en vanlig person igen.

Barcelona nattetid.. med bomben och lotta i bakgrunden..

image213

Appropå den biologiska klockan..

När jag och Toni hade träffats i ett par veckor så gjorde jag klart för honom att om jag av misstag skulle bli gravid så skulle det vara en omöjlighet för mig att göra abort. Tror ni att han varit livrädd sedan dess? Det kan man ju lugnt säga! Och det får han gärna vara, det är lika mycket hans ansvar som mitt men i slutändan så skulle han faktiskt stå där utan val så då är det bättre att han väljer innan.

Men men.. den dagen, det problemet (lyckan).

Anledningen till att jag inte skulle kunna göra abort har inget moraliskt ursprung utan det är så enkelt att jag vet att jag skulle ångra mig resten av mitt liv om jag gjorde det. Jag fyller 28 i år och är på alla sätt mogen att ta hand om ett barn, jag hade kanske tänkt annorlunda om jag varit 20.

fin

Tillbaks från gymmet.. Skönt att vara mör i kroppen och inte bara mör i huvudet. Nu sitter jag och tittar på den här söta pojken på cuatro. Dani Martín, han är inte dum han. Inte dum alls.

image212

hepp

Kom precis hem, har stjälpt i mig en kopp te och nu drar jag till gymmet. Behöver gymma lite trots att jag är sjuk... När jag kommer hem berättar jag lite mer om IKEA, har fått lite mer klart vad jag ska göra.. Blir spännande.. Hej så länge..

tickkkkkkkk...

Det vore ju sjukt skönt att vara kille och inte känna av den biologiska klockan.. Allt skulle ju vara så mycket mer avslappnat då. Ingen hets och ingen stress inombords.

sjuk

Pissigt är vad det är.. att vara sjuk alltså.. Jag känner mig helt mosig i huvudet och så trött så trött trots att jag sov tolv timmar i natt. Praktiken var sådär idag, har fortfarande inte kommit in i jobbet så bra så idag när de var väldigt stressiga och hade en massa att göra så kände jag mig mest i vägen. Jag hoppas att allt blir mer självgående snart, annars kommer jag fortsätta att känna mig som en pryoelev. Visade upp tidningarna iaf och de verkade gilla dem trots allt.

bosuuu

Precis när jag kommit igång bra med träningen så blir jag sjuk. Så typiskt.. Imorgon tänker jag gå till gymmet i vilket fall som helst. Ska köra Bosu.. Styrketräning typ på en halv boll, vansinnigt jobbigt. Hade ont i hela kroppen hela helgen efter att jag kört det i fredags. Lauren, min nya roomie, säger att hon kör det med sina klienter också.

Idag börjar jag på IKEA vid tretiden och jag har lovat att ta med några nummer av tidningen som jag gjorde förra året. Var lite stressad av att visa dem eftersom de inte är de absolut snyggaste men nu har jag kollat igenom dem och de är inte så farliga faktiskt. För att vara mitt första jobb är de helt ok måste jag väl ändå säga. Blir kul att se vad de säger.

?

Förresten.. Hur kommer det sig att det var så många inne på min blogg idag? Ni är fler än vanligt...

Q más?

Har ju gjort en massa saker den här helgen. Lite kort:
Fredag: Middag med Toni på ett sushiställe här uppe i Gracia.
Lördag: Maykas födelsedag som firade på en annan japansk restaurang nere i Gotico. Där njöt jag av den godaste måltid jag någonsin ätit, på allvar. Mau och Mayka känner ägaren och chefskocken och de hade gjort en grym meny åt oss med ett grymt pris. Vi satt där i en sådär fyra timmar, sex rätter var tror jag att vi fick i oss. Plus ett antal flaskor vin. Varje tugga var en njutning. ojojojoj... det vattnas i munnen när jag tänker tillbaka på maten. mmmmm..
image211
Den här snodde jag från Maykas facebook, visst är vi läskigt lika. Klippte mig i fredags. Gillas?

Söndag: Chips och McDonalds. Sedan så följde jag med Toni, hans föräldrar och brorsa och såg på när en av deras kusiner spelade basketmatch. Jättekul att sitta i en gympahall igen! De skriker vansinnigt mycket på läktarna och Toni som alltid ska fåna sig skrek som en galning för att hetsa de andra. Jag har inte tråkigt en sekund när jag är med honom!

val 2

Eftersom det trots allt är svenskar som jag har på andra sidan datorn så måste jag väl nämna det andra valet denna helg. Det val som säkerligen intresserar vissa av er mer än huruvida Spanien ska styras av en socialistisk regering eller inte. Nämligen Eurovision Song Contest. För första gången så skulle Spaniens bidrag väljas ut på svenskt vis med en tävling och folkomröstning. Ett av bidragen var ett skämtbidrag av en komiker som jobbar på Spaniens svar på Letterman eller Conan, Buenafuente.

Självklart så röstade alla spanjorer på honom så här har ni en av era motståndare! så jäkla skönt.. Väldigt rolig text dessutom...

Val

Igår var det val här i Spanien som ni säkert vet och sittande regering vann i år igen. PSOE, Partido Socialista Obrero Español, med regeringschefen José Luis Rodríguez Zapatero i spetsen. Jag skippar den politiska analysen men om ni är intresserade av Spanien och inte förstår spanska så kan ni läsa Thomas Gustafssons spanienblogg. Han skriver inte så ofta men alltid bra. Dessutom så har han skrivit "Spanien- sol och skugga" som är en av de bästa historieböcker jag läst. Lättillgängligt och intressant. I höst kommer han med en längre och reviderad upplaga som kort och gott  heter "Spanien". När den kommer får någon gärna köpa den till mig.

iksereafdfjuiikkeeea

Hej och hå.. igår kväll skrev ett långt inlägg om vad jag gjorde förra veckan men så glömde jag att trycka på spara. argh.... Lite kort så handlade det om att jag börjat min praktik. Egentligen börjar vi efter påsk men de ville att jag skulle börja lite tidigare med några dagar i veckan under resten av spanskakursen så att jag lättare kommer in i arbetet. Det har börjat väldigt bra och alla verkar schyssta. Inte så mycket jobb än så länge, jag har mest haft introduktion och hängt med och kollat in vad de gör. En liten mjukstart.

Idag har jag gjort en kort enkätundersökning bland personalen om IKEA:s interntidning i Spanien. När jag sedan skulle göra en sammanställning av undersökningen så märkte jag vad svårt det är att uttrycka sig formellt på spanska.. Jag är ju bara van att skriva på messengerspråk. Men det gick bra och min handledare sa att hon var imponerad över mitt språk. =) Väldigt roligt. Jag hoppas verkligen att jag får mycket skrivuppgifter där, det är ju helt suveränt att få så mycket feedback. Överhuvudtaget så är det väldigt välplanerat på IKEA, jag kommer att får göra väldigt mycket olika uppgifter och de verkar väldigt angelägna om att det är utvecklande arbete.

I övrigt så är det en konstig känsla att sitta på ett kontor som ser så svenskt ut, se hela personalen (inklusive cheferna) i den klassiska IKEA-uniformen, blåa jobbarbyxor och gul pikétröja, och sedan höra alla prata spanska. LIte förrvirrande måste jag säga, men roligt. Dessutom så sjunger de hela tiden! Jag älskar det.

si si

vilken död blogg.. usch så tråkigt.. skärpning..